1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 18/03/2020

    Uma Thurman gaat de hoofdrol spelen in de Amerikaanse remake van de Israëlische serie False Flag. De nieuwe serie die Suspicion zal heten, start met de ontvoering van het personage gespeeld door Thurman. De kidnapping die plaatsvond in een groot hotel in New York, werd vastgelegd op video en gaat binnen de kortste keren viraal. Vier Britten die op dat moment in het hotel verbleven worden plots de hoofdverdachten. Maar zijn ze effectief schuldig of waren ze toevallig op de verkeerde plaats op het verkeerde tijdstip? In de andere rollen zien we o.a. Kunal Nayyar (The Big Bang Theory), Noah Emmerich (The Americans) en Georgina Campbell (Black Mirror).

    Jon Bernthal (The Punisher, Wolf Of Wall Street, Ford VS. Ferrari, Sicario) (zie foto) gaat de hoofdrol spelen in American Gigolo, de serie die gebaseerd is op de gelijknamige film uit 1980 met Richard Gere in de hoofdrol. Bernthal speelt Julian Kaye, ontslagen uit de gevangenis na een straf van 18 jaar voor moord. Hij probeert het te maken als gigolo en tracht de waarheid te ontdekken achter de setup die hem in de gevangenis bracht. Ook gaat hij op zoek naar Michelle, zijn enige echte liefde. David Hollander, de man die Ray Donovan in goede bannen leidde, wordt de scenarist, regisseur, uitvoerend producent én showrunner.

    Sarah Lancashire (Happy Valley, Last Tango In Halifax, Kiri) gaat Julia Child, de bekende chef, tv-persoonlijkheid en auteur van verschillende kookboeken, spelen in de HBO Max-serie Julia. De serie wordt geschreven door Daniel Goldfarb (een van de producenten van The Marvelous Mrs. Maisel) en geregisseerd door Charles McDougall (House of Cards). De rol van haar toegewijde echtgenoot wordt vertolkt door Tom Hollander (Baptiste, Bohemian Rhapsody). Child werd eerder vertolkt door Meryl Streep in de film uit 2009, Julie & Julia.

    Richard E. Grant (Star Wars: The Rise Of Skywalker, Can You Ever Forgive Me?) krijgt aan de zijde van Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw en Sophia Di Martino een gastrol in Loki, de serie die gebaseerd is op het personage van Marvel dat te zien was in de Thor-films. Welke rol hij gaat spelen is nog niet bekend.

    Andy Garcia (The Godfather Part III, The Untouchables, Ocean’s 11) krijgt een hoofdrol in de serie Rebel, die geïnspireerd is op het leven van Erin Brockovich. Garcia speelt Julian Cruz, een machtige, sexy advocaat voor wie het hoofdpersonage Rebel (Katey Sagal) af en toe werkt.

    Mevrouw Sacha Baron Cohen, Isla Fisher (Tag, Keeping Up With The Joneses, Nocturnal Animals, Grimsby), gaat de hoofdrol spelen in de zwarte comedy Guilty Party. Fisher speelt de rol van Beth Baker, een in diskrediet gebrachte journaliste die er alles aan doet om haar carrière opnieuw te lanceren door zich op het verhaal te werpen van een jonge moeder die levenslang kreeg voor de moord op haar echtgenoot, een misdaad die ze niet beging.

    Maura Tierney, die we kennen uit The Affair, gaat aan de zijde van Jeff Daniels meespelen in Rust, een familiedrama over een verwoeste ‘American dream’ gezien door de ogen van het hoofd van politie, Del Harris (Jeff Daniels). Tierney speelt Grace Poe, een vrouw wiens zoon beticht wordt van moord.

    Ann Dowd (The Handmaid’s Tale, The Leftovers) gaat de rol van President spelen in de pilootaflevering van The President Is Missing, een dramaserie die gebaseerd op het boek van President Bill Clinton en James Patterson.Wanneer President Jillian Stroud (Ann Dowd) vermist wordt, moet een onzekere en machteloze Vice President (vertolkt door David Oyelowo) in haar voetsporen treden. Hij komt terecht in een wereldbedreigende crisis, zowel in als buiten het Witte Huis. Hij wordt aangevallen door vriend en vijand en belandt in een schandaal en potentiële samenzwering. De VP staat voor een dilemma: ofwel het hoofd buigen en doen wat de partij hem oplegt ofwel zijn geweten laten spreken en terugvechten.

    Friends-actrice Courteney Cox krijgt een van de hoofdrollen in Shining Vale, de pilootaflevering voor een potentiële serie. De halfuur durende afleveringen volgen een disfunctionele familie die van de grootstad verhuist naar een klein stadje waar ze hun intrek nemen in een huis waar allerlei gruwelijkheden hebben plaatsgevonden. Niemand besteed hier enige aandacht aan behalve Pat (Cox) die van mening is dat ze ofwel depressief is ofwel bezeten.

    Kim Bodnia, de Deense acteur die iedereen zich nog zal herinneren als de partner van Saga Norén in de eerste drie seizoenen van Bron/The Bridge en als de opdrachtgever van Villanelle in Killing Eve, gaat meespelen in het tweede seizoen van The Witcher. Hij zal de rol vertolken van Vesemir, de oudste en meest ervaren ‘witcher’ in de reeks en een vaderfiguur voor Geralt.

    Clarice, de serie die gebaseerd is op FBI-agente Clarice Sterling uit de Hannibal Lecter-films, heeft zijn actrice gevonden. Het betreft de 32-ajrige Rebecca Breeds, een Australische actrice die bekend werd door haar rol in de soap Home And Away. Sindsdien speelde ze hoofdrollen in series zoals The Originals en Pretty Little Liars. De nieuwe serie wil een blik werpen op de impact die haar ontmoeting met Hannibal Lecter heeft gehad op haar leven.

    Natalie Zea (The Following, Justified, Californication) voert de cast aan van het hoog ingeschatte La Brea, een high-concept serie die geschreven werd door David Appelbaum, de scenarist van The Mentalist en NCIS: New Orleans. Wanneer in Los Angeles op een mysterieuze wijze een gigantisch gat in de grond wordt geslagen, scheurt het een gezin in tweeën: moeder en zoon worden gescheiden van vader en dochter. Wanneer een deel van het gezin zich in een onverklaarbare oerwereld bevindt samen met een groep vreemden, moeten ze samenwerken om te overleven en trachten te achterhalen waar ze zijn en hoe ze naar huis kunnen terugkeren.

    Tony Hale (Veep, Arrested Development) gaat in de nieuwe Hulu-serie The Mysterious Benedict Society een dubbelrol spelen. Het verhaal gaat over vier begaafde weeskinderen die gerekruteerd worden voor een geheime missie. Hale speelt een excentrieke weldoener alsook zijn misdadige tweelingbroer Mr. Curtain.

    Amazon wil zijn vierde seizoen van Goliath in grootsheid eindigen. Dat mag blijken uit de additionele casting van Haley Joel Osment (The Sixth Sense, The Kominsky Method), Jena Malone (Too Old To Die Young, The Neon Demon, The Hunger Games: Mockingjay) en Clara Wong (Billions, The I-Land). In het vierde seizoen neemt Billy McBride (Billy Bob Thornton) een zaak aan die een globale crisis heeft veroorzaakt.

    Josh Brolin (No Country For Old Men, Sicario) krijgt de hoofdrol in Outer Range, een thriller over de rancher Royal Abbott die strijd voert voor zijn territorium en familie nadat hij een mysterie heeft ontdekt op zijn landgoed. De serie zal uitgebracht worden bij Amazon Prime Video.

    Ryan Phillippe (Shooter, Damages, Secrets And Lies) krijgt een van de hoofdrollen in The Big Sky, het nieuwe drama van David E. Kelley, de scenarist van Big Little Lies. Phillippe speelt de rol van Cody Hoyt, de ex van Jenny Hoyt die samen met detective Cassie Dewell op zoek is naar twee zussen die gekidnapt werden door een trucker, ergens op een verlaten highway in Montana. De rol van Jenny zal vertolkt worden door Katheryn Winnick, die doorbrak bij het grote publiek door haar rol in Vikings.

    Macaulay Culkin (Home Alone) is een van de acteurs die vastgelegd werd voor het tiende seizoen van American Horror Story. Op de tonen van het prachtige ‘Dead Of Night’ van Orville Peck, plaatste Ryan Murphy een bericht op Twitter waarin de ganse cast de revue passeert. Ouwe getrouwen Sarah Paulson en Evan Peters die niet te zien waren in het negende seizoen (het enige seizoen waarin beide acteurs niet te zien waren), maken hun comeback. Naast Culkin, Paulson en Peters zien we ook nog Kathy Bates, Leslie Grossman, Billie Lourd, Adina Porter, Lily Rabe, Angelica Ross en Finn Wittrock.
















  • Naar het overzicht van nieuwsitems