1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 6/10/2018

  Julie Benz (zie foto) die te zien was in Training Day, maar die we vooral kennen als de ex van Dexter in seizoen 4, gaat meespelen in de zwarte komedie On Becoming A God In Central Florida, een serie die zich afspeelt in de jaren ’90 en waarin Kirsten Dunst de hoofdrol speelt. Benz speet de rol van Carole Wilkes, een opvallende dame die binnen Founders American Merchandise, de cultachtige marketingorganisatie, op een hogere ladder staat dan het hoofdpersonage Krystal.

  Giancarlo Esposito (Gus Fring in Breaking Bad en Better Call Saul) krijgt aan de zijde van Forest Whitaker een van de hoofdrollen in Godfather Of Harlem, de nieuwe serie van o.a. Narcos-bedenker Chris Brancato. Esposito gaat Adam Clayton Powell spelen, een legendarische inwoner van Harlem die meer dan gelijk welke New Yorker gepleit heeft voor de toepassing van de mensenrechten in Harlem én in Washington. Powell is een extravagante showman die er niet voor terugdeinst om de blanke machtsstructuur regelmatig naar zijn hand te zetten.

  Eva Green, de ster uit onder meer Miss Peregrine, Sin City, The Dreamers en Penny Dreadful en Eve Hewson, de dochter van U2-frontman Bono en bekend van The Knick, Blood Ties en Bridge Of Spies zullen te zien zijn in de nieuwe zesdelige BBC Two-serie The Luminaries. Marton Csokas (Celeborn in The Lord Of The Rings-films) krijgt de mannelijke hoofdrol. Het boek, dat in 2013 de Booker Prize won en waarop de serie is gebaseerd, wordt omschreven als een episch verhaal over liefde, moord en wraak. Het speelt zich af in 1860 aan de Westkust van South Island – het grootse van de Nieuw-Zeelandse eilanden – in de tijd dat iedereen geobsedeerd was door de fameuze ‘Goldrush’.

  Domhnall Gleeson, de zoon van Brendan die we kennen als Generaal Hux uit de Star Wars-franchise en als Bill Weasley uit de Harry Potter-films, gaat zijn tv-debuut maken in Run, de nieuwe serie van Phoebe Waller-Bridge, de bedenker van Fleabag en Killing Eve. Run gaat over ex-minnaars die 15 geleden een pact sloten om – indien de situatie ertoe noodzaakte – samen de wereld te ontvluchten. Het volstond om het bericht ‘RUN’ naar elkaar te sturen om samen impulsief te verdwijnen.

  Van Killing Eve gesproken, de Nederlander Roeland Fernhout gaat meespelen in het nieuwe, tweede seizoen van de fantastische serie over een geniale seriemoordenaar die voor haar werkgever de hele wereld rondreist om nietsvermoedende mensen om te leggen. De hoofdrollen worden gespeeld door Sandra Oh, Jodie Comer en Kim Bodnia. De opnames vinden momenteel plaats in Parijs, Londen en Amsterdam waar een nachtelijke scène werd gedraaid op de Wallen en een andere in het Rijksmuseum.

  Na lang onderhandelen is de kogel door de kerk: Big Little Lies-ster Zoë Kravitz gaat de hoofdrol spelen in High Fidelity, de remake van het boek van Nick Hornby uit 1995 en de gelijknamige film van Stephen Frears uit 2000.
  Kravitz is de ultieme muziekfan, de eigenaar van een platenwinkel, die gefascineerd is door popcultuur en top 5-lijstjes, maar een ramp is in het onderhouden van relaties. Om te leren hoe ze mannen beter kan begrijpen gaat ze op zoek naar haar vroegere liefjes.

  Alfred Enoch (Harry Potter, How To Get Away With Murder) gaat de hoofdrol spelen in het tweede seizoen van Trust Me. Daarin vervangt hij Jodie Whittaker die haar handen vol heeft met Doctor Who waarin ze op haar beurt Peter Capaldi vervangt. Enoch speelt de overlevende van een terroristische aanval. Hij herstelt in de kliniek van een letsel aan de wervelkolom dat hem tijdelijk verlamd maakte. Maar hiermee houdt de ellende nog niet op want andere patiënten rondom hem beginnen plots dood te gaan. Andere rollen zijn er voor Ashley Jensen (Extras), Richard Rankin (Thirteen, Outlander) en John Hannah (Dirk Gently's Holistic Detective Agency, Agents of S.H.I.E.L.D.). De opnames zijn onlangs gestart in Glasgow.

  Aaron Paul, de ster uit Breaking Bad, gaat meespelen in Westworld. Deadline weet te melden dat de winnaar van drie Emmy’s en een Gold Globe een mysterieuze, maar cruciale terugkerende rol krijgt in het derde seizoen dat eind 2019, begin 2020 op antenne gaat.

  James Marsden (Westworld, The Loft) en veteraan Ed Asner (The Mary Taylor Moore Show) worden twee van de mannelijke tegenspelers van Linda Cardellini en Christina Applegate in Dead To Me, de comedyserie die geproduceerd wordt door Will Ferrell en Adam McKay, het duo achter films als Daddy’s Home 1 en 2, The House, Anchorman en Get Hard. Marsden speelt het lief van Judy (Cardellini), terwijl Asner is een inwoner van de residentie waar Judy werkt.

  Katherine Langford, de ster uit 13 Reasons Why, gaat Nimue spelen in Cursed, de serie van schrijver Frank Miller (Sin City) en Tom Wheeler (Puss In Boots). Cursed is een eigen bewerking van het Koning Arthur-verhaal, verteld door de ogen van Nimue, een tiener met mysterieuze krachten die voorbestemd is om de ‘Lady of the Lake’ te worden.. Zetna Fuentes (Ray Donovan, Jessica Jones) regisseert. (zie ook Netflix vindt King Arthur-legende opnieuw uit) 

  Bertie Carvel, de mannelijke hoofdrol in Doctor Foster, en Corey Stoll (The Strain, House Of Cards) spelen mee in de nieuwe Britse serie Baghdad Central die momenteel wordt opgenomen in Marokko. De serie speelt zich af in 2003 op het moment dat Britse troepen gelegerd zijn in Bagdad. Het verhaal volgt een lokale, gewezen politieagent die op zoek is naar zijn vermiste dochter. Carvel speelt Frank Temple, een man die een poging onderneemt om de Irakese politie terug op te bouwen. Stoll portretteert dan weer een Amerikaanse MP. Wie ook nog meedoet is Neil Maskell (Utopia) in een rol die hem op het lijf geschreven is.

  Oscarwinnaar Ben Kingsley gaat de rol van een priester spelen in de nieuwe serie Our Lady, LTD van de bedenker van Patriot, een serie die bij ons nog niet te zien is. Het hoofdpersonage is James, een jonge oplichter die achtervolgd wordt door Byron Brown, een priester die veel gevaarlijker is dan het lijkt. De rol van James wordt gespeeld door Jimmi Simpson die we kennen uit Westworld, Hap And Leonard en House Of Cards. De opnames starten deze herfst in Santa Fe, New Mexico.

  Emmy Rossum,
  de ster uit Shameless, stapt na het negende seizoen dat in de VS startte op 9 september, definitief uit de serie. Rossum speelde rol van Fiona, de oudste van de Gallagher-familie die zich als moeder ontfermde over haar broers en zussen en… over haar vader die alcoholieker is. In een emotioneel afscheid op Facebook laat Rossum ook weten dat de serie verder zal gaan zonder haar. “De Gallaghers hebben nog zoveel meer te vertellen…”

  Walton Goggins (Justified, Vice Principals, The Hateful Eight) vervangt in het tweede seizoen van Deep State, de spionagereeks die bij ons te zien is op FOX, hoofdrolspeler Mark Strong. Deze switch is mogelijk omdat de serie een compleet andere weg wil ingaan. Goggins speelt Nathan Miller, een ex- CIA-agent die nu werkt voor de ‘deep state’.

  Kirsten Dunst gaat de hoofdrol spelen in On Becoming A God In Central Florida. Ze speelt Krystal Gill, een financieel geruïneerde weduwe die als bediende tegen een minimumloon werkt in een waterpretpark. De serie laat zien hoe ze zich opwerkt naar de top van de Founders American Merchandise, de cultachtige marketingorganisatie die via hun miljarden piramidesysteem haar gezin heeft leeggemolken. De opnames starten in oktober in New Orleans. Niemand minder dan Yorgos Lanthimos (Dogtooth, The Lobster) regisseert. George Clooney is een van de producenten.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems