1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 11/08/2018

    Monica Bellucci gaat in de zesdelige miniserie Radical Eye: The Life And Times of Tina Modotti de hoofdrol spelen. Modotti was een Italiaans-Mexicaans fotografe en actrice die ook bekend stond als communistisch activiste. De opnames vinden plaats in Mexico, Los Angeles en Italië. De serie wordt geregisseerd door Edoardo de Angelis, de regisseur van het met zes Italiaanse Oscars bekroonde Indivisibili, bij ons te zien op Film Fest Gent.

    Patrick Stewart gaat opnieuw de rol spelen van Captain Jean-Luc Picard. Ditmaal in een gloednieuwe serie die zich afspeelt in het Star Trek-universe, maar die geen remake is van Star Trek: The Next Generation. De serie zal wel het volgende hoofdstuk vertellen uit het leven van Picard. Alex Kurtzman, de medebedenker en uitvoerend producent van Star Trek: Discovery, zal zich over het project ontfermen.

    Jessica Lange gaat in Apocalypse, het komende seizoen van American Horror Story opnieuw Constance Langdon spelen, het personage uit het eerste seizoen, de grootmoeder van Michael Langdon die weleens de antichrist zou kunnen zijn. Het nieuwe seizoen draait rond Cordelia Goode uit Coven die samen met haar heksen de komst van de antichrist – en bijgevolg de ondergang van de wereld – moet tegenhouden. Dat betekent ook dat Taissa Farmiga, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Frances Conroy en.... rockster Stevie Nicks opnieuw van de partij zullen zijn!

    Sylvia Hoeks (Overspel, Bloedverwanten) lijkt goed op weg om het ook internationaal waar te maken. Na rollen in Berlin Station, Balde Runner 2049 en het nog te verschijnen The Girl In The Spider’s Web, gaat ze nu ook een hoofdrol spelen in See, de nieuwe serie van Peaky Blinders-bedenker Steven Knight en regisseur Francis Lawrence (Red Sparrow, The Hunger Games: Catching Fire en Mockingjay Parts 1 & 2). De tiendelige serie die wordt omschrijven als een groots sf-epos, speelt zich af in een wereld waar de mensen hun zicht verloren hebben. Om te overleven zijn ze genoodzaakt beroep te doen op nieuwe methodes om hun dagelijks leven te ordenen. Er ontstaat echter een complete chaos wanneer er een tweeling geboren wordt die blijkt te kunnen zien. Naast Hoeks zien we ook Jason Mamoa (Game Of Thrones, Aquaman), Alfre Woodard (Empire, Luke Cage, A Series Of Unfortunate Events) en Archie Madekwe (Fresh Meat, Les Misérables).

    Linda Cardellini uit o.a. Bloodline, Mad Men en de bioscoopfilms Daddy’s Home 1 en 2, gaat naast Christina Applegate de hoofdrol spelen in Dead To Me, een serie die wordt omschreven als een komische Big Little Lies. De basis van het verhaal is de sterke vriendschap tussen weduwe Jen en de vrijdenkende Judy die een groot geheim met zich meedraagt. De serie wordt geproduceerd door o.a. Will Ferrell en Adam McKay.

    Michael Kelly die doorbrak als Doug Stamper, de rechterhand van President Underwood in House Of Cards, krijgt een rol in het tweede seizoen van Tom Clancy’s Jack Ryan. Kelly gaat de rol spelen van Mike November, een intelligente CIA-ambtenaar die nauw samenwerkt met Jack Ryan.

    Julia Ormond (zie foto), de knappe Engelse actrice die we kennen uit speelfilms als Sabrina en Legends Of The Fall, gaat de hoofdrol spelen in de Britse BBC-serie Gold Digger. Ormond die we ook kennen als de moeder van Megan uit Mad Man, speelt Julia Day, een vrouw op leeftijd die gans haar leven geleefd heeft voor anderen. Eerst huismoeder, dan echtgenote en daarna pas zichzelf. Als ze de 25 jaar jongere Benjamin ontmoet, lijkt ze eindelijk het geluk gevonden te hebben dat ze verdiende. Maar is Benjamin wel de gedroomde man, of is hij een ‘gold digger’ die alleen maar uit is op haar geld? Het script werd geschreven door de scenariste van Thirteen.

    Timothy Hutton
    (American Crime, Kidnapped) krijgt een belangrijke rol in Y, de pilot, die gebaseerd is op de post-apocalyptische sciencefiction DC comics ‘Y: The Last Man’. Hij zal niemand minder dan de Amerikaanse President spelen, de enige overgebleven man in een post-apocalyptische wereld waarin een ingrijpende gebeurtenis de rest van de mannelijke bevolking heeft uitgeroeid.

    Jessica Raine uit The Last Post, Partners In Crime en Call The Midwife, gaat Genevieve spelen in Baptiste, de spin-off van The Missing. Het hoofdpersonage is uiteraard inspecteur Julien Baptiste. Zijn hulp wordt ingeroepen door het hoofd van de Amsterdamse Politie, toevallig een oud liefje van Baptiste. Of Raine deze rol zal spelen is niet helemaal duidelijk.
    De opnames die zullen doorgaan in Antwerpen, Gent, Amsterdam en Deal (een vissersplaats gelegen tussen Dover en Ramsgate) zijn inmiddels gestart. Van Belgische kant zijn er rollen voor Barbara Sarafian (De Dag, Beau Séjour, De Infiltrant), Boris Van Severen (Salamander s2, De 16) en Martha Canga (Black, La Forêt).

    Anthony Mackie (die The Falcon/Sam Wilson speelde in o.a. Avengers: Infinity War en de rest) wordt de nieuwe Takeshi Kovacs in het tweede seizoen van Altered Carbon. De opnames zouden starten in oktober van dit jaar, met uitzending eind volgend jaar op zijn vroegst.

    Nog meer Timothy Hutton-nieuws. De Oscarwinnaar gaat meespelen in het vijfde seizoen van How To Get Away With Murder, de serie die bij ons momenteel te zien is op Eén. Over zijn rol is niets bekend.

    Michelle Williams, die doorbrak met de serie Dawson’s Creek en die ondertussen naam en faam vergaarde met rollen in Brokeback Mountain, Blue Valentine, My Week With Marilyn en Manchester By The Sea, keert terug naar televisie. In een nog ongetitelde miniserie gaat ze aan de zijde van Oscarwinnaar Sam Rockwell de rol spelen van Gwen Verdon. De serie is gebaseerd op het leven van de legendarische dansers Bob Fosse en Gwen Verdon. “De serie zal de donkere en verborgen kantjes van de showbusiness verkennen en wil laten zien welke prijs je moet betalen voor het behalen van succes.”

    Elisabeth Shue die een Oscarnominatie kreeg voor haar rol in het beklijvende drama Leaving Las Vegas, gaat de hoofdrol spelen in Constance, over een voormalige schoonheidskoningin die na de mysterieuze dood van haar echtgenoot beseft dat haar gezin in financiële problemen zit. Ze werpt zich in de politiek en tegelijkertijd tracht ze zichzelf heruit te vinden als verkoopster van schoonheidsproducten. Jesse Peretz (GLOW, Girls) regisseert.

    Volgens de Britse krant The Sun gaat Stephen Graham, de schitterende Britse acteur uit This Is England, Boardwalk Empire, Little Boy Blue en Save Me, meespelen in het vijfde seizoen van Line Of Duty. De opnames starten later dit jaar. Uiteraard keren Vicky McClure, Martin Compston en Adrian Dunbar terug in het nieuwe seizoen.

    Penelope Ann Miller (Awakenings, Carlito’s Way, The Artist) gaat in het derde seizoen van Riverdale Ms. Right spelen, de openbare aanklager die belast is met Archie’s zaak.

    Ook Noomi Rapace, de actrice die we leerden kennen dankzij de Millenium-trilogie, gaat meespelen in het tweede seizoen van Tom Clancy’s Jack Ryan. Dat nieuws werd onthuld door bedenker Carlton Cuse op de afgelopen Comic Con-beurs. Rapace zal de rol spelen van een agente van de Duitse Geheime Dienst die het hoofdpersonage, gespeeld door John Krasinski, tegen het lijf zal lopen in Zuid-Afrika.











  • Naar het overzicht van nieuwsitems