1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Binnenkort op Netflix: Making A Murderer s2

    Binnenkort op Netflix: Making A Murderer s2

    Datum: 26/09/2018

    Volgende maand kunnen we kijken naar het tweede seizoen van Making A Murderer, de schitterende docuserie die aantoont hoe erg het Amerikaanse gerecht heeft gefaald toen ze Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey schuldig vonden aan de moord op Teresa Halbach. De serie van Laura Ricciardi en Moira Demos laat zien hoe er gesjoemeld werd bewijzen en hoe enkele mensen een heel systeem wisten te manipuleren.

    In het tweede seizoen dat andermaal tien afleveringen telt, staan de ervaringen van de twee veroordeelde gevangenen – die volhouden dat ze de moord niet hebben gepleegd – centraal. We maken eveneens kennis Kathleen Zellner, een advocate die meer fout gelopen veroordelingen heeft rechtgezet dan gelijk welke advocaat in Amerika. Tijdens haar zoektocht waarom precies Steven werd veroordeeld, botst ze op nieuwe belangrijke elementen die de onschuld aantonen.

    Van zodra de serie online gezet werd, ontstond er een hele hype die leidde tot een grote petitie. De openbare aanklager Ken Kratz kreeg doodsbedreigingen en z'n Yelp-pagina werd overladen met niets dan negatieve kritiek wat uiteindelijk leidde tot z'n ontslag. Nog nooit werd onrecht op zo’n indringende wijze neergezet. De serie won dan ook vier Emmy’s, een PGA award en een TCA award, maar slaagde er tot op heden niet in de twee vrij te krijgen.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems