1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 22/10/2020


  In tegenstelling tot eerdere berichten, ontkent actrice Tatiana Maslany de geruchten dat ze de hoofdrol zou spelen in de Marvel-serie She-Hulk. Of dit de waarheid is of een strategische zet van Marvel die al zijn acteurs verbiedt over hun engagement te praten, zolang ze het zelf niet aankondigen, zullen we ontdekken wanneer het project in productie gaat.

  Kate Hudson (zie foto), de dochter van Goldie Hawn, die te zien was in o.a. Almost Famous, How To Lose A Guy In 10 Days, Deepwater Horizon, Marshall en The Skeleton Key, gaat meespelen in het tweede seizoen van Truth Be Told, de serie van Apple. Hudson, in haar eerste tv-rol, speelt Micah Keith, een lifestyle goeroe en jarenlange vriendin van het hoofdpersonage Poppy Parnell, een true crime podcaster. In het tweede seizoen worden de twee vrouwen zodanig betrokken bij een nieuwe zaak dat het hun vriendschap op de helling zet.

  Dominic West (The Affair, The Hour, The Wire) gaat aan de zijde van Elizabeth Debicki (die Prinses Diana speelt) in de laatste twee seizoenen van The Crown de rol van Prins Charles spelen. Verondersteld wordt dat de laatste twee seizoenen te maken zullen hebben met de scheiding en de tragische dood van Diana. Het is nooit de bedoeling geweest dat de serie zich in het heden zou afspelen.

  Kathleen Turner (Jewel Of The Nile, Body Heat, War Of The Roses) krijgt een vaste rol in het derde en laatste seizoen van The Kominsky Method. Turner speelt Roz Volander, de ex van Sandy (Michael Douglas). In het tweede seizoen was ze reeds te zien in een gastrol. Maar nu besluit Roz te verhuizen naar Los Angeles om meer tijd door te brengen met haar dochter Mindy. Turner moet een beetje de leemte opvullen die het vertrek van Alan Arkin ongetwijfeld zal nalaten.

  Jake Gyllenhaal en Dennis Villeneuve gaan samen een nieuwe serie maken voor HBO. De serie die The Son zal heten, is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Noorse misdaadauteur Jo Nesbo. Het boek vertelt het verhaal van Sonny, wiens vader, een politieman, zelfmoord pleegde toen diens corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Zijn partner, Simon, heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend. Maar wanneer Sonny met nieuwe informatie bij hem komt, besluiten de twee mannen hun vader en vriend te wreken. Gyllenhaal en Villeneuve werkten eerder samen op de set van de thrillers Prisoners en Enemy.

  Kristen Bell, die we kennen van The Good Place en Veronica Mars, zal aantreden in de achtdelige miniseries The Woman In The House. Ze speelt Anna, een jonge vrouw wier hart menigmaal gebroken werd en voor wie elke dag hetzelfde is. Elke dag zit ze voor het raam met een glas wijn te kijken hoe haar leven voorbij gaat. Maar dan neemt een knappe buurman zijn intrek in een huis aan de overkant van de straat. Anna ziet eindelijk wat licht in de duisternis, totdat ze getuige is van een moord. Maar is dat wel zo of is het allemaal een verzinsel… De producenten van de serie waren ook verantwoordelijk voor Dead To Me.

  De Nederlandse acteur Michiel Huisman (Game Of Thrones, Treme) zal de echtgenoot spelen van Joanne Froggatt (Liar) in Angela Black, de nieuwe serie van Harry en Jack Williams (The Missing, Baptiste, Liar). Het hoofdpersonage Angela Black is een vrouw die geconfronteerd wordt met het gewelddadig gedrag dat haar man buitenshuis pleegt. Ze moet nu beslissen of ze gelooft wat haar verteld wordt.

  BAFTA-winnares Sheridan Smith (Cleaning Up, Cilla, The Moorside) gaat voor ITV meespelen in No Return, een drama van de producent van Last Tango In Halifax, Happy Valley, The Five en Years After Years en geschreven door Danny Brocklehurst, de scenarist van o.a. The Stranger, Safe, Ordinary Lies en The Five. Smith speelt Kathy, een moeder die met haar gezin op reis vertrekt naar Turkije. Wat een idyllische vakantie had moeten worden, wordt al vlug een nachtmerrie wanneer haar 16-jarige zoon wordt gearresteerd op een lokale beach party.

  Billy Burke (Revolution) gaat aan de zijde van Margaret Qualley en Andie MacDowell meespelen in Maid. Burke speelt de rol van Hank, de vader van het hoofdpersonage en de ex van het personage vertolkt door Andie MacDowell, van wie hij vervreemd is. Ooit was hij een alcoholieker, maar nu is hij diepgelovig en alcoholvrij. Huh is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij ontkent echter al het kwaad uit zijn verleden.

  Anna Friel, die we kennen uit Marcella en Broken, gaat de hoofdrol spelen in The Box, een bovennatuurlijke anthologieserie. Zij speelt de rol van Sharon Pici, detective bij de Kansas City Police. Zij zit gevangen in een kamer waaruit ontsnappen onmogelijk is. De serie begint als een karakter-gedreven psychologische thriller om geleidelijk over te gaan in een bovennatuurlijke horrorserie. Een van de producenten was ook verantwoordelijk voor de Scandinavische series Midnight Sun en Thicker Than Water.

  Keira Knightley heeft zich om familiale redenen teruggetrokken uit het Apple+ drama The Essex Serpent. De opnames die volgend maand zouden starten worden dan ook on hold gezet. Wel zou Knightley aantreden in The Other Typist, haar televisiedebuut.

  Susan Sarandon gaat de hoofdrol spelen in Red Bird Lane, een psychologische thriller geregisseerd door David Slade (Bandersnatch en de schitterende bioscoopfilm Hard Candy). Sarandon speelt Catherine, de ‘lady of the house’ die acht vreemdelingen ontvangt, allemaal aanwezig om verschillende redenen. Maar al snel komen de genodigden erachter dat er hen iets vreemd en schrikwekkend te wachten staat. Het script is van de hand van Sara Gran (Southland).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems