1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Canneseries bekroont Noorse serie

  Canneseries bekroont Noorse serie

  Datum: 26/04/2023


  Power Play
  – in de traditie van Veep en The Thick Of It – werd de grote winnaar op het afgelopen Canneseries-TV-festival.
  De serie – die bekroond werd met de prijs voor ‘beste serie’ en ‘beste muziek’ – vertelt het ongelooflijke verhaal van Gro Harlem Brundtland, die eind jaren ‘70 als jonge arts vechtend voor abortus, per ongeluk in de politiek terechtkomt. Terwijl de regering om haar heen implodeert, leert Gro haar eigen machtsspelletjes te spelen en klimt ze op de hiërarchische ladder totdat ze de laatste vrouw is die in de ruïnes van de gevierde sociaal-democratie van Labour staat. In 1981 wordt ze de eerste vrouwelijke premier van Noorwegen.

  De prijs voor het ‘beste scenario’ ging naar publiekslieveling Bargain, een bikkelharde Zuid-Koreaanse serie over een man die een afspraakje heeft met een prostituee, maar dan vaststelt dat de dame in kwestie de veilingmeester is in de verkoop van z’n organen. Als de verkoop volop aan de gang is, vindt er plots een aardbeving plaats…

  De prijs voor de beste vertolkingen ging naar twee Israëlische series. De ‘special interpretation award’ ging naar de cast van Carthago, terwijl de prijs voor 'beste vertolking' naar Dar Zuzovksy ging voor haar rol in Corduroy. Ze speelt een jonge vrouw die te maken krijgt met seks, drugs en horror.

  De prijs voor 'beste documentaire' ging naar het Belgische Draw For Change over vrouwelijke cartoonisten in Mexico, V.S, Rusland, Indië, Syrië en Egypte. Tot slot won The Left-Handed Son de prijs voor ‘beste korte serie’. In deze categorie was ook Roomies geselecteerd.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems