1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 2

  Castingnieuws 2

  Datum: 20/06/2021


  Lars Mikkelsen (Ride Upon The Storm, Borgen, Forhøret, Forbrydelsen) en Nikolaj Lie Kaas (Follow The Money, Forhøret, Forbrydelsen) werden toegevoegd aan de cast van het derde seizoen van The Kingdom (Riget), de cultserie van Lars Von Trier.

  Veteraan Dennis Quaid (The Day After Tomorrow, Traffic, Vantage Point, Frequency, The Parent Trap, The Right Stuff) gaat Rick Kirkham spelen in de serie over Joe Exotic (rol van John Cameron Mitchell). Kirkham was de producent van de reality show over de Tiger King. De serie focust zich op Carole Baskin (Kate McKinnon), een uitgesproken liefhebster van katachtigen, die ontdekt dat haar excentrieke collega Joe Exotic, zijn exotische dieren alleen maar kweekt en bijhoudt om er commercieel profijt uit te halen. Ze maakt werk van het sluiten van Joe’s zoo, maar al vlug ontstaat er een ware oorlog want Joe is tot alles bereid om Baskin te stoppen en haar hypocrisie bloot te leggen.

  Judy Greer (Kidding, Casual, Arrested Development) (zie foto) gaat Fran Liddy spelen, de echtgenote van G. Gordon Liddy (Justin Theroux) in de vijfdelige miniserie The White House Plumbers over Watergate, een van de grootste politieke schandalen in de geschiedenis van Amerika. Fran was een onverstoorbare vrouw die echter een misplaatst vertrouwen had in de intelligentie en capaciteiten van haar man. Liddy was samen met E. Howard Hunt het mastermind van het Watergate-schandaal dat zonder dat ze het beseften zou leiden tot de afzetting van President Nixon, een man die ze tegen elke prijs wilden beschermen.

  Een van de meest gevraagde acteurs van het moment, Jesse Plemons (Breaking Bad, Fargo, The Irishman, I’m Thinking Of Ending Things, Judas And The Black Messiah) gaat aan de zijde van Elizabeth Olsen (WandaVision) de hoofdrol spelen in de nieuwe HBO-miniserie Love And Death. De serie vertelt het waar gebeurd verhaal van Candy Montgomery, een vrome Texaanse huisvouw die haar kerkvriendin Betty Gore vermoordde met een bijl in 1980. Plemons speelt de rol van Allan Gore, terwijl Olsen de rol van Candy op zich neemt. Deze serie is niet te verwarren met Candy waarin Elisabeth Moss de rol van Candy Montgomery vertolkt.

  Chris Noth (Law & Order, The Good Wife, The Equalizer) keert terug in de rol die hem wereldbekend maakte. Noth zal andermaal Mr. Big spelen in de serie And Just Like That…?, de revival van Sex And The City, waarvan de opnames deze zomer starten in New York. De nieuwe serie laat ons zien hoe Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis) worstelen met hun vriendschap en hun oud-worden. Kim Cattrall alias Samantha Jones is niet meer van de partij.

  Het lijkt de Vlaamse actrice Lynn Renée eindelijk voor de wind te gaan. Na rollen in de series Deep State en Motherland: Fort Salem en de film Cash Truck (Wrath Of Man) en The Gentleman, krijgt ze nu een terugkerende rol in de reboot van Gossip Girl. Ze kruipt in de huid van voormalig topmodel en makelaar, Helena Bergman, moeder van Otto ‘Obie’ Bergmann (rol van Eli Brown). Andere hoofdrolspelers zijn Jordan Alexander, Thomas Doherty, Tavi Gevinson, Emily Alyn Lind, Evan Mock, Zion Moreno, Whitney Peak en Savannah Lee Smith. De prestigieuze nieuwe serie toont aan hoeveel de sociale media en het New Yorkse landschap veranderd zijn.

  Nederlander Michiel Huisman, die we recentelijk zagen in The Flight Attendant en die we ook kennen uit Game Of Thrones en Treme, krijgt een van de hoofdrollen in Echo 3, de remake van de Israëlische serie When Heroes Fly. Huisman speelt de rol van Prince, de echtgenoot van Amber, een briljante jonge wetenschapster die vermist wordt aan de Columbiaans-Venezolaanse grens. Prince en haar broer (Luke Evans), twee mannen met heel wat militaire ervaring en een getroebleerd verleden, starten een zoektocht.

  Een serie die momenteel erg hot is, is de miniserie The Staircase. Na de bekendmaking van namen als Colin Forth, Toni Colette, Rosemarie DeWitt en Juliette Binoche, worden daar nog eens twee bekende namen aan toegevoegd. Parker Posey (Lost In Space, The Good Wife, Louie) zal de rol spelen van Freda Black, aanklager en assistent-officier van justitie. Sophie Turner, die we best kennen als Sansa uit Game Of Thrones, zal Margaret Ratliff spelen, een van de adoptiedochters van het hoofdpersonage Michael Peterson. De serie is gebaseerd op de gelijknamige docuserie van Netflix en op verscheidene boeken over het onderwerp. Peterson werd beticht van moord nadat zijn vrouw om het leven kwam toen ze van de trap viel.

  Miles Teller die we kennen van Whiplash en de serie Too Old To Die Young, vervangt Armie Hammer in de serie The Offer over de making of van The Godfather. The Offer gaat over de ervaringen van producent Al Ruddy op de set. Hammer werd na verschillende beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag uit de rol gezet.

  Kyle Chandler die we kennen van de tv-series Friday Night Lights en Bloodline en van de langspeelfilms Manchester By The Sea, The Wolf Of Wall Street en Zero Dark Thirty zal te zien zijn aan de zijde van Joseph Gordon-Levitt in de anthologie serie Super Pumped. Chandler speelt de rol van Bill Gurley, een briljante en kapitaalkrachtige risico-ondernemer die heilig geloofde in Uber.
  Showtime wil met Super Pumped een anthologieserie maken die een ophefmakend verhaal brengt dat de businesswereld op zijn kop zette. Het eerste seizoen gaat over Uber en zijn briljante en controversiële CEO Travis Kalanick. Die rol zal gespeeld worden door Joseph Gordon-Levitt, die te zien was in onder meer Inception, Don Jon, Looper, The Trial Of The Chicago 7 en The Walk.

  De Netflix-serie Sandman, naar de geprezen comic books-serie van Neil Gaiman (Good Omens, Lucifer, American Gods), krijgt een indrukwekkende cast. Naast hoofdrolspeler Tom Sturridge (The Boat That Rocked, Far From The Madding Crowd, On The Road), Gwendoline Christie (Game Of Thrones) en Charles Dance (Game Of Thrones, The Crown) werden ook nog volgende bekende namen vastgelegd: Patton Oswalt (Agents Of S.H.I.E.L.D, Young Adult, Veep), Jenna Coleman (The Serpent, The Cry, Victoria), David Thewlis (Fargo, The Big Lebowski, Naked) en Stephen Fry (It’s A Sin, Gosforth Park). Sandman wordt omschreven als een rijkelijke mix van modern mythes en donkere fantasy waarin hedendaagse fictie, historisch drama en legendes verwerkt zitten. De serie volgt de mensen en de plaatsen die aangetast werden door Morpheus, alias, de Dromenkoning op zijn reis om alles kosmische en menselijke fouten die hij maakte, weer recht te zetten.

  Angela Bassett (American Horror Story, 9-1-1) en haar echtgenoot Courtney B. Vance (Lovecraft County, The People VS. O.J. Simpson) spelen de hoofdrollen in een miniserie over het racistische bloedbad in Tulsa in 1921. De serie vertelt het verhaal van het Greenwood district in Tulsa, de rijkste zwarte gemeenschap in de VS, ook bekend als Black Wall Street. Bassett en Vance zijn ook uitvoerend producent.

  Volgens Deadline gaat Jonah Hill (Maniac, The Wolf Of Wall Street, Moneyball) de rol spelen van Hollywood fixer Sidney Korshak, een advocaat en fixer voor de gefortuneerden van Chicago. Door zijn connecties met de maffia was hij voor de FBI de machtigste advocaat in de wereld. Korshak werkte in het begin van de jaren ’40 hoofdzakelijk voor studiobaas Lew Wasserman, een mogol die de industrie revolutioneerde door het oprichten van het eerste talent agentschap. Het scenario wordt geschreven door niemand minder dan William Monahan, de scenarist van The Departed.

  Elizabeth Banks (Wet Hot American Summer: First Day of Camp, The Hunger Games, Mrs. America) gaat een rol spelen in Red Queen, een serie die ze ook zal produceren en regisseren. Het verhaal gaat over een jong meisje dat in armoede geboren wordt, maar ontdekt dat ze superkrachten heeft. Ze wordt de leidster van de revolutie tegen de machthebbers. Amerika is niet langer een democratie, maar een koninkrijk dat geleid wordt door individuen met superkrachten.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems