1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Black Narcissus heeft een trailer

  Black Narcissus heeft een trailer

  Datum: 24/09/2020


  Cinefielen herinneren zich ongetwijfeld nog de tweevoudige Oscarwinnaar Black Narcissus uit 1947, geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Michael Powell en Emeric Pressburger. De film was gebaseerd op de bestseller van Rumer Godden.

  Dat boek dient nu als uitgangsbasis voor de driedelige miniserie die geproduceerd werd door FX in samenwerking met de BBC. De serie betekent ook het regiedebuut van DOP-er Charlotte Bruus Christensen die instond voor de fotografie van onder meer Jagten, Far From The Madding Crowd, Molly’s Game, Fences en The Girl On The Train.

  Wanneer generaal Toda Rai zijn paleis in Mopu in het Himalaya-gebergte schenkt aan de Sisters of St. Faith hoopt hij dat zij erin zullen slagen om de slechte herinneringen die verbonden zijn aan zijn overleden zus Srimati te verdrijven. Hoewel zuster Clodagh vol goeie intenties zit, kan zij niet verhinderen dat ziektes en de groeiende eenzaamheid hun tol gaan eisen. De beangstigende sfeer in het paleis heeft vooral zijn weerslag op zuster Ruth. De komst van de jonge generaal Dilip Rai wordt de katalysator voor een explosie van onderdrukte gevoelens die kan eindigen in een fatale confrontatie.

  In de rolverdeling zien we Gemma Arterton (Their Finest, Gemma Bovery), Alessandro Nivola (You Were Never Really Here, Chimerica, The Art Of Self-Defense), Aisling Franciosi (I Know This Much Is True, Clique), de betreurde Diana Rigg (Game Of Thrones) en Jim Broadbent (War & Peace, Londen Spy).

  De serie zal op de BBC te zien zijn in december. Kijk hier alvast naar de trailer.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems