1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 2

  Castingnieuws 2

  Datum: 6/05/2021


  Domhnall Gleeson
  (Run) en Lena Headey (Game Of Thrones) werden toegevoegd aan de cast van The White House Plumbers, de vijfdelige miniserie over het Watergate-schandaal. De serie toont aan hoe president Richard Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate-meesterbreinen, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) en G. Gordon Liddy (Justin Theroux), per ongeluk het presidentschap dat ze ijverig probeerden te beschermen, omverwierpen. Gleeson speelt John Dean, de briljante, ambitieuze en jeugdige White House Counsel die uiteindelijk de illegale doofpotoperatie orkestreert die Nixon en zijn regering ten val brengt. Headey speelt de rol van Dorothy, de echtgenote van E. Howard Hunt. De serie wordt gemaakt en geproduceerd door het team van Veep.

  In tegenstelling tot eerdere berichten, gaat Richard Lewis dan toch meespelen in het komende seizoen van Curb Your Enthousiasm. Aanvankelijk trok Lewis zich terug om te herstellen van drie operaties, maar hij voelt zich ondertussen zo sterk dat hij toegezegd heeft voor één episode.

  Tracy Letts (Homeland, Divorce) en Julianne Nicholson (Mare Of Easttown) spelen mee in de serie van Adam McKay over het dreamteam van de Los Angeles Lakers. De serie verhaalt het professionele en persoonlijke leven van de Lakers die een van de meest dominerende sportteams waren die ooit bestaan hebben. Letts speelt de rol van Jack McKinney, de coach (in 1979) en de architect van het vlugge spel van de Lakers. Nicholson speelt zijn echtgenote Cranny, een openhartige, grappige en vasthoudende vrouw die in LA haar droom wilde waarmaken.

  Jenna Coleman (zie foto), die nog maar net te zien was in The Serpent, gaat in The War Rooms de rol spelen van Joan Bright, de vrouw die de leiding had over Winston Churchill’s geheime Whitehall bunker. Bright was de voormalige vriendin van James Bond-auteur Ian Fleming en zou de inspiratie geweest zijn voor Miss Moneypenny. Elk seizoen speelt zich af tijdens WOII en zou een periode van 12 tot 18 maanden beslaan. De serie wordt geproduceerd door David Parfitt, producer van o.a. The Father en Parade’s End.

  Mark Rylance (Bridge Of Spies, Dunkirk, The Trial Of The Chicago 7) en Simon Pegg (Mission Impossible, Shaun Of The Dead) werden gecast in de cybersecurity serie The Undeclared War, gemaakt door het team van het prijswinnende Wolf Hall. Het verhaal speelt zich af in 2024 in een post pandemische wereld en tegen een achtergrond van Britse verkiezingen. De serie volgt het team van analisten die een cyberaanval op de eerste zwarte conservatieve eerste minister moeten neutraliseren. De serie wordt geschreven en geregisseerd door Peter Kosminsky (Wolf Hall, The State).

  Walter Goggins (Justified, The Hateful Eight) gaat in The Last Days Of Ptolemy Grey, de serie waarin Samuel L. Jackson de hoofdrol speelt, de rol spelen van Dr. Rubin. Jackson speelt een dementerende man van 91 jaar die door iedereen vergeten is. Wanneer hij plots de gelegenheid krijgt om even gebruik te maken van zijn geheugen, gaat hij op zoek naar de doodsoorzaak van zijn neefje en probeert hij met zichzelf in het reine te komen.

  Rodrigo Santoro (Westworld, Lost) en Alvaro Morte (La Casa De Papel, El Embarcadero) spelen ontdekkingsreizigers Magellaan en Elcano in Boundless, een serie die geregisseerd wordt door Simon West (Lara Croft: Tomb Raider, The General's Daughter, Con Air). De vierdelige serie vertelt de heroïsche reis rond wereld die Juan Sebastián Elcano en Ferdinand Magellaan 500 jaar geleden ondernamen vanuit Spanje. De opnames zijn ondertussen gestart in Baskenland en Navarra, alvorens af te reizen naar de Dominicaanse Republiek waar de zee-opnames zullen plaatsvinden. In Spanje tot slot, wordt er gefilmd in Sevilla en Madrid. Amazon Prime Video heeft de exclusieve rechten in Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal, Latijsn-Amerika, Nederland, VK, VS en Andorra.

  Ione Skye (Camping, Good Girls, Private Practice), dochter van zanger Donovan, speelt in La Brea de rol van Jessica Harris, een machtige advocate. De serie gaat over een gigantische mysterieuze put in Los Angeles die een familie opsplitst: aan de een kant moeder Eve en zoon Josh, aan de andere zijde vader Gavin en dochter Izzy. Jessica is de oudere zus van Gavin en een tweede moeder voor Izzy. De opnames gaan door in Australië.

  Josh Hartnett (Penny Dreadful) gaat de hoofdrol spelen in The Fear Index, een serie die geproduceerd wordt door de producers van o.a. The Crown, Behind Her Eyes en White Lines.
  Hartnett speelt Dr. Alex Hoffman, een geniale wetenschapper die op het punt staat een nieuw AI-product te lanceren, maar de plannen lopen volledig verkeerd. Hoffman staat voor de meest verschrikkelijke 24 uur van zijn leven. Deze moderne Frankenstein-vertelling telt vier afleveringen en heeft ook nog Leila Farzad in de rolverdeling (de manager en agente in I Hate Suzie)




 • Naar het overzicht van nieuwsitems