1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 11/11/2019


  Courtney B. Vance
  die eeuwig in ons geheugen gegrift staat als advocaat Johnnie Cochran uit The People v. OJ Simpson: American Crime Story, gaat C.L. Franklin spelen, de vader van Aretha Franklin in het derde seizoen van Genius, de National Graphic-serie over bekende historische figuren. CL. Franklin was een invloedrijke predikant en mensenrechtenactivist.

  De Vlaamse actrice Charlotte Vandermeersch (zie foto) (Deadline 14/10, Belgica, Wat Als?, Loft) krijgt een rol in de Nederlandse serie Baantjer Het Begin, waarvan alle afleveringen te zien zijn vanaf 30 december op Videoland. In Vlaanderen zal de serie over de beginjaren van rechercheur Jurre de Cock, uitgezonden worden door VTM. Vandermeersch kruipt in de huid van LaCroix, een dame die de hulp van de Cock inschakelt bij het oplossen van een wapenroof.

  De miniserie rond James Comey, die naar alle waarschijnlijkheid A Higher Loyalty zal heten, heeft een andere veteraan met naam aan zijn cast toegevoegd. Peter Coyote (E.T., Bitter Moon, Erin Brockovich, Patch Adams) gaat de rol spelen van Robert Mueller, de voormalige FBI-directeur die een onderzoek moest leiden naar de Russische inmenging bij de verkiezingen van 2016. Hiermee vervoegt hij Jeff Daniels, Brendan Gleeson, Michael Kelly en Jennifer Ehle. Scott McNairy (Halt And Catch Fire, True Detective, Godless) en William Sadler (When They See Us, The Blacklist, Power) werden eveneens toegevoegd aan de reeds indrukwekkende cast. De serie kijkt terug op het presidentschap van Donald Trump en de mogelijke conflicten met de Amerikaanse grondwet.

  Stephen Graham (The Virtues, Line of Duty), Tom Courtenay (45 Years, The Aeronauts) en Peter Mullan (Mum, Top Of The Lake) gaan meespelen in The North Water, de BBC Two-serie die momenteel in productie is. Het trio ondersteunt hoofdrolspelers Colin Farrell en Jack O’Connell. Graham speelt de kapitein van het schip waarop de actie zich afspeelt, Courtenay is de eigenaar van het schip en wat de rol van Mullan betreft, is het nog koffiedik kijken, maar hij zou wel een belangrijke rol krijgen in de laatste aflevering van de vierdelige serie. De regie is in handen van Andrew Haigh (Weekend, Lean On Pete, 45 Years, Looking).

  James Nesbitt (The Missing, Cold Feet) gaat de rol van detective spelen in de serie Bloodlands, een miniserie die door de makers omschreven wordt als ‘Irish Noir’. Het wordt meteen ook de eerste productie van Bodyguard-bedenker Jed Mercurio’s productiemaatschappij. Nesbitt is Tom Brannick, een Noord-Ierse detective die een link legt tussen een zelfmoordbrief en een cold case met hoogstpersoonlijke betekenis. Deze ontdekking betekent de explosieve jacht op een legendarische moordenaar. De serie zal te zien zijn op BBC One.

  Julianna Magulies (The Good Wife, The Hot Zone) en Corey Stoll (The Strain, House Of Cards, The Deuce) zullen te zien zijn in het vijfde seizoen van Billions, de Wall Street-serie met Damien Lewis en Paul Giamatti. Margulies speelt een Ivy League professor in sociologie die eveneens een succesvolle schrijfster is. Stoll van zijn kant, speelt Michael Prince spelen, een businessgigant uit een stadje in Indiana.

  Queen Latifah (Girls Trip, Star) gaat de hoofdrol spelen in The Equalizer, een remake van de gelijknamige serie die liep van 1985 tot 1989 met Edward Woodward in de hoofdrol. In de bioscoop herleefde de serie tweemaal dankzij Denzel Washington die de rol speelde van Robert McCall, een ‘black ops’ commando die zijn eigen dood in kaart bracht om een teruggetrokken leven te leiden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en voor hij het weet werkt hij als ‘the equalizer’, een ‘vigilante’ die mensen in nood helpt. Dat betekent dus dat Latifah in de huid kruipt van een nieuw personage, een vrouwelijke ‘equalizer’…

  Julia Garner (Ozark, Modern Love), Anna Chlumsky (Veep) en Laverne Cox (Orange Is The New Black) gaan meespelen in Inventing Anna, de nieuwe serie van Shonda Rhimes (Grey’s Anantomy, How To Get Away With Murder, Scandal) over de oplichtster Anna Delvey. In werkelijkheid betrof het de Russische Anna Sorokin die in 2013 verhuisde naar New York waar ze zich uitgaf voor een steenrijke Duitse erfgename Anna Delvey. In 2019 werd ze veroordeeld voor grootschalige oplichterij. Garner speelt de hoofdrol, Chumsky speelt de journaliste met wie Delvey een haat-liefde verhouding had en Cox speelt de rol van een life coach.

  Sean – Ned Stark – Bean die we momenteel kunnen zien aan de zijde van Helen Hunt in World On Fire, krijgt een hoofdrol aan de zijde van Jennifer Connelly en Daveed Diggs in het tweede seizoen van Snowpiercer, de serie die gebaseerd op de gelijknamige film en de graphic novels. Het tweede seizoen is momenteel in productie, het eerste staat nu aangekondigd voor première in de lente van volgend jaar.

  Leslie Mann (The Other Woman, This Is 40) gaat voor het eerst een hoofdrol spelen in een tv-serie. In The Power, een tiendelig thrillerdrama dat gebaseerd op Naomi Alderman’s feminist sci-fi boek, speelt ze de rol van Margot Cleary – Lopez, burgemeester van Seattle. In The Power hebben alle vrouwelijke tieners in de wereld de kracht om mensen te elektrocuteren. De serie volgt verschillende personages: Allie, een kwetsbaar weeskind; Roxy, de dochter van een gangsterbaas; Tunde, een journaliste uit Nigeria en Margot, een opkomende politica. Reed Moreno (Emmy-winnaar voor The Handmaid’s Tale) is de regisseur en uitvoerend producent.

  Rafe Spall (The War of the World) en Anne-Marie Duff (His Dark Materials) spelen de hoofdrollen in de miniserie Salisbury. De waargebeurde reeks gaat over de Novichok-vergiftigingen in de historische stad Salisbury. Op 11 maart 2018 werd het Britse stadje Salisbury opgeschrikt door een aanslag op de Russische ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia. Beiden werden met vergiftigingsverschijnselen in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Enkele dagen later maakte premier Theresa May bekend dat bij de aanval het zenuwgas Novichok is gebruikt. De serie gaat na hoe gewone mensen reageren op een nationale crisis.

  Volgens Variety gaan Lee Pace (Pushing Daisies, Halt & Catch Fire) en Jared Harris (Chernobyl, Mad Men) meespelen in de Apple TV+-serie Foundation. De serie is gebaseerd op de zevendelige boekenreeks van sf-auteur Isaac Asimov. Foundation speelt zich af in de toekomst. Een groep mensen is ervan overtuigd dat de ondergang van het Galactische Imperium nakende is. Ze bedenken een waanzinnig plan om sommige belangrijke cultuurelementen te redden.

  Melanie Lynskey (Togetherness, I Don't Feel at Home in This World Anymore, Castle Rock) krijgt volgens Variety een van de hoofdrollen in Yellowjackets. De serie vertelt het lot van een vrouwelijk voetbalteam dat neerstort in de bossen van Ontario. 25 jaar later proberen zijn hun leven en carrière opnieuw op te nemen.

  Stephen Dorff, die we aan het werk zagen in het derde seizoen van True Detective, heeft de hoofdrol in Deputy, een nieuwe misdaadserie die in januari in de VS van start gaat. De serie zou een mix zijn van een cop-drama en een klassieke western. David Ayer (End Of Watch, Suicide Squad, Bright) regisseert de serie.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems