1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 14/10/2020


    Chloë Grace Moretz
    gaat de hoofdrol spelen in de sf-serie The Peripheral, gebaseerd op het gelijknamige boek van William Gibson. Het verhaal focust zich op Flynne Fisher en haar broer Burton, een veteraan uit het United States Marine Corps. Burton wordt ingehuurd voor een security job die volgens hem plaatsvindt in cyberspace. Als Flynne hem tijdelijk vervangt ontdekt ze iets wat op moord lijkt. Jonathan Nolan en Lisa Joy van Westworld, zijn twee van de uitvoerende producenten.

    Paddy Considine, de Britse acteur die we kennen uit o.a. Peaky Blinders, The Outsider, The Third Day, Informer en The Death Of Stalin gaat in House Of The Dragon de rol spelen van Koning Viserys I, de opvolger van Jaehaerys Targaryen. De serie speelt zich af 100 jaar voor de gebeurtenissen in Game Of Thrones en vertelt het verhaal van Huis Targaryen.

    Liv Tyler (zie foto) die we vooral kennen uit Lord Of The Rings en The Leftovers, zal niet meer meespelen in het tweede seizoen van 9-1-1: Lone Star waarin zij te zien was als kapitein Michelle Blake van de Emergency Medical Services. Tyler, woonachtig in het VK, vindt de verplaatsingen naar de VS waar de opnames plaatsgrijpen, in Coronatijden niet verantwoord.

    Orlando Bloom die te zien was in Carnival Row, gaat opnieuw een tv-serie draaien. Ditmaal koos hij voor The Cleaners, een sf-verhaal dat niks te maken heeft met een of andere gewone schoonmaak. Bloom speelt een jongeman die het bedrijf van zijn ouders heeft geërfd. Dat waren ‘cleaners’, mensen die ingehuurd worden om het geheugen dat ingeprent werd in levenloze objecten uit te wissen. Dat is belangrijk want er bestaan mensen die onmiddellijk de herinneringen kunnen beleven van hen die een of ander object aangeraakt hebben. De serie wordt geschreven en geproduceerd door Dominic Orlando, de scenarist/producer die meewerkte aan The OA en Mindhunter.

    Natalie Zea (The Detour, The Following, The Shield, Justified, Dirty Sexy Money) die te zien was in de laatste aflevering van The Unicorn, krijgt in seizoen 2 een belangrijke en weerkerende rol. Zij speelt Shannon, de mysterieuze vrouw waarmee het hoofdpersonage Wade een onmiddellijke klik had.

    Four Weddings And A Funeral-actrice Andie MacDowell gaat in de nieuwe Netflix-serie Maid de moeder spelen van het hoofdpersonage vertolkt door Margaret Qualley. Leuke bijkomstigheid Andie MacDowell is in real life ook de moeder van Margaret Qualley. Qualley werd bekend door haar rol in The Leftovers en The Nice Guys en was recentelijk ook te zien in Once Upon A Time In Hollywood. MacDowell triomfeerde ook in de schitterende komedie Groundhog Day. Haar personage is een gepassioneerde, excentrieke kunstenares die ook af te rekenen heeft met persoonlijke demonen.

    Alan Arkin
    gaat niet meer meespelen in het derde en laatste seizoen van The Kominsky Method. Niets in het tweede seizoen liet vermoeden dat een van de ‘buddies’ de serie zou verlaten. Michael Douglas zal de serie bijgevolg in zijn eentje moeten afmaken, vreemd gezien dit in de eerste plaats een ‘buddy’ comedy was. Arkin, Douglas en de serie zelf waren genomineerd voor een Emmy, maar moesten de eer overlaten aan Schitt’s Creek die met zowat alle Emmy’s in dat segment aan de haal ging.

    Demi Moore (Ghost, G.I. Jane, Indecent Proposal, A Few Good Men) gaat meespelen in de serie die gebaseerd is op de podcast Dirty Diana. De serie wordt omschreven als een erotisch drama over twee partners die elkaar terugvinden door volharding, verbinding en seks. De podcast is geïnspireerd door een fragment uit het huwelijk van bedenkster Shana Feste die de serie ook zal regisseren.

    Worstelaar John Cena, die we als acteur aan het werk konden zien in o.a. Blockers, Trainwreck en Bumblebee, gaat de hoofdrolspelen in Peacemaker, de spin-off van de komende film The Suicide Squad (bij ons in de bioscopen in augustus 2021). James Gunn, de regisseur en scenarist van de film, zal ook de serie voor zijn rekening nemen. Cena speelt de rol van superheld Christopher Smith alias 'The Peacemaker'.

    Sienna Miller (The Loudest Voice), Michelle Dockery (Downton Abbey) en Rupert Friend (Homeland) spelen de hoofdrollen in Anatomy Of A Scandal, de nieuwe serie van Big Little Lies-bedenker David E. Kelley en Melissa James Gibson, de gewezen showrunner van House Of Cards. De zesdelige serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Sarah Vaughan. Het verhaal gaat over een gereputeerde politicus uit Westminster, de bruisende regeringswijk in de buurt van Buckingham Palace, die beticht wordt van verkrachting. Echtgenote Sophie is ervan overtuigd dat haar echtgenoot onschuldig is, de openbare aanklager Kate Woodcroft denkt het omgekeerde.

    Stephen Graham (The Irishmen, Boardwalk Empire, Little Boy Blue) en Sean Bean (Broken, Game Of Thrones) gaan samen spelen in een driedelig gevangenisdrama dat geschreven wordt door Jimmy McGovern (Broken, Cracker). In Time zien we wat het gevangenisleven doet met gevangenen en cipiers. Bean speelt een man die veroordeeld is omdat hij een onschuldige man doodde in een ongeval. Graham speelt een cipier die alles doet om de gevangenen zo goed te behandelen. Maar hij heeft een zwakte en die wordt uitgebuit.

    Patricia Arquette (Escape At Dannemora) gaat opnieuw een serie maken met Ben Stiller die haar regisseerde in Escape At Dannemora. High Desert is een comedy die te zien zal zijn op Apple+. Arquette speelt een herstellende drugsverslaafde die erg onder de indruk is van de dood van haar moeder. Zodanig zelfs dat ze besluit privédetective te worden.

    Joel Edgerton (The Gift, Red Sparrow, The Great Gatsby) gaat de hoofdrol spelen in de miniserie Florida Man. Het verhaal, gebaseerd op het boek van Tom Cooper, gaat over Reed Crowe, een bejaarde hippie die een schamel attractiepark en dito hotel runt in het Florida van de Jaren ’80. Hij kan amper overleven en wordt bovendien achternagezeten door zijn verleden…

    Will Poulter (Black Mirror: Bandersnatch, Midsommar, The Maze Runner, We’re The Millers) werd toegevoegd aan de cast van Dopesick, de prestigieuze Hulu-serie over de Amerikaanse verslaving aan pijnstillers. Poulter speelt Billy, een vertegenwoordiger van Purdue Pharma die hun nieuwe drug OxyContin moet helpen lanceren.

    Tatiana Maslany
    , de actrice die talrijke rollen voor haar rekening nam in Orphan Black en die recentelijk te zien was in Perry Mason, heeft de hoofdrol te pakken in She-Hulk, de Disney+ serie die gepland staat voor 2021 of 2022. Maslany speelt de rol van advocate Jennifer Walter, het nichtje van Bruce Branner dat zijn ‘hulkkrachten’ erft na een bloedtransfusie.















  • Naar het overzicht van nieuwsitems