1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 24/02/2020


  Julia Roberts
  (Homecoming) gaat na Homecoming opnieuw samenwerken met Sam Esmail, de man van Mr. Robot. De serie Gaslit is net als Homecoming, gebaseerd op een podcast en gaat over de niet vertelde verhalen en de vergeten personen in het Watergate-schandaal. Roberts speelt Martha Mitchell, de echtgenote van John Mitchell, procureur-generaal binnen de Nixon-regering. Zijn rol wordt gespeeld door Sean Penn (The First). Armie Hammer (Call Me By Your Name, The Lone Ranger, Nocturnal Animals) speelt John Dean, een medewerker van de President die twijfelt tussen rechtvaardigheid en loyauteit. Verder is er ook nog Joel Edgerton (The Great Gatsby, Red Sparrow, The Gift) die de rol speelt van G. Gordon Liddy, de trouwe medewerker van Nixon die de leiding had in het Watergate-schandaal.

  Sandra Oh (Killing Eve) gaat de hoofdrol spelen in The Chair, een zesdelige, half uur durende serie die gaat over het hoofd van de faculteit Engels aan een grote universiteit. Een van haar tegenspelers wordt Jay Duplass (Transparent). De serie werd geschreven door actrice Amanda Peet (Togetherness, The Romanoffs, The Good Wife) die ook zal fungeren als showrunner en uitvoerend producent. Andere uitvoerende producenten zijn onder meer David Benioff (de echtgenoot van Peet in real life) en D.B. Weiss, de mannen achter Game Of Thrones.

  Rainn Wilson (The Office, Backstrom) gaat in The Power, de serie over de vrouwelijke tieners die plots de macht krijgen iedereen te elektrocuteren, de rol spelen van de gouverneur van Washington, een constante doorn in het oog van Margot (vertolkt door Leslie Mann).

  Vicky McClure (This Is England, Line Of Duty) gaat de hoofdrol spelen in de zesdelige thriller Trigger Point, een serie die zich focust op het werk van de Metropolitan Police Bomb Disposal Squad. McClure speelt Lana Washington, ex-militair en expert in het neutraliseren van bommen. De serie wordt geproduceerd door o.a. Jed Mercurio, de scenarist van Bodyguard.

  Het ‘Anchorman’ duo Paul Rudd (Living With Yourself) en Will Ferrell (Downhill) gaan opnieuw samenspelen. Ditmaal in de comedyserie The Shrink Next Door. De serie gaat over een psychiater (Rudd) die de Hollywoodsterren als cliënteel heeft. Nadat hij een vreemde relatie heeft opgebouwd met een van zijn patiënten (Ferrell), gaat hij na verloop van tijd bij zijn cliënt inwonen en neemt de leiding van zijn huis volledig over. De serie die geregisseerd wordt door Michael Showalter (The Bg Sick), werd geschreven door Georgia Pritchett die meewerkte aan Veep en Succession.

  Oscar-winnaar Melissa Leo (Wayward Pines, Prisoners, Treme) gaat de hoofdrol spelen in Blood Relative, een serie die gebaseerd is op een artikel. Leo speelt Louise Kelly, een expert in genetische genologie. Kelly staat bekend als een moeilijk, maar superintelligent mens met relatiestoornissen. Alleen met haar jonger broertje, detective John Kelly, kan ze samenwerken. Wanneer hij met haar moet samenwerken aan een zaak, is hij er zich totaal niet van bewust dat de demonen uit zijn verleden, weer aan de oppervlakte zullen komen. De broer wordt gespeeld door Tate Donovan (Damages, Rocketman, The Man In The High Castle, 24: Live Another Day). Phillip Noyce (Patriot Games, Sliver, Clear And Present Danger) zal de pilootaflevering regisseren.

  De ‘young pope’ Jude Law en de ‘Jojo Rabbit’-regisseur Taika Waititi gaan samenwerken aan een tv-serie die The Auteur zal heten. De serie zou een satire zijn op Hollywood, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Rick Spears. Law speelt een producent die wanhopig is om een geweldige horrorfilm te maken nadat hij uitpakte met een enorme flop. Met zijn productie komt hij toevallig terecht op een terrein waar een seriemoordenaar schuilt.

  Elisabeth Shue (zie foto), Oscargenomineerd voor Leaving Las Vegas en te zien in o.a. Cocktail, The Karate Kid, Back To The Future II en III en de serie The Boys, gaat een van de vier hoofdrollen spelen in de serie On The Verge. Shue speelt een van de vier vrouwen van eind veertig die hun leven een nieuwe wending willen geven i.p.v. te vervallen in de typische midlife crisis. Een van de andere vrouwen wordt gespeeld door de Franse actrice Julie Delpy (Before Sunrise, Before Sunset en Before Midngiht) die de serie meeschreef en produceert.

  Emily Blunt (Edge Of Tomorrow, Mary Poppins Returns, A Quiet Place) gaat de hoofdrol spelen in de westernserie The English. Buiten het feit dat de serie bedacht werd door Hugo Blick (The Honourable Woman, Black Earth Rising) is er verder nog weinig bekend over de inhoud van de serie.

  Emilio Estevez (St. Elmo’s Fire, The Breakfast Club) gaat zijn rol van coach Gordon Bombay hernemen in de remake van The Mighty Ducks, de sequel die Disney+ momenteel op poten zet. Inmiddels zijn de ‘Ducks’ geëvolueerd tot een ultra-competitief team waarin er geen plaats is voor de 12-jarige Evan. Samen met zijn moeder (Lauren Graham uit Gilmore Girls) starten ze een team van losers die de strijd moet aanbinden met de Mighty Ducks.

  Krysten – Jessica Jones – Ritter gaat een vrouwelijke seriemoordenaar spelen in een serie die gebaseerd is op het nog te verschijnen boek 'Serial Killer Anonymous'. De drijvende kracht achter de serie is de bedenkster van Don’t Trust the B—- In Apartment 23 waarin Ritter eveneens te zien was.

  Ida Engvoll
  (de ravissante hoofdrolspeelster uit Rebecka Martinsson) zal de hoofdrol spelen in de Zweedse dramedy Love & Anarchy. Zij speelt Sofie, een carrière gedreven consulente en moeder van twee kinderen. Bij een renovatieproject ontmoet ze de jonge IT’er Max. Samen starten ze een ongezien flirtspel dat onschuldig begint, maar buiten alle proporties eindigt.

  John Carroll Lynch (Twisty, de clown in American Horror Story) gaat meespelen in The Big Sky, een nieuwe serie van Big Little Lies-scenarist David E. Kelley. Het project is gebaseerd op het boek 'The Highway'. Lynch speelt Rick Legarski, een politieman uit Montana.

  Sophie Turner (Sansa in Game Of Thrones) en Corey Hawkins (BlacKkKlansman, 24: Legacy) spelen de hoofdrollen in Survivor , een thriller waarin twee mensen na een vliegtuigcrash vechten om te overleven. De serie werd geregisseerd door Mark Pellington (Arlington Road).

  Nu het gerucht circuleert dat Mark Ruffalo een van de hoofdrollen gaat spelen in de tv-serie van Parasite, is het geloof in een succes plots gestegen. Parasite verbaasde vriend en vijand op de Oscaruitreiking door vier awards te winnen, waaronder de felbegeerde Oscar voor ‘beste film’, de eerste trouwens voor een anderstalige film in de geschiedenis van de Oscars. Welke rol Ruffalo gaat spelen is nog niet bekend, maar ons lijkt het dat hij beste geschikt is voor een van de twee vaderrollen.

  Kiernan Shipka (Mad Men, Chilling Adventures of Sabrina) en Diane Kruger (Gladiator, In The Fade) gaan de hoofdrollen spelen in de Quibi-serie Swimming With Sharks, een update van de film uit 1994 met Kevin Spacey in de hoofdrol. Kruger speelt Joyce, de baas van een filmstudio, terwijl Shipka haar assistente speelt.

  Merrit Weaver (Unbelievable) speelt de hoofdrol in Run, de nieuwe serie van Phoebe Waller-Bridge die zelf een gastrol heeft in de serie. Weaver speelt Ruby Richardson, een vrouw wiens leven compleet op z’n kop gezet wordt wanneer ze een sms krijgt van haar vroeger lief die haar verzoekt om hem te ontmoeten in New York om het pact dat ze zeventien jaar geleden maakten eindelijk in uitvoer te kunnen brengen. De serie is vanaf april te zien op HBO.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems