1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 28/12/2020

  Een serie waar wij naar uitkijken is het Apple-drama Slow Horses, een spionagedrama met in ieder geval een indrukwekkende cast. Naast Gary Oldman (Mank, Darkest Hour, Tinker Tailor Soldier Spy) die de hoofdrol speelt, werden ook Kristin Scott Thomas (Rebecca, Darkest Hour, Tomb Raider), Jack Lowden (Dunkirk, War & Peace), Jonathan Pryce (The Two Popes, Game Of Thrones) en Olivia Cooke (Bates Motel, Ready Player One) aan de cast toegevoegd. De serie volgt een team van Britse agenten die werken voor MI5.

  Alicia Vikander (Tomb Raider) lijkt goed op weg om ook een tv-ster te worden. Naast Dial M For Murder (zie Klassieker Dial M For Murder wordt tv-serie ) zal ze ook te zien zijn in de HBO-reeks Irma Vep van Oliver Assayas. De serie die gebaseerd is op de gelijknamige film van Assayas uit 1996 gaat over een actrice die de rol van Vep speelt in een remake van Les Vampires uit 1915. Naarmate de opnames vorderen lijkt onze actrice het spoor bijster te raken en weet ze nog amper het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit. (Zie ook Assayas maakt serie die gebaseerd is op eigen film)

  Christopher Walken (zie foto) (True Romance, The Deer Hunter) gaat een van de hoofdrollen spelen in The Offenders, de nieuwe serie van Stephen Merchant (zie ook Stephen Merchant heeft nieuwe serie). Walken, die hiermee debuteert op de Britse televisie, speelt Frank, een van de zeven 'offenders', een verstokte schurk die probeert weer contact te maken met zijn familie. Na Fleabag en Small Axe is dit opnieuw een samenwerking tussen Amazon Prime Video en BBC One. Walken zal ook te zien zijn in Severance, het thriller/drama voor Apple TV+ dat geregisseerd wordt door Ben Stiller.

  Jharrel Jerome, die meespeelde in Moonlight, maar doorbrak met When They See Us, gaat in I’m A Virgo, de rol spelen van een man uit Oakland die net geen 4m groot is. Deze coming of age-story komt uit de pen gerold van muzikant Boots Riley, een beginnend regisseur die heel wat prijzen in de wacht sleepte met zijn debuutfilm Sorry To Bother You. Van het project zegt Riley: “Deze serie zal bejubeld of verbannen worden, daarom heb ik Amazon gevraagd mij vooraf te betalen…”

  Michael Douglas (The Kominsky Method) en Christoph Waltz (No Time To Die, Django Unchained, Inglourious Basterds) gaan volgens Deadline respectievelijk President Ronald Reagan en Mikhail Gorbachev spelen in een miniserie die gebaseerd is op het boek ‘Reagan at Reykjavik: Forty-Eight Hours That Ended the Cold War’. De serie vertelt de dramatische ontmoeting in 1986 tussen Reagan en Gorbachev in IJsland. Dat weekend betekende de cruciale schakel in het stopzetten van de Koude Oorlog. James Foley die Fifty Shades Darker, Fifty Shades Freed en twaalf afleveringen van House Of Cards inblikte, zal de regie voeren.

  Het Huis van de Draak heeft nog meer Targaryans gevonden! Matt Smith die we kennen uit Doctor Who en The Crown, waarin hij twee seizoenen lang prins Philip speelt, zal in House Of Dragon de rol vertolken van Prins Daemon Targaryen, de jongere broer van Koning Viserys en erfgenaam op de troon. De rol van Koning Viserys wordt ingevuld door Paddy Considine (The Outsider, The Third Day, Informer). Olivia Cooke (Sound of Metal, Vanity Fair, Ready Player One, Bates Motel) tot slot, kruipt in de huid van Alicent Hightower, dochter van Otto Hightower, hand van Koning Viserys en de tweede echtgenote van Koning Viserys.

  Volgens Deadline gaat Allison Williams die we kennen uit Girls en Get Out, een van de hoofdrollen spelen in de remake van de Canadese serie Being Erica. Het verhaal gaat over twee vrouwen – compleet vreemden voor elkaar – die hulp zoeken bij een excentrieke therapeut. Die slaagt erin om hen terug in de tijd te brengen zodat ze hun grootste spijt opnieuw kunnen beleven. Gaandeweg ontdekken de vrouwen dat hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  Emma Stone (The Favourite, Maniac, La La Land) gaat aan de zijde van de Canadese stand-up comedian Nathan Fielder, de vrouwelijke hoofdrol spelen in The Curse, het tv-debuut van de broers Safdie. De serie gaat over een vloek die de relatie van een getrouwd koppel, dat de hoofdrol speelt in een reality show, serieus ondermijnt.

  Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn hernemen hun rollen uit Captain Marvel in de nieuwe Marvel-serie Secret Invasion, een spin-off serie die opgebouwd is rond het personage Nick Fury, rol vertolkt door Samuel L. Jackson. Mendelsohn speelt andermaal Skrull Talos.

  Jon Bernthal die we kennen als 'The Punisher' en die volgend jaar te zien is in de hoofdrol van American Gigolo, gaat de hoofdrol spelen in The Bottoms, een serie die hij ook zelf zal schrijven en produceren. Bernthal is in alle stilte de afgelopen jaren druk bezig geweest met het ontwikkelen van het project. Het drama zal zich afspelen in de deep south in de jaren ’90.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems