1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 3

  Castingnieuws 3

  Datum: 12/03/2021


  Abigail Spencer (zie foto)
  (Reprisal, Timeless) krijgt een terugkerende rol in Rebel, de nieuwe dramaserie die geïnspireerd is op het leven van de echte Erin Brockovich. Spencer speelt Misha, een briljante cardio thoracale chirurg die een pijnlijke romantische geschiedenis heeft met Nate. Katey Sagal speelt de hoofdrol en wordt bijgestaan door o.a. Kevin Zegers, Mary McDonnell en Adam Arkin.

  Nog maar net bekomen van haar rol als Margaret Thatcher in The Crown of Gillian Anderson gaat alweer een politiek figuur spelen in The First Lady. Ditmaal kruipt ze in de huid van Eleanor Roosevelt, de langst dienende First Lady in de geschiedenis van Amerika die ook de meest besproken Presidentsvrouw werd uit de geschiedenis. In het eerste seizoen ligt de focus op Michele Obama (Viola Davis), Betty Ford (Michelle Pfeiffer) en Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson). De regie is in handen van Susan Bier, de regisseur van o.a. The Undoing en The Night Manager.

  In de lente beginnen de opnames van de serie Gaslit, de nieuwe serie van Sam Esmail, de bedenker van Mr. Robot. De serie vertelt het verhaal van het Watergate-schandaal, gezien door de ogen van Martha Mitchell (Julia Roberts), de echtgenote van Procureur-Generaal John Mitchell (Sean Penn). Martha was de eerste die publiekelijk de betrokkenheid van Nixon in het schandaal, aanhaalde. Zij was bekommerd om de positie van haar man die gewrongen zat tussen de liefde voor zijn vrouw en zijn loyaliteit naar de President toe. Arnie Hammer (omwille van het schandaal op social media) en Joel Edgerton (overvolle agenda) moeten opnieuw gecast worden. Starz zal de serie wellicht in 2022 uitzenden.

  De cast van het tweede seizoen van Modern Love is bekend. Naast Minnie Driver zullen o.a. ook Kit Harrington (Game Of Thrones), Tom Burke (Strike), Garrett Hedlund (On The Road), Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody), Anna Paquin (True Blood) en Miranda Richardson (Good Omens, Curfew) te zien zijn. Bendenker en showrunner John Carney blijft aan boord als scenarist, regisseur en uitvoerend producent.

  In het derde seizoen van Succession maken we kennis met de familie Furness, de eeuwige concurrent van Logan Roy. Hope Davis (Your Honor, Wayward Pines, American Crime) gaat de rol spelen van dochter Sandi Furness. Door de machtsgreep van Kendall staat de familie Roy erg onder druk en moet er gevochten worden om de familiale, politieke en financiële positie te vrijwaren. Een zakelijke strijd dreigt te ontaarden in een ware familieoorlog.

  Judy Greer (Kidding, Arrested Development, Ant-Man) vervangt Pamela Adlon in de miniserie The First Lady. De serie belicht het Amerikaans leiderschap, gezien door de ogen van de ‘first ladies’. Greer speelt de rol van Nancy Howe, de toeverlaat en secretaresse van Betty Ford (rol van Michelle Pfeiffer). Adlon moest afzeggen wegens een overvolle agenda.

  Benedict Cumberbatch (Sherlock, Patrick Melrose) is de hoofdrolspeler in de hedendaagse versie van de klassieker The 39 Steps, ooit verfilmd door Alfred Hitchcock. Het nieuwe scenario werd geschreven door Mark L. Smith (The Revenant, The Midnight Sky) en de regie is in handen van Edward Berger (Patrick Melrose, Your Honor). The 39 Steps is een actierijke thriller over een samenzwering die de orde in de wereld wil veranderen. De enige die dat in de weg staat is Richard Hannay, een gewone man die heel toevallig en ongewild een belangrijke pion wordt in dit gevaarlijke spel.

  Tom Riley (The Nevers, Da Vinci’s Demons , Dark Heart) gaat aan de zijde van Kristen Bell (The Good Place, Veronica Mars) de mannelijke hoofdrol spelen in The Woman In The House. Het verhaal gaat over een jonge vrouw wier hart menigmaal gebroken werd en voor wie elke dag hetzelfde is. Elke dag zit ze voor het raam met een glas wijn te kijken hoe haar leven voorbij gaat. Maar dan neemt een knappe buurman zijn intrek in een huis aan de overkant van de straat. Anna ziet eindelijk wat licht in de duisternis, totdat ze getuige is van een moord. Maar is dat wel zo of is het allemaal een verzinsel… De producenten van de serie waren ook verantwoordelijk voor Dead To Me.

  Charlie Cox (Daredevil), Aidan Gillen (Game Of Thrones, Peaky Blinders) en Ciarán Hinds (The Terror, Game Of Thrones) zullen te zien zijn in de achtdelige serie Kin, een Scandinavisch/Ierse coproductie over een familie uit Dublin die betrokken is in een bendeoorlog en over de familiebanden die iedereen bij elkaar houden. Een Ierse Peaky Blinders?

 • Naar het overzicht van nieuwsitems