1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 1/10/2019

  Andrew Scott (zie foto), de Britse acteur die de wereld wist te charmeren als de verliefde priester in het tweede seizoen van Fleabag, gaat Tom Ripley spelen in de achtdelige serie die Showtime gaat maken. De serie is gebaseerd op de boeken van Patricia Highsmith en gaat over een oplichter die in 1960 in New York ingehuurd wordt door een rijke man om zijn zoon op te sporen die in Italië het leven van een vagebond leidt. De regie en het scenario zijn in handen van Steve Zaillian die erg goed scoorde met zijn vorige tv-serie The Night Of. Scott is ook bekend door zijn rol in Sherlock, waarin hij Moriarty speelt.

  Alessandro Nivola (Chimerica, You Were Never Really Here, A Most Violent Year) en Gemma Arterton (Gemma Bovery, Hansel & Gretel: Witch Hunters, Their Finest) gaan de hoofdrollen spelen in de BBC-bewerking van 'Black Narcissus', de klassieker uit 1939 van Rumer Godden, een verhaal over seksuele repressie en verboden liefde. Het scenario van de driedelige serie wordt geschreven door Amanda Coe (The Trial Of Christine Keeler, Apple Tree Yard). Andere grote namen die we in de cast terugvinden, zijn Diana Rigg (Game Of Thrones, Victoria), Jim Broadbent (War & Peace, London Spy) en Gina McKee (Catherine The Great, Bodyguard). Black Narcissus werd eerder in 1947 verfilmd door Michael Powell en Emeric Pressburger. De film won twee Oscars.

  Lupita Nyong’o (12 Years A Slave, Black Panther) gaat de hoofdrol spelen in Americanah, een nieuwe HBO-serie die gebaseerd is op de bestseller van Chimamanda Ngozi Adichie. Actrice/scenariste Danai Gurira (The Walking Dead, Black Panther) gaat het script voor de pilot schrijven en blijft aan boord als showrunner. De serie volgt Ifemelu, een jonge vrouw uit Nigeria die naar Amerika vlucht en er geconfronteerd wordt met liefde, vijandigheid, verdriet en zelfontplooiing. Haar jeugdliefde Obinze wilde met haar meegaan, maar na 9/11 bleven de (Amerikaanse) deuren voor hem gesloten. Hij belandt in Londen.

  Amy Brenneman (The Leftovers), Jeff Bridges (Hell Or High Water, The Big Lebowski) en John Lithgow (The Crown, Daddy’s Home) vormen de hoofdcast van Old Man, de serie die gebaseerd is op de bestseller van Thomas Perry. Het verhaal gaat over een oudere CIA-agent die moet afrekenen met zijn verleden wanneer een moordenaar het op hem heeft gemunt. De opnames starten deze herfst.

  Sons Of Anarchy-ster Charlie Hunnam (recentelijk ook te zien in Papillon, King Arthur: Legend Of The Sword en The Lost City of Z), gaat de hoofdrol spelen in Shantaram, een serie die gebaseerd is op het succesvolle boek van Gregory David Robert. Het verhaal gaat over Lin, een man die gevlucht is uit de gevangenis in Australië en een nieuw leven begint in Bombay in Indië.

  Sophie Turner (Game of Thrones, Dark Phoenix) en Corey Hawkins (BlacKkKlansman, 24: Legacy) gaan meespelen in het thrillerserie Survive. Wanneer hun vliegtuig neerstort boven de besneeuwde bergtoppen, moeten Jane en Paul, de enige twee overlevenden, zich zien te redden. Mark Pellington (Arlington Road, Mothman Prophecies) staat in voor de regie.

  Constance Zimmer (UnReal, House Of Cards) gaat meespelen in het tiende seizoen van Shameless. Zimmer speelt Claudia, een rijke, gesofisticeerde vrouw die Debbie Gallagher ontmoet in een bar. Na het vertrek van haar zus Fiona, zorgt Debbie met ijzeren hand voor de Gallaghers.

  Rockster Marilyn Manson gaat opnieuw acteren, meer bepaald in het derde seizoen van American Gods. Hij speelt de bloeddorstige Johan Wengren, leadzanger van de viking death metal band Blood Death. Zowel Wengren als de groep voorzien Mr. Wednesday van supplementaire kracht in zijn strijd tegen de Nieuwe Goden.

  Timothy Olyphant (Justified, Deadwood, Santa Clarita Diet, Once Upon A Time In …Hollywood) krijgt een terugkerende gastrol in het vierde seizoen van Fargo. Olyphant zal het personage Dick “Deafy” Wickware vertolken. Daarmee vervoegt hij acteurs als Chris Rock, Uzo Aduba, Jack Huston, Jason Schwartzman, Ben Whishaw en Jessie Buckley.

  Kiefer Sutherland, wereldberoemd geworden dankzij zijn Jack Bauer-rol in 24 en recentelijk ook te zien in Designated Survivor, gaat een van de hoofdrollen spelen in een serie die gebaseerd is op The Fugitive, de langspeelfilm uit 1993 met Harrison Ford in de hoofdrol. Sutherland speelt de rol van detective Clay Bryce. Bryce probeert Mike Ferro in te rekenen, een man die valselijk beschuldigd werd van het plegen van een bomaanslag in de metro van Los Angeles. Ferro gaat op zoek naar de schuldige nog voor Bryce hem kan vatten. De regie is in handen van Stephen Hopkins die onder meer 12 afleveringen regisseerde van het eerste seizoen van 24.

  Gewezen voetballer Eric Cantona, die nu aan de bak komt door o.a. te acteren, gaat meespelen in Le Voyageur, een serie die gebaseerd is op de tv-film die France 3 in mei uitzond. Cantona speelt flik Thomas Bareski, een politie-inspecteur die als missie heeft het heropenen van oude zaken zodat criminelen die tussen de mazen van het net zijn geglipt alsnog ingerekend kunnen worden. Zijn tegenspeelster wordt Rachida Brakni, in real life madame Cantona.

  Emily Watson (Chernobyl, The Apple Tree Yard) gaat in Too Close Dr. Emma Robinson spelen, een psychiater die een zekere Connie moet begeleiden in afwachting van haar rechtszaak. De vrouw wordt beschuldigd van een gruwelijke moord, maar kan zich helemaal niks herinneren. Gedurende de begeleiding kruipt ze meer en meer onder de huid van Robinson.

  Melissa George (The Good Wife, The Slap) gaat naast Andre Holland en Amanda Stenberg een belangrijke rol spelen in Damien Chazelle’s (La La Land, Whiplash) Netflix-serie The Eddy. George gaat de rol spelen van Alison Jenkins, een gesofisticeerde New Yorkse die haar ex (Holland) en haar dochter (Stenberg) komt bezoeken in Parijs, met alle complicaties van dien.

  Amanda Peet (Togetherness, The Romanoffs) en Christian Slater (Mr. Robot, Nymphomaniac) gaan de hoofdrollen spelen in het tweede seizoen van Dirty John, de anthologieserie over fout gelopen liefdesaffaires. In dit seizoen staat het waargebeurde verhaal van Betty Broderick centraal. Een ‘love story’ die zich afspeelde van in de jaren ’60 tot in de jaren ’80 en uitmondde in een van de smerigste scheidingen uit de Amerikaanse geschiedenis, eindigend met een dubbele moord. Peet speelt de titelrol, terwijl Slater in de huid kruipt van haar echtgenoot Dan Broderick.

  Liv Tyler (Lord Of The Rings, The Leftovers) krijgt de vrouwelijke hoofdrol naast Rob Lowe in 9-1-1: Lone Star, de spin-off van 9-1-1, bij ons te zien op VTM. Tyler speelt Michelle Blake, hoofd van de paramedische dienst en de enige die opgewassen is tegen brandweerman Owen (Rob Lowe). Michelle heeft een obsessie: uitzoeken wat er gebeurde met haar zus die twee jaar geleden spoorloos verdween.

  Uzu Aduba, de zwarte actrice die we allemaal kennen als ‘crazy’ Suzanne Warren uit Orange Is The New Black, gaat net als Timothy Elephant meespelen in het vierde seizoen van Fargo. Over de invulling van haar rol is niets bekend. Ze zal ook meespelen in Mrs. America, de serie over de strijd die een conservatieve activiste in de jaren ’70 voerde tegen de ‘Equal Rights Amendement’

  Alexander Skarsgård (Big Little Lies) gaat Randall Flag, de mysterieuze ‘Man in Black’, spelen in de nieuwe Stephen King-verfilming van The Stand. Hij is de duivelse slechterik die de overlevenden van een plaag die zowat de hele wereld heeft uitgeroeid, pijn en ellende bezorgt. Andere acteurs die ook te zien zijn in deze prestigieuze serie, zijn: James Marsden, Amber Heard en Whoopi Goldberg.

  Gary Sinise (CSI: NY, Forrest Gump, The Green Mile) gaat meespelen in het vierde en laatste seizoen van 13 Reasons Why. Hij zal de rol spelen van Dr. Robert Ellman, een no-nonsense therapeut die Clay helpt om zijn angsten en depressie te overwinnen.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems