1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 6/03/2019

  Julia Roberts (zie foto)heeft na Homecoming de smaak voor het tv-werk duidelijk te pakken. Haar samenwerking met Amazon Prime Video heeft zijn vruchten afgeworpen want Roberts gaat de hoofdrol spelen in Charlotte Walsh Likes To Win, een serie die gebaseerd is op een van de bestsellers van het afgelopen jaar. Charlotte Walsh heeft een kaderfunctie in Silicon Valley, maar besluit op een dag met haar gezin te verhuizen naar haar geboortestad in Pennsylvania om er mee te doen aan de Senaatsverkiezingen. Het scenario wordt geschreven door de scenarist van Brothers & Sisters en The Slap.

  Dawn French (Delicious, French & Saunders) gaat voor ITV de hoofdrol spelen in de zesdelige serie Glass Houses. Het verhaal speelt zich af in een idyllisch dorp ergens in Zuid-Devon, een dorp waar iedereen iedereen kent. Maggie Connors is er trots op dat ze zowat alles weet van iedereen. Maar wanneer een radiojournalist haar interviewt krijgt hij meer dan waarop hij gerekend had. Zonder het goed en wel te beseffen veroorzaakt het geroddel van Maggie heel wat deining in het dorp en zijn inwoners. Mark Heap (Green Wing), Julie Hesmondhalgh (Broadchurch) en Vicki Pepperdine (de psychologe in Sally4Ever) zijn haar tegenspelers.

  Timothy Hutton (The Haunting Of Hill House, American Crime, How To Get Away With Murder) gaat de hoofdrol spelen in de pilootaflevering van een mogelijk nieuwe serie die gebaseerd is op de Australische serie Sisters. Hutton speelt Dr. Leon Benchley, een hoog gerespecteerde specialist in vruchtbaarheidsproblemen. Wanneer hij op z’n sterfbed onthult dat hij zijn eigen sperma gebruikte om vrouwen zwanger te maken, gooit deze bekentenis het leven van zijn enige dochter Julia serieus overhoop. Julia begint aan een zoektocht naar mogelijke broers en zussen. Naast een karrenvracht aan broers vindt ze amper twee zussen, die onmiddellijk worden omarmd als nieuwe leden van het hertekende gezin. De rol van Julia wordt vertolkt door Brittany Snow (Pitch Perfect). De originele serie is bij ons te bekijken op Netflix.

  De Sex And The City-ster Kim Cattrall gaat de hoofdrol spelen in de Amerikaanse remake van de Nieuw-Zeelandse serie Filthy Rich over twee sterke vrouwen die er alles voor over hebben om hun doelen te bereiken. Cattrall speelt Margaret Monroe, de echtgenote van de verongelukte CEO van het grootste Christelijke netwerk die ontdekt dat haar man nog kinderen had. Margaret probeert hen uit te kopen, maar de illegale nakomelingen hebben blijkbaar andere ideeën over hun toekomst. De serie werd geschreven en geregisseerd door Tate Taylor (The Help).

  Natalie Dormer (Margaery Tyrell in Game Of Thrones) krijgt een hoofdrol in Penny Dreadful: City of Angels. De serie wordt omschreven als een spirituele spin-off van Penny Dreadful. Dormer zal Magda spelen, een bovennatuurlijke duivel die elke gedaante kan aannemen die ze maar wil. Ze wordt omschreven als een charismatische, slimme kameleon die zowel je gevaarlijkste vijand als je meest betrouwbare bondgenoot kan zijn.

  Andie MacDowell en Kathleen Turner zijn twee grote namen die te zien zullen zijn in de Amerikaanse remake van de Franse serie Qaudras, een anthologieserie waarvan het eerste seizoen zich afspeelt tijdens een trouwpartij. Tijdens dit seizoen maken we kennis met bruid en bruidegom, ontdekken we verrassende onthullingen over hun heden en verleden en dat van de gasten, komen we erachter dat de dingen niet altijd zijn zoals we denken dat ze zijn en verkennen we de verschillende gecompliceerde liefdes- en familierelaties. De serie werd geschreven door Tom Kapinos (Calfornication). McDowell speelt Lily, een verbitterd fotomodel dat ooit gehuwd was met de Britse rockster Nigel Valentine. Turner is dan weer Grace, de tactloze moeder van bruidegom Alex Fletcher.

  Reese Witherspoon (Big Little Lies) gaat de hoofdrol spelen in een familiedrama dat geschreven wordt door Davita Scarlett (Queen Sugar). De serie die Kin heet, volgt drie generaties van dezelfde familie wiens leven op zijn kop gezet wordt wanneer de controversiële matriarch van de familie opnieuw in hun stadje komt wonen. Witherspoon en Scarlett zijn ook uitvoerende producenten.

  Rainn Wilson (The Office, Backstrom, Six Feet Under) zal te zien zijn in Utopia, de Amerikaanse remake van de Britse cultserie. Het script van de nieuwe serie werd geschreven door Gillian Flynn, de auteur van Gone Girl en de scenariste van Sharp Objects en de bioscoopfilm Widows. Wilson speelt de vergeten wetenschapper Michael Stearns, ooit een veelbelovend viroloog, die plots betrokken wordt bij iets wat veel groter is dan een globale griepepidemie.

  Colin Farrell gaat in de miniserie The North Water de rol spelen van psychopaat Henry Drax, een man die aan boord is gegaan van een walvisexpeditie. De serie vertelt het verhaal van Patrick Summer, een gewezen legerdokter die als dokter inscheept aan boord van een expeditie naar de Noordpool. Wat voor Patrick een reis had moeten worden om met zichzelf in het reine te komen, wordt door de aanwezigheid van Drax een noodlottige overlevingstocht. Andrew Haigh (Leon On Pete, Weekend) wordt de regisseur. De opnames staan gepland voor deze herfst.

  De Nederlandse Katja Herbers (Westworld, The Leftovers, Manhattan) gaat de hoofdrol spelen in Evil, een serie over de strijd tussen wetenschap en geloof. Herbers speelt een sceptische psychologe die samen met een priester in opleiding en een aannemer mogelijke mirakels en andere buitengewone verschijnselen onderzoekt om vast te stellen of het hier gaat om wetenschappelijk verklaarbare fenomenen of bovennatuurlijke verschijnselen. De rol van David Dacosta, de priester in opleiding, wordt gespeeld door Mike Colter, bekend geworden door zijn rol in Luke Cage.

  Benedict Cumberbatch (Sherlock, Melrose) gaat Satan spelen in de miniserie Good Omens waarin de hoofdrollen vertolkt worden door Michael Sheen en David Tennant. Cameo’s zijn voorzien voor Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson, Jon Hamm, en Nick Offerman. De stem van God wordt ingesproken door Oscarwinnares Frances McDormand.

  Dennis Quaid (Fortitude) gaat in de comedyserie Merry Happy Whatever de rol spelen van Don Quinn, een patriarch met een ijzeren wil, die de juiste balans moet trachten te vinden tussen de verzoeken van zijn gecompliceerd gezin en de stress van de Kerstperiode wanneer zijn dochter met haar nieuwe vriend naar huis komt.

  De kans is groot dat Tahar Rahim (The Looming Tower, The Last Panthers, Le Prophète) gaat meespelen in The Eddy, de eerste tv-serie van Damien Chazelle (La La Land, First Man) over de gelijknamige club, zijn eigenaar, het huisorkest en de chaotische stad die hen omringt. De muzikale serie die zich afspeelt in Parijs, werd geschreven door Jack Thorne (National Treasure, Kiri). Naast Chazelle zal ook Houda Benyamina een aantal afleveringen regisseren. Benyamina werd bekend als regisseur van Divines dat in 2016 de Camera d’Or won op het Festival van Cannes.

  Stephen Merchant (Hello Ladies) gaat in de driedelige miniserie The Barking Murders de rol spelen van seriemoordenaar en verkrachter Stephen Port, een man die Essex terroriseerde. De serie vertelt het verhaal vanuit het standpunt van de families van de vermoorde jongens en hun gevecht om de waarheid aan het licht te brengen want het politieonderzoek kreeg heel wat kritiek. Sheridan Smith (Cilla, Cleaning Up) speelt de moeder van een van de slachtoffers, terwijl Jaime Winstone (Donkey Punch), de dochter van Ray, de zus speelt van een ander slachtoffer. Het script werd geschreven door het duo dat ook verantwoordelijk was voor The Moorside en Appropriate Adult. De opnames beginnen deze lente.

  Malin Akerman (Billions, Watchmen) gaat de hoofdrol spelen in Prism, een gerechtsdrama dat geïnspireerd is door de Japanse film Rashomon uit 1950. Elke episode van dit drama dat draait rond een moordzaak, wordt verteld vanuit een ander personage. Akerman speelt de rol van Rachel Lewis, een Erin Brockovich-achtige advocate.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems