1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 2

  Castingnieuws 2

  Datum: 30/08/2022


  De bedenkster van The End Of The F**king World, heeft eindelijk een opvolger. Met Kaos brengt Charlie Covell een gedurfde, donkerkomische, eigentijdse kijk op de Griekse mythologie, waarin liefde, macht en het leven in de onderwereld worden onderzocht. Niets is heilig in Covells gewaagde heruitvinding van Griekse mythen (denk aan trainingspakken en niet aan toga's), behalve het verraad en de arrogantie van een stel onstandvastige goden en hun kosmische machinaties... De rol van Zeus wordt gespeeld door Jeff Goldblum, die de eerder gecaste Hugh Grant vervangt. Andere rollen zijn voor Janet McTeer (Ozark), Cliff Curtis (Avatar: The Way of Water), David Thewlis (Fargo), Killian Scott (Dublin Murders) en Leila Farzad (I Hate Suzie).

  Shira Haas (Unorthodox) en Stephen Graham (Time) spelen de hoofdrollen in Bodies, de verfilming van de gelijknamige graphic novel over vier verschillende detectives die over een periode van 150 jaar dezelfde moord – een niet geïdentificeerd lichaam in Whitechapel – proberen op te lossen.

  Voor het zesde seizoen van de sf-serie Black Mirror, dat momenteel in productie is, werd een stevige cast samengesteld. Zazie Beetz (Atlanta), Paapa Essiedu (Gangs Of London, May I Destroy You), Josh Hartnett (Penny Dreadful), Aaron Paul (Breaking Bad), Kate Mara (House Of Cards), Danny Ramirez (Top Gun: Maverick) en Anjana Vasan (We Are Lady Parts) zijn enkele namen die reeds bekend werden gemaakt.

  Jonathan Bailey uit Bridgerton wordt de tegenspeler van Matt Bomer (The Sinner, White Collar) in de serie Fellow Travelers. Hij speelt de rol van Tim Laughlin, een jongeman die bruist van idealisme en geloof. Wanneer hij Hawkins Fuller ontmoet begint hij een romance net op het moment dat McCarthy de oorlog verklaart aan subversieven en seksueel andersgeaarden. De vrouwelijke hoofdrol is weggelegd voor Allison Williams (Girls).

  Nadat eerder bekend werd dat Phoebe Waller-Bridge op de set van Mr. And Mrs. Smith vervangen werd door Maya Erskine (Pen15), werden ondertussen nog drie bekende namen aan de cast toegevoegd: Michaela Coel (I May Destroy You), John Turturro (Severance) en Paul Dano (The Batman). Danny Glover en Erskine spelen voornoemde Mr. en Mrs. Smith, een gehuwd koppel dat toevallig ook spion is.

  Na het derde seizoen van HPI, dat momenteel wordt opgenomen en het historisch epos Les Combattantes dat in het najaar te zien zal zijn op TF1, zal Audrey Fleurot ook te zien zijn in de zesdelige miniserie Infiltré(e), een hedendaagse thriller die eind dit jaar wordt opgenomen in Nancy en Marseille. Fleurot speelt Aurélie, een alleenstaande moeder die als scheikundige moet infiltreren in een drugsnetwerk. In tegenstelling tot HPI wordt dit een sombere serie.

  Ron Perlman (Sons of Anarchy, Hellboy), Nick Nolte (Warrior, Graves), Tim Blake Nelson (Watchmen) en Ellen Barkin uit Animal Kingdom werden aan de cast toegevoegd van Poker Face, een serie bedacht en geschreven door Rian Johnson (Looper, Knives Out). Eerder werden reeds Natasha Lyonne (Russian Doll), Joseph Gordon-Levitt (The Trial of the Chicago 7), Chloë Sevigny (We Are Who We Are), Dascha Polanco (Orange Is The New Black), Adrien Brody (Peaky Blinders), Stephanie Hsu (The Marvelous Mrs. Maisel), Benjamin Bratt (DMZ) en David Castañeda (The Umbrella Academy) vastgelegd.

  East Of Eden, de verfilming van de bestseller van John Steinbeck, betekende voor James Dean de grote doorbraak in Hollywood. Na verschillende rolletjes in tv-series debuteerde hij onder een regie van Elia Kazan in East Of Eden, de moderne bewerking van het Cain en Abel-verhaal over twee broers, Cal en Aaron, die opgevoed worden door een streng katholieke vader. Hun moeder, Cathy Ames, verliet vroegtijdig het gezin en werd in alle stilte zaakvoerder van een bordeel, zonder dat de broers dit wisten. Onder haar charmante en aantrekkelijke façade is ze een kwaadaardige vrouw die mensen manipuleert en vernietigt voor haar eigen amusement en winst. De rol van Cathy, die het hoofdpersonage is van de serie, zal vertolkt worden door Florence Pugh (Midsommar, The Little Drummer Girl, Black Widow) (zie foto). Het script wordt geschreven door actrice Zoe Kazan, kleindochter van regisseur Elia Kazan.

  De mooie Dana Delany die we kennen van series als Body Of Proof en Desperate Housewives, zal te zien zijn aan de zijde van Sylvester Stallone in de serie Tulsa King. Hierin speelt Stallone maffiabaas Dwight ‘The General’ Manfredi, net ontslagen uit de gevangenis na een straf van 25 jaar. Hij wordt ‘verbannen’ naar Tulsa waar hij een nieuwe zaak moet opstarten. Dwight verzamelt een groep sterk uiteenlopende karakters die hem moeten helpen met het opzetten van een nieuw crimineel imperium. Annabella Sciorra (The Sopranos, The Hand That Rocks The Craddle) speelt de jongere zus van Dwight. De twee speelden eerder reeds samen in Cop Land.

  Abigail Spencer (Mad Men, Timeless, Grey’s Anatomy) speelt Julia, de ex van Jim, Jon Cryer (Two And A Half Man), in een nog titelloze komedie. Het duo besluit de kinderen gezamenlijk op te voeden, maar de toestand wordt erg moeilijk wanneer de eigenaar van Jim’s favoriete team (de Boston Celtics) het hart verovert van Julia.

  Billy Crystal
  (City Slickers, When Harry Met Sally) maakt een comeback op televisie. In de serie Before speelt hij kinderpsychiater Eli die onlangs zijn vrouw verloor toen hij een getroebleerde jongen tegenkwam. Barry Levinson (Dopesick, City On The Hill, Rain Man) is uitvoerend producent en regisseur.

  Rosanna Arquette (Pulp Fiction), Melinda McGraw (Mad Men) Frank Grillo (Kingdom), Dennis Haysbert (24) en Dee Wallace (Cujo) spelen de hoofdrollen in de nog titelloze serie van Jason Woliner, de regisseur van Borat Subsequent Moviefilm. De serie is een mix van fictie en realiteit en vertelt een bizar en ongelooflijk verhaal. Naar verluidt zou Woliner al tien jaar bezig zijn met opnames. Eén van de producenten is Caviar, de producent van Vlaamse series als Tabula Rasa, Clan en F*** You Very, Very Much en de langspeelfilm Sound Of Metal.

  Margo Martindale (The Americans) en Ben Chaplin (The Nevers, Apple Tree Yard) werden naast Betty Gilpin (Glow) gecast in de nieuwe serie van Damon Lindelof, Mrs. Davis. Over hun rol is er niets bekend. De serie zou gaan over een confrontatie tussen geloof en technologie.

  Colin Farrell heeft een nieuwe tv-serie op de agenda staan. In de dramaserie Sugar speelt hij een klassieke privédetective die actief is in Los Angeles. Doet denken aan J.J. Gittes in Chinatown. Ook de mensen achter de camera zijn bijzonder. Het scenario wordt immers geschreven door de scenarist van The Cell, Oldboy en I Am Legend. Fernando Meireilles (City Of God, The Two Popes) regisseert.

  Julie Walters (National Treasure) en Clarke Peters (The Wire) spelen de hoofdrollen in de zesdelige serie Truelove, een serie die mede bedacht werd door Charlie Covell, de scenariste van The End Of The F***ing World. Walters speelt Phil, een ex-politiechef die geniet van een comfortabel, maar saai pensioen, terwijl Peters de rol van Ken speelt, een weduwnaar en ex-veteraan van de Special Forces. Het paar had een relatie toen ze jong waren en zijn elkaar nooit helemaal vergeten. Bij de begrafenis van een vriend, vele jaren later, worden zij en een bende oude vrienden herenigd. Bij de wake, waarbij nostalgie en drank in gelijke mate vloeien, neemt het gesprek al snel een meditatieve wending en bespreekt de groep hoe een ‘ideale’ dood eruit zou kunnen zien. Ze sluiten een dronken pact: in plaats van elkaar een langzame en vreselijke achteruitgang te laten ondergaan, zullen ze tussenbeide komen en een waardige dood bewerkstelligen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems