1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 7/06/2019

    Sharon Stone (zie foto) en rocker Marilyn Manson krijgen een rol in The New Pope, het tweede seizoen van The Young Pope. De serie is opgevat als een soort van anthologieserie waarbij naast een aantal vertrouwde gezichten ook een aantal nieuwkomers te zien zullen zijn. Zo keren Jude Law, Cecile de France, Ludivine Sagnier en Silvio Orlando allemaal terug. Welke rollen Stone en Manson zullen spelen is niet bekend. Het enige wat wel bekend is, is dat er in The New Pope, twee Pausen te zien zullen zijn.

    Kim Cattrall (Sex And The City) gaat meespelen in een Britse komedie. The Cockfields is een typische familiekomedie die werd geschreven door o.a. Joe Wilkinson, de acteur die in After Life de postbode speelde. Het verhaal gaat over een koppel, Simon en Donna, dat terugkeert naar het ouderlijk huis, maar wat een gezellig weekendje had moeten worden, wordt één grote stressbedoening wanneer de gasten van moeder en vader opduiken.

    Carla Gugino (The Haunting Of Hill House, Wayward Pines), Cameron Britton (de schrikwekkende Edmund Kemper in Mindhunter) en Jack Huston (Boardwalk Empire, Mr. Mercedes) spelen de hoofdrollen in het tweede seizoen van Manhunt dat voor de gelegenheid Manhunt: Lone Wolf zal heten. Dit seizoen gaat over een van de grootste klopjachten die ooit in Amerika plaatsvond: de jacht op Eric Rudolph, de ‘bomber’ op de Olympische Spelen in 1996 in Atlanta. Gugino speelt een alcoholverslaafde journaliste die volop gaat voor een interview met Richard Jewell, de vermeende dader, wiens leven door de media-aandacht volledig wordt verwoest.

    Lisa Kudrow, die we allemaal kennen als Phoebe uit Friends, krijgt een hoofdrol in de half uur durende comedy Good People, bedacht door de mensen van Empire en 2 Broke Girls. De serie volgt drie generaties vrouwen die allemaal werken als ombudsman aan een universiteit. Kudrow is ook een van de uitvoerende producenten. Andere acteurs die ook meespelen zijn Greg Kinnear (House Of Cards, Rake) en Martin Short (The Santa Clause 3: The Escape Clause, Inherent Vice, ¡Three Amigos!)

    Holly Hunter (The Piano, Top Of The Lake, Here And Now) gaat meespelen in het tweede seizoen van Succession. Hunter speelt de rol van Rhea Jarrell, de CEO van een concurrerend mediabedrijf. In het tweede seizoen zien we hoe de familie Roy worstelt om de controle over het bedrijf te bewaren. Hoewel de toekomst er erg onzeker uitziet, is het het verleden dat de grootste dreiging vormt.

    Joshua Jackson die we leerden kennen via Dawson’s Creek en die recentelijk te bewonderen was in When They See Us en The Affair, krijgt een mannelijke hoofdrol in de miniserie Little Fires Everywhere. Jackson speelt advocaat Bill Richardson, de echtgenote van Elena, het personage vertolkt door Reese Witherspoon.

    Daniel Bruhl (The Alienist) en Emily Van Camp (Revenge) (samen te zien in Captain America: Civil War) gaan naar alle waarschijnlijkheid meespelen in de miniserie The Falcon And The Winter Soldier, die veterane Kari Skogland (The Handmaid’s Tale, House Of Cards, The Americans, Boardwalk Empire) gaat regisseren voor Disney+. Daarmee vervoegen zijn Anthony Mackie en Sebastian Stan (samen te zien in Avengers: Endgame) die al eerder waren vastgelegd.

    Cate Blanchett (Ocean’s Eight, The Lord Of The Rings, Carol), Yvonne Strahovski (The Handmaid’s Tale, Dexter) en Dominic West (The Wire, The Affair, Les Misérables) spelen de hoofdrollen in Stateless, een zesdelige serie over immigranten die vastzitten in een opvangcentrum. De serie legt de focus op vier personages: een Afghaanse vluchteling, een jonge Australische vader, een bureaucraat die betrokken is bij een nationaal schandaal en een stewardess. Blanchett is naast producent, ook een van de bedenkers. De productie gaat volgende maand van start in Zuid-Australië.

    De serie Mrs. America over de conservatieve Phyllis Schlafly (gespeeld door Cate Blanchett) die zich verzette tegen het ‘Equal Rights Amendement’, krijgt een cast om jaloers op te worden. Uzo Aduba (Orange Is The New Black), Rose Byrne (Damages), Melanie Lynskey (Togetherness), James Marsden (Westworld, Dead To Me), Margo Martindale (The Americans), Sarah Paulson (American Crime: The People VS. O.J.), John Slattery (Mad Men), Jeanne Tripplehorn (Basic Instinct) en Tracey Ullman (Tracey Ullman’s Show) werden allemaal aan de cast toegevoegd en maken van Mrs. America een evenement om naar uit te kijken.

    Tahar Rahim (Un Prophète, The Looming Tower) en Leïla Bekhti (Midnight Sun, Un Prophète), in real life een koppel, spelen allebei mee in The Eddy, de serie van Damien Chazelle (La La Land) over de eigenaar van een jazzclub in Parijs. Rahim speelt de rol van Farid, de mede-eigenaar van de club, terwijl Bekhti zijn echtgenote Amira speelt. De muziek wordt geschreven door Glen Ballard, de bekende producer die samenwerkte met o.a. Michael Jackson, Alanis Morisette, The Pointer Sisters, Katy Perry en Annie Lennox. De serie is exclusief te zien op Netflix vanaf 2020. De opnames zijn onlangs gestart in Parijs.

    John Lithgow (Dexter, The Crown) gaat in Perry Mason de rol spelen van advocaat Elias Birchard, E.B. voor de vrienden. Voor Mason die E.B. regelmatig inhuurt, is hij een vader en mentor. Perry Mason is gebaseerd op de personages zoals die gecreëerd werden door Erle Stanley Gardner. Perry Mason is wellicht de meest legendarische fictieadvocaat.

    Abbie Cornish (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Sucker Punch, Robocop) speelt de hoofdrol in de Australische serie Secret Bridemaids’ Business over een trouwfeest dat de verkeerde kant opgaat wanneer een van de bruidsmeisjes toevallig een vreemdeling met slechte bedoelingen uitnodigt. Zijn aanwezigheid zet een destructieve kettingreactie in werking waarbij een heel pak geheimen aan het licht komen.

    In de tiendelige serie Away gaat Oscarwinnares Hilary Swank (Trust, Million Dollar Baby, Boy’s Don’t Cry) de rol spelen van astronaute Emma Green die haar echtgenoot en tienerdochter moet achterlaten wanneer ze het commando krijgt over een internationale crew die koers zet richting Mars. Ed Zwick (Legends Of A Fall, The Last Samurai, Blood Diamond) zal de pilootaflevering regisseren.







  • Naar het overzicht van nieuwsitems