1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 20/08/2019

  De mooie Julie Ann Emery (zie foto), de we kennen uit de eerste seizoenen van Better Call Saul en Fargo en die verder ook te zien was in Catch-22, Preacher en Major Crimes, krijgt een terugkerende rol in het zesde seizoen van Bosch, de politieserie met Titus Welliver in de titelrol. Emery gaat de rol spelen van Sylvia Reece, een FBI-agente die een moord moet onderzoeken.

  The Hollywood Reporter weet te melden dat Piper Perabo (Coyote Ugly, Covert Affairs) de cast heeft vervoegd van Penny Dreadful: City Of Angels, de spin-off van de genomineerde serie Penny Dreadful. Perabo speelt de rol van Linda Craft, een gewezen schoonheidskoningin, moeder van twee, die haar saai stadsleven verfoeit en die ontgoocheld is in haar echtgenoot, Dr. Peter Craft (Rory Kinnear).

  Denis Leary (Sex & Drugs & Rock & Roll, Animal Kingdom) en Elizabeth Perkins (Weeds, Sharp Objects) gaan de hoofdrollen spelen in de comedy A Moody Christmas, een remake van de Australische serie uit 2012. De serie focust zich op de disfunctionele  familie Moody die samenkomt om Kerst te vieren. Eén klein probleempje, iedereen heeft wel een of ander geheim te verbergen. Leary speelt de rol van Sean Sr., de patriarch van de familie. De rol van matriarch wordt gespeeld door Perkins.

  Jamie Dornan (The Fall, Death And The Nightingales, Fifty Shades Of Grey), Alec Baldwin (Saturday Night Live, The Looming Tower) en Christian Slater (Mr. Robot) spelen de hoofdrollen in Dr. Death, een gloednieuwe serie die evenwel nog geen zender heeft. Dr. Death is gebaseerd op een podcast over het waargebeurde verhaal van Dr. Christopher Duntsch, een opkomende ster aan het medische firmament. Zijn pas opgestarte neurochirurgische praktijk kende veel succes, maar vreemd genoeg stierven de patiënten of bleven ze verlamd achter. Wanneer het aantal slachtoffers alsmaar bleef toenemen, moeten twee collega’s en een jonge assistent van de openbare aanklager hem tegenhouden. Dornan speelt Dr. Death.

  Lesley Manville (The Phantom Tread, Mom) vervoegt de cast van het tweede seizoen van de uitstekende Britse dramaserie Save Me. Manville speelt Jennifer, de echtgenote van Gideon Charles (rol van Adrian Edmundson). Zij moet een bijna onmogelijke keuze maken die haar lijnrecht plaats tegenover Nelly. Het tweede seizoen begint 14 maanden nadat Nelly een uitgebreide zoektocht ondernam naar zijn verdwenen dochter Jody. Naast Lennie James die de hoofdrol speelt, is ook Suranne Jones (Gentleman Jack, Doctor Foster) opnieuw van de partij.

  Tiffany Haddish (The Last O.G.), Carmen Ejogo (True Detective s3) en Blair Underwood (Dear White People, Quantico, Agents Of S.H.I.E.L.D) zullen te zien zijn aan de zijde van Octavia Spencer (The Shape Of Water, Hidden Figures) in de vierdelige miniserie Madame C.J. Walker over de eerste zwarte Amerikaanse selfmade miljonair. De serie zal volgend jaar te zien zijn op Netflix

  Natascha McElhone (Californication, Designated Survivor) gaat in de verfilming van het razend populaire videogame Halo, een dubbelrol spelen. Enerzijds is zij Dr. Catherine Halsey, de oprichtster van het huurlingenleger van Spartanen, anderzijds is zijn ook de stem van Cortana, het artificiële intelligentiesysteem. Een van haar tegenspelers is Bokeem Woodbine uit het tweede seizoen van Fargo. De hoofdrol wordt vertolkt door Pablo Schreiber (First Man, Orange Is The New Black, American Gods).

  Jason Clarke (First Man, Everest, Terminator Genisys) gaat Jerry West spelen in de serie Showtime, een dramaserie over de legendarische basketballploeg Los Angeles Lakers uit de jaren ‘80. West was gedurende de 14 seizoenen dat hij speelde telkens All-Star. Hij werd hoofdcoach in 1976, een positie die hij drie jaar bekleedde. In 1982 werd hij General Manager.

  Chris Messina, die we recentelijk aan het werk zagen als de detective in Sharp Objects, krijgt een belangrijke rol in het derde seizoen van The Sinner. Hij zal Nick Haas spelen, een schoolvriend van het hoofdpersonage Jamie (gespeeld door Matt Bomer).

  Jeff Daniels (The Looming Tower, Godless, The Newsroom) gaat de hoofdrol spelen in Rust, een nieuwe serie gebaseerd op het boek ‘American Rust’ van Philipp Meyer. De serie vertelt de teloorgang van de ‘American Dream’, gezien door de ogen van Del Harris, het hoofd van de politie. Als de zoon van de vrouw op wie hij verliefd is, beticht wordt van moord, wordt Harris gedwongen voor zichzelf uit te maken wat hij bereid is te doen om de zoon te beschermen. He scenario is geschreven door Dan Futterman, de scenarist van o.a. Capote, Foxcatcher en The Looming Tower waarin hij samenwerkte met Daniels.

  Rufus Sewell (The Man In The High Castle, Parade’s End, Victoria) gaat de rol van Mark Easterbrook spelen in de tweedelige verfilming van Agatha Christie’s The Pale Horse. Easterbrook onderzoekt een lijst met namen die wordt aangetroffen op het lijk van een dode vrouw. Zijn zoektocht brengt hem in Much Deeping, een heel apart Engels dorpje dat onderdak biedt aan zogezegde heksen. Andere rollen zijn weggelegd voor Kaya Scodelario (Skins, The Maze Runner), Bertie Carvel (Doctor Foster) en Sean Pertwee (Gotham).

  De cast voor The Nevers, de nieuwe serie van Joss Whedon over een groep Victoriaanse vrouwen met buitengewone krachten, is zo goed als rond. De hoofdrol wordt gespeeld door Laura Donnelly (Outlander, The Fall, Missing). Zij krijgt het gezelschap van Olivia Williams (Manhattan, The Ghost Writer, An Education, The Sixth Sense), James Norton (Grantchester, Happy Valley, McMafia, War & Peace), Tom Riley (Dark Heart, Da Vinci’s Demons), Ann Skelly (Death And Nightingales), Ben Chaplin (Press, Apple Tree Yard), Nick Frost (Sick Note, Hot Fuzz, Shaun Of The Dead), Eleanor Tomlinson (Poldark, The White Queen, Ordeal By Innocence) en Denis O’Hare (American Horror Story, Big Little Lies).
 • Naar het overzicht van nieuwsitems