1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Bedenker La Casa De Papel werkt aan nieuwe serie

    Bedenker La Casa De Papel werkt aan nieuwe serie

    Datum: 29/03/2022


    Álex Pina (zie foto), de Spaanse regisseur/scenarist die voor Netflix series ontwikkelde als La Casa De Papel, Sky Rojo en White Lines, is niet alleen bezig met Berlin, de spin-off van La Casa De Papel, maar heeft ook al een nieuwe serie in de pijplijn zitten.

    Hoewel de serie nog geen titel heeft, heeft Pina onthuld dat ze gebaseerd is op een krantenartikel dat beweert dat rijke Spanjaarden ondergrondse bunkers lieten bouwen tijdens de pandemie. Nadenkend over hoe het leven in deze bunkers zou zijn, vond Pina dit een prima idee voor een nieuw drama.

    "Sommige van de nieuwe schuilplaatsen die werden gebouwd, waren ondergrondse luxehuizen", vertelt hij. "Tot 15 verdiepingen diep, met exclusieve diensten, zoals bioscoop, zwembad, spa, fitnessruimte en gemeenschappelijke tuinen, met water en voedsel om meer dan vijf jaar te overleven. Een ondergrondse gemeenschap voor 75 mensen. En toen dachten we na over hoe het leven daar zou zijn. Sociale, familiale en romantische relaties, in een ondergrondse schuilplaats waar ze haastig en exclusief naar waren gevlucht."

    Berlin, de serie over de origines van het gelijknamige personage wordt online verwacht in 2023. De Koreaanse versie van La Casa De Papel, getiteld Money Heist: Korea — Joint Economic Area, gaat later dit jaar in première.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems