1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 10/02/2019

  Rosanna Arquette die we recentelijk aan het werk zagen in Ray Donovan en die jaren terug uitblonk in o.a. Desperately Seeking Susan en Pulp Fiction, gaat meespelen in Ratched, de serie van Ryan Murphy rond de beruchte verpleegster uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest. Sarah Paulson die de hoofdrol speelt en die de serie samen met Ryan Murphy produceert, vond dat ze Rosanna Arquette in ere moest herstellen, nadat bleek dat ze nog maar weinig jobs kreeg toen ze als eerste haar beklag deed over Harvey Weinstein.

  Timothy Spall (Mr. Turner) krijgt een terugkerende rol aan de zijde van Ben Kingsley, Jimmi Simpson en Jacki Weaver in Our Lady, LTD, een tiendelige moderne noir-serie die momenteel wordt opgenomen in New Mexico. Spall speelt de rol van Donny, een man die tientallen jaren heeft vastgezeten en nu hij vrij is nog maar uit is op één ding: wraak nemen op diegene die hem in de gevangenis deed belanden.

  Jennifer Jason Leigh, recentelijk te zien in Atypical, gaat meespelen in het vijfde en laatste seizoen van The Affair. Welke rol ze exact gaat spelen is nog niet bekend, wel is geweten dat haar deelname betrekking heeft op verschillende afleveringen. In het vijfde seizoen grijpt er een flashforward plaats naar de nu volwassen dochter van Alison en Cole, een rol gespeeld door Anna Paquin.

  Bryan Cranston
  gaat de hoofdrol spelen in de tiendelige serie Your Honor, de prestigieuze Amerikaanse remake van de Israëlische serie Kvodo. Cranston speelt een gerespecteerde rechter wiens zoon betrokken is bij een vluchtmisdrijf. Showrunner is Peter Moffat, de schrijver van Criminal Justice, de Britse serie die aan de basis lag van The Night Of.

  Face To Face (Førhøret) wordt een serie om zeker naar uit te kijken. De cast bestaat immers uit de crême de la crême van de Deense acteurs: Ulrich Thomsen (Festen, Banshee), Lars Mikkelsen (Ride Upon the Storm), Nikolaj Lie Kaas (Follow The Money, Forbrydelsen), Trine Dyrholm (The Legacy), David Dencik (MacMafia,  Top Of The Lake: China Girl) en Søren Malling (Borgen). De regisseur die dit fraai allegaartje mag regisseren is Christoffer Boe, de regisseur van Kriger/Warrior. Het verhaal draait rond politieofficier Bjørn [Ulrich Thomsen] die de moord onderzoekt op zijn dochter. Mensen uit zijn omgeving denken aan zelfmoord. Elk van de 8 afleveringen (van 30 minuten) is één lange scène waarin de politie-inspecteur een nieuwe getuige ondervraagt op een andere locatie.

  Toby Jones (Detectorists, The Secret Agent) gaat voor BBC Two de hoofdrol spelen in de nieuwe dramacomedy Don’t Forget The Driver. Hij vertolkt de rol van Peter Green, een alleenstaande vader en buschauffeur wiens leven één grote routine is. Maar wanneer een lijk gevonden wordt langs de kustlijn en een nieuwkomer haar intrede doet, wordt Green’s leven herschapen tot een grote chaos.

  David Strathairn (McMafia) gaat volgens Deadline de hoofdrol spelen in Interrogation, aan de zijde van Peter Sarsgaard. De serie bevat tien afleveringen die door elkaar kunnen gezien worden. Het zijn losse ondervragingen. De laatste aflevering wordt later uitgezonden wanneer de kijker zelf alle informatie heeft kunnen verzamelen om zijn conclusies te trekken.

  De niet zo bekende Sasha Lane die doorbrak met American Honey, gaat de hoofdrol spelen in de Amerikaanse remake van Utopia. Lane zal de rol spelen van Jessica Hyde, een harde en rebelse jonge vrouw die ervan overtuigd is dat alle antwoorden rond haar bewogen leven terug te vinden zijn in de graphic novel ‘Utopia’.

  Gabriel Byrne (In Treatment) en Elizabeth McGovern (Downton Abbey) spelen de hoofdrollen in War Of The Worlds (niet te verwarren met de BBC-serie), een nieuwe Europese serie waarvan de eerste vier afleveringen geregisseerd worden door ‘onze’ Gilles Coulier, de regisseur van Cargo en Bevergem. De fotografie is in handen van een andere Belg, David Williamson (De Dag, Cargo, Le Ciel Flamand, Bevergem).

  Kate Winslet gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe HBO-miniserie Mare Of Easttown. Zij zal een privédetective spelen die in een klein stadje in Pennsylvanië een lokale moord tracht op te lossen, terwijl haar persoonlijk leven uiteen dreigt te vallen. Alle afleveringen worden geregisseerd door Gavin O’Connor, de regisseur van o.a. Warrior, The Accountant en Miracle. Er is nog geen releasedatum bekend.

  Kristin Scott Thomas (The English Patient) en Fiona Shaw (Killing Eve) zullen een gastoptreden maken in het tweede seizoen van de Britse serie Fleabag, dat te zien zal zijn in de lente. Het hoofdpersonage (Phoebe Waller Bridge) zal erin kennismaken met een priester, vertolkt door Andrew Scott (Sherlock), die haar een andere kijk verschaft op de wereld.
  De vertrouwde gezichten Olivia Colman, Sian Clifford, Bill Paterson, Brett Gelman, Jenny Rainsford, Hugh Skinner en Hugh Dennis zijn ook weer van de partij.

  Gillian Anderson die we recentelijk aan het werk konden zien in Sex Education, gaat in het vierde seizoen van The Crown de rol van Margaret Thatcher spelen, de eerste vrouwelijke Premier. Thatcher was de langst dienende eerste minister. Haar regeerperiode liep van 1970 tot 1990. Het derde seizoen dat er weldra aankomt, speet zich af in de jaren ’60, toen de Beatles Groot-Brittannië veroverden en Engeland de wereldbeker voetbal won.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems