1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Belgische crew maakt internationale crime serie

  Belgische crew maakt internationale crime serie

  Datum: 29/05/2021


  Afgelopen zondag ging op de Duitse zender Das Erste de serie Crossroads in première. In feite gaat het hier om de serie Sophie Cross, het nieuw paradepaardje van de Franstalige tak Les Gens van productiehuis De Mensen. Deze meeslepende crime serie zal later in het jaar ook te zien zijn in Frankrijk op France 3 en in Franstalig België op RTBF. Bijzonder is dat de reeks volledig gefilmd werd aan de Belgische kust, maar wel in het Frans, met voornamelijk Franse acteurs. De versie die in Duitsland in première gaat, is gedubd in het Duits.

  Sophie Cross vertelt het verhaal over het gezin van advocate Sofie en commissaris Thomas dat getroffen wordt door het noodlot. Hun vijfjarige zoontje, Arthur, verdwijnt spoorloos. Deze tragedie doet vooral Sofie haar leven in vraag stellen. Zij beëindigt haar carrière als strafpleiter en start een opleiding als politieagente. Drie jaar later heeft zij een duidelijk doel voor ogen: zoveel mogelijk misdadigers opsluiten en ondertussen hartstochtelijk blijven zoeken naar haar verdwenen zoontje.

  De overwegend Belgische crew werd geleid door de ervaren regisseur Frank Van Mechelen (onder meer bekend van Salamander, Groenten Uit Balen en De Hel Van Tanger) en ging aan de slag met een scenario van Paul Piedfort, auteur van Aspe, maar vooral bekend van Professor T. dat in verschillende landen werd verkocht of een remake kreeg.

  De hoofdrol wordt gespeeld door de Frans-Nieuw-Zeelandse actrice Alexia Barlier (Les Noces Rouges, La Forêt, La Dernière Vague).

  Het is de eerste keer dat een Belgisch productiehuis rechtstreeks een high-end crime serie maakt voor buitenlandse zenders. Producenten uit verschillende landen zoeken steeds vaker samenwerking, en dit project is daar een resultaat van. Sophie Cross is een coproductie met France TV Studios (Frankrijk), en ndF (Duitsland). Naast coproducenten France TV Studios en ndF, zijn ook Garder and Domm en Screen Flanders partners in de productie.

  De Mensen trok eerder al de internationale aandacht met onder meer Undercover, Beau Séjour, Professor T., Salamander en Tytgat Chocolat.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems