1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Blossoms Shanghai: eerste serie van Wong Kar Wai

  Blossoms Shanghai: eerste serie van Wong Kar Wai

  Datum: 8/08/2020


  Nadat z’n vorige projecten een stille dood stierven (zie Wong Kar-wai maakt serie voor Amazon en Ook Wong Kar-Wai waagt zich aan een tv-serie), lijkt de derde keer de goeie keer te worden. Zoals het er nu naar uitziet wordt Blossoms Shanghai, de eerste dramaserie van topregisseur Wong Kar Wai (zie foto). De serie zou een voorloper zijn op de film Blossoms die later volgt. Blossoms Shanghai is gebaseerd op de roman 'Blossoms', het boek dat aanzien wordt als de beste novelle over het hedendaagse leven in China.

  De serie wil een hommage brengen aan de geboortestad van Wong Kar Wai tijdens de meest invloedrijke periodes uit z’n hedendaagse geschiedenis, van de Culturele Revolutie tijdens het einde van de jaren zestig tot de enorme groei van de economische markt in de jaren negentig. Het hoofdpersonage is de enigmatische, selfmade miljonair Mr. Bao. De serie volgt zijn betrokkenheid met vier fantastische vrouwen die staan voor de streefdoelen in z’n leven: avontuur, eer, liefde en onschuld.

  De hoofdrol wordt gespeeld door Hu Ge (van het in Cannes vertoonde The Wild Goose Lake), bij ons minder gekend, maar een ster in China en gerenommeerd acteur die 15 prijzen won. Wong Kar Wai zou de pilootaflevering zelf regisseren.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems