1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 1

  Castingnieuws 1

  Datum: 20/12/2022


  Reese Witherspoon
   (Big Little Lies) zal de hoofdrol spelen in de komedie All Stars, geschreven door de scenariste van The Devil Wears Prada, 27 Dresses en We Bought A Zoo. Het verhaal draait om een voormalige cheerleader die de Atlantische Oceaan oversteekt om cheerleading te geven op een school in Engeland. Witherspoon is ook producent.

  Hugh Grant (The Undoing) krijgt naast Kate Winslet, Matthias Schoenaerts en Andrea Riseborough (Birdman, ZeroZeroZero, Bloodline) een rol in het drama The Palace. Details over de invulling van de rollen worden strikt geheimgehouden.

  De kans is groot dat Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals, Nightcrawler, Brokeback Mountain) de hoofdrol gaat spelen in de miniserie Presumed Innocent, een Apple TV+- project van o.a. David E. Kelley en J.J. Abrams. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Scott Turow uit 1987, vertelt Presumed Innocent het verhaal van een gruwelijke moord die het kantoor van de openbare aanklagers van Chicago op zijn kop zet wanneer een van hen wordt verdacht van de misdaad. Gyllenhaal speelt Rusty Sabich, de fervente aanklager die ervan wordt beschuldigd zijn naaste collega te hebben vermoord nadat de bewijzen in zijn richting begint te wijzen. Voor Gyllenhaal zou dit zijn eerste officiële televisierol betekenen. Harrison Ford vertolkte de rol eerder in de gelijknamige speelfilm uit 1990.

  Robert De Niro is een drukbezet man. De tweevoudige Oscarwinnaar heeft naast een aantal speelfilms ook twee nieuwe tv-projecten op til staan. In de politieke thriller Zero Day, een Netflix-project waarvan hij ook uitvoerend producent is, speelt hij een voormalige Amerikaanse president. En dan is er ook nog Mr. Natural. Het project volgt Louis ‘Mr. Natural’ Baron, een man die, na 30 jaar in de federale gevangenis te hebben gezeten, naar Palm Springs wordt gedreven door een verlangen om zich te herenigen met zijn ontvoerde familie en een riskant plan om te ‘proeven’ van de lithiummiljarden van de Salton Sea (nvdr. Studies van het Amerikaanse ministerie van energie wijzen uit dat de Salton Sea ongeveer 600.000 ton lithium per jaar zou kunnen produceren. De activiteit zou jaarlijks 7,2 miljard dollar inkomsten kunnen opleveren). De Niro zou ook bij dit project fungeren als uitvoerend producent.

  Scarlett Johansson (zie foto) gaat haar geluk proberen bij televisie. Na haar carrière bij Marvel gaat ze nu meespelen in de serie Just Cause over een journaliste uit Florida die de laatste dagen van een ter dood veroordeelde moet coveren. Maar zoals je al kunt denken, de zaak is niet zo klaar als men pretendeert. Rare toevalligheid is dat Johansson in de jaren ’90 op 10-jarige leeftijd meespeelde in de speelfilm… Just Cause, eveneens gebaseerd op het boek van John Katzenbach. De hoofdrollen werden toen gespeeld door Sean Connery, Laurence Fishburne en Kate Capshaw.

  De Zweedse acteur Peter Stormare (Fargo, The Big Lebowski, Armageddon) werd toegevoegd aan de cast van 1923, de prequel op het populaire Yellowstone. De serie vertelt de vroege geschiedenis van de Dutton-familie. De hoofdrollen zijn voor Harrison Ford en Helen Mirren.

  Michelle Dockery die we laatst zagen in Anatomy Of A Scandal, gaat de hoofdrol spelen in het nieuwe drama van Peaky Blinders-scenarist Steven Knight. De serie heette aanvankelijk Two Tone, maar kreeg nu de titel This Town. De serie vertelt het verhaal van een uitgebreide familie en vier jonge mensen die worden aangetrokken door de wereld van ska en de tweetonige muziek, die eind jaren '70 en begin jaren '80 vanuit Coventry en Birmingham explodeerde en zwarte, blanke en Aziatische jongeren verenigde. De opnames vinden momenteel plaats in Birmingham.

  Ashley Jensen die we kennen van Extra’s, After Life en Agatha Raisin gaat Douglas Henshall vervangen in de komende seizoenen van Shetland. Henshall speelde zeven seizoenen de rol van DI Jimmy Perez. Jensen zal de rol spelen van DI Ruth Calder, een geboren Shetlander die na twintig jaar in Londen gewerkt te hebben, terugkeert naar de heimat.

  De anthologieserie Accused, gebaseerd op de BAFTA-winnaar van de BBC, heeft een all-star cast verzameld. Over de vijftien afleveringen (die allemaal een aparte rechtzaak behandelen) zien we onder meer Michael Chiklis (The Shield, American Horror Story), Wendell Pierce (The Wire), Margo Martindale (The Watcher, The Americans), Abigail Breslin (Little Miss Sunshine, Scream Queens), Rachel Bilson (The OC), Molly Parker (Deadwood), Rhea Perlman (Cheers), Keith Carradine (Fargo), Jason Ritter (Raising Dion), Betsy Brandt (Breaking Bad) en Jack Davenport (Coupling, Kingsmen: The Secret Service).

  Jonathan Banks (Breaking Bad, Better Call Saul) speelt aan de zijde van Noomi Rapace (Millennium) mee in Constellation, een psychologische thriller die bedacht werd door Peter Harness (Jonathan Strange & Mr Norrell, McMafia, The War Of The Worlds). Rapace speelt de rol van Jo, een vrouw die terugkeert naar de aarde na een ramp in de ruimte en die ontdekt dat er stukjes in haar leven ontbreken. Ze gaat op pad om de waarheid over de verborgen geheimen van de ruimtevaart bloot te leggen en te herstellen wat ze heeft verloren.

  Seth Rogen (Pam & Tommy, Superbad, Pineapple Express, This Is The End) gaat voor Apple TV+ de hoofdrol spelen in een komedie die gaat over een Hollywood studio die probeert te overleven in een wereld waar het ontzettend moeilijk is om kunst en commercialiteit te laten samenleven. Rogen zal de serie ook schrijven en regisseren. • Naar het overzicht van nieuwsitems