1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 15/12/2018

  De Zweedse actrice Aliette Opheim (Thicker Than Water, Black Lake, Patriot) (zie foto) gaat meespelen in het vierde en laatste – ingekorte – seizoen van Fortitude. Opheim is reeds te zien in seizoen 3 waarin ze de rol speelt van Elsa Shental, een mysterieuze vrouw die close wordt met Michael Lennox, die zichzelf te pletter zuipt na het overlijden van z’n vrouw. De vier episodes worden – in tegenstelling tot de vorige – niet opgenomen in IJsland, maar in Noorwegen.

  Een van Ryan Murphy’s muzen, Jessica Lange, krijgt een van de vrouwelijke hoofdrollen in de nieuwe serie The Politician. De serie wordt omschreven als een komedie met sociale commentaar. Murphy zal zelf de eerste aflevering regisseren. Naast hoofdrolspeler Benjamin Platt, zien we ook nog Dylan McDermott, January Jones, Zoey Deutch, Laura Dreyfuss en Lucy Boynton.

  Andie MacDowell vervangt Taylor Lautner in het vijfde seizoen van de Britse comedy Cuckoo. Nu Dale (Lautner) Lichfield heeft verlaten en Ken Thompson ervan overtuigd is dat alle chaos is verdwenen, krijgt hij onverwachts bezoek van Ivy, de zus die hij nooit gekend heeft.

  Rupert Grint, die op televisie doorbrak met de series Sick Note en Snatch, gaat meespelen in de thrillerserie die M. Night Shyamalan gaat produceren voor Apple. De serie zou 10 afleveringen tellen van een halfuur.

  Stanley Tucci (A Private War) zal volgens Deadline te zien zijn in Limetown, de tiendelige serie die gebaseerd is op de populaire podcast. Verder zijn ook Oscarwinnares Marlee Matlin (Quantico), Kelly Jenrette (The Handmaid’s Tale), John Beasley (Shots Fired) en Louis Ferreira (Travelers) van de partij. De serie volgt Lia Haddock, een journaliste van American Public Radio (APR) (gespeeld door Jessica Biel die ook uitvoerend producent is) in haar zoektocht naar de verdwijning van meer dan 300 mensen uit een neurologisch onderzoekscentrum in Tennessee.

  Issa Rae (Insecure) en Laura Dern (Big Little Lies) zullen samen te zien zijn in de miniserie The Dolls. De serie die gebaseerd is op waar gebeurde feiten, gaat over de dagen na de rellen die ontstonden op Kerstavond in 1983 rond de verkoop van Cabbage Patch Dolls. In twee kleine steden in Arkansas braken hevige rellen uit toen bleek dat er veel te weinig poppen in voorraad waren om aan de enorme vraag te voldoen.

  Ben Mendelsohn (Una, Bloodline, Rogue One: A Star Wars Story, Ready Player One) speelt de hoofdrol in de nieuwe Stephen King-verfilming The Outsider. Het verhaal gaat over een detective die de gewelddadige moord op een kleine jongen onderzoekt. Vermits hij een waterdichte zaak heeft, wordt de vermoedelijke dader aangehouden. Maar dan verandert alles wanneer er ook bovennatuurlijke krachten beginnen te werken. Acteur Jason Bateman, die te zien is in Ozark, zal regisseren, iets wat hij ook al deed voor Ozark.

  Joe Cole die we kennen uit Black Mirror en Peaky Blinders, gaat de hoofdrol spelen in Gangs Of London, een serie die ontwikkeld wordt door Gareth Evans, de regisseur en scenarist van The Raid 1 & 2. Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Londen dat verscheurd wordt door verschillende internationale bendes. Naast Cole zien we ook nog Sope Dirisu (Humans), Lucian Msamati (Kiri), Michelle Fairley (Game Of Thrones), Mark Lewis Jones (Child 44), Narges Rashidi (The Girlfriend Experience), Jing Lusi (The Romanoffs), Pippa Bennett-Warner (MotherFatherSon) en Brian Vernel (Dunkirk).

  Bruce Dern, nog altijd zeer actief op 82-jarige leeftijd, krijgt een gastrol in de Wall Street-comedy Black Monday. Hij speelt de rol van Rod, een legendarische trader. Dern zal ook te zien zijn in de nieuwe Tarantino, Once Upon A Time In Hollywood.

  Disney+ is druk bezig met het verzamelen van een sterke cast voor The Mandalorian. Na Pedro Pascal, Carl Weathers en Gina Carano werden nu ook Nick Nolte, Werner Herzog en Giancarlo Esposito aan het lijstje toegevoegd. Nolte is het meest bekend van zijn speelfilms 48 Hours, North Dallas Forty, Affliction en The Prince Of Tides; Herzog kennen we vooral als regisseur en Esposito maakte zich onsterfelijk als Gus Fring in de serie Breaking Bad. Over hun exacte rollen wordt er in alle talen gezwegen.

  Apple gaat een serie maken die gebaseerd is op de Israëlische film Nevelot. Richard Gere zal een van de twee protagonisten spelen, twee Vietnam-veteranen die in hun oude dag niet meer aan de bak komen in de hedendaagse maatschappij. Wanneer een vrouw die ze allebei liefhadden vijftig jaar geleden sterft, zijn ze maar uit op één ding: wraak. Howard Gordon (Homeland) zal de serie schrijven.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems