1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Canneseries maakt programma bekend

  Canneseries maakt programma bekend

  Datum: 28/02/2020


  Vanaf 27 maart tot 1 april vindt in Cannes de derde editie plaats van Canneseries, de concurrent van Seriesmania in Lille.

  Het festival opent met The Mandalorian, de topserie van Disney+ en sluit af met het vijfde seizoen van Le Bureau Des Légendes.
  In het competitiegedeelte dingen tien series naar de felbegeerde hoofdprijs. Meest in het oog springend is Atlantic Crossing, de serie over kroonprinses Märta die in WOII voor haar land vocht alvorens te vluchten naar Amerika waar ze uiteindelijk terecht kwam in het Witte Huis. Sofia Helin (Bron) en Kyle MacLachlen (Twin Peaks) spelen de hoofdrollen.

  Andere deelnemers zijn o.a. de Nordic Noir-series Top Dog en DNA, de Israëlische series Losing Alice en The Grave, de Chileens/Duitse coproductie Dignity en het Engelse Trying.

  Buiten competitie worden The Walking Dead: World Beyond (de nieuwe spin-off van The Walking Dead), Upload (de nieuwe serie van Greg Daniels, de scenarist van The Office en Parks And Recreation) en het Franse hip-hop drama Validé vertoond.

  De jury wordt voorgezeten door producent Gale Anne Hurd (The Walking Dead, Aliens) acteurs Ncuti Gatwa (Sex Education), Camille Cottin (Dix Pour Cent) en de Nederlandse Katja Herbers (Evil), regisseur Tawfik Abu Wael (Our Boys) en The Police-drummer Steward Copeland.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems