1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 13/02/2021


    Carla Gugino
    (Sin City, The Haunting Of Bly Manor) gaat de hoofdrol spelen in Leopard Skin, een misdaadthriller die momenteel wordt opgenomen in de Dominicaanse Republiek. De serie werd bedacht door Sebastian Gutierrez, de scenarist van Snakes On A Plane, Gothika, Rise en de tv-serie Jett. In de rolverdeling zien we ook de Nederlandse Gaite Jansen die eerder meespeelde in Jett. Gutierrez is in real-life de partner van Gugino.

    Claire Danes (zie foto), die we allemaal kennen uit Homeland, vervangt Keira Knightley in de serie The Essex Serpent. Ze speelt de pas weduwe geworden Cora die verhuist van het Victoriaanse Londen naar het kleine stadje Aldwinter in Essex. Ze raakt er al vlug gefascineerd door het bijgeloof van de lokale bevolking die beweert dat een mythisch schepsel, genaamd de slang van Essex, is teruggekeerd naar de streek.

    Pedro Pascal (The Madalorian, Narcos) en Bella Ramsey (The Worst Witch, Judy, His Dark Materials), allebei te zien in Game Of Thrones (hij als Oberyn Martell, zij als Lyana Mormont), krijgen de hoofdrollen in The Last Of Us, de verfilming van de gelijknamige, populaire videogame. Pascal speelt de rol van Joel, een avonturier die Ellie, een jong meisje, moet escorteren doorheen Amerika nadat de wereld is vergaan door een virus. De serie wordt geschreven door de scenarist van Chernobyl.

    Guy Pearce (Jack Irish, A Christmas Carol, Memento) vindt zijn tegenspeelster uit Mildred Pierce, Kate Winslet, terug in de miniserie Mare Of Easttown, een HBO-serie die verwacht wordt in april. Pearce speelt de schrijver/professor Richard Ryan die 25 jaar geleden een boek schreef dat bekroond werd met de National Book Award. Spijtig genoeg kon hij de verwachtingen daarna nooit inlossen.

    Rob Delaney (Catastrophe) en Alice Eve (Belgravia) werden toegevoegd aan de cast van The Power, de tiendelige serie die geproduceerd wordt door de makers van Chernobyl, The Split en Giri/Haji. Eerdere namen die reeds bekend werden gemaakt zijn Leslie Mann, Tim Robbins, John Leguizamo en Eddie Marsan. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Naomi Alderman.

    Ulrich Thomsen (Face To Face, Festen, Banshee) gaat de rol van journalist Hannis Martinsson spelen in Trom, de eerste originele serie uit de Faeröer Eilanden. Wanneer de journalist een onverwacht en onrustwekkend telefoontje krijgt van een zekere Sonja die beweert zijn dochter te zijn, keert hij in allerijl terug naar zijn heimat om haar te gaan zoeken. De opnames zijn gestart met een uitzenddatum begin 2022.

    Sinds Big Little Lies is Nicole Kidman een van de meest populaire en actiefste tv-actrices. Na The Expatriate en Nine Perfect Strangers gaat ze nu Hope maken, een Amerikaanse serie die gebaseerd is op de Noorse film Håp, die op de shortlist staat voor ‘beste buitenlandse film’ op de komende Oscaruitreiking. De serie vertelt het verhaal van een koppel met zes kinderen die hun huwelijk rond Kerst compleet ziet instorten wanneer bij de vrouw kanker wordt ontdekt. Wanneer Hope te zien zal zijn op Amazon Prime Video is nog niet bekend.

    George Clooney gaat naar alle waarschijnlijkheid meespelen in een remake van Buck Rogers, een personage dat het levenslicht zag in een magazine in 1928. In het origineel was Buck Rogers een US. Air Force piloot die wakker werd na een slaap van 500 jaar en geconfronteerd wordt met een wereld die volledig is veranderd.

    Chiwetel Ejiofor (Dancing On The Edge, 12 Years A Slave) gaat volgens Deadline de hoofdrol spelen in de serie The Man Who Feel To Earth, een reeks die gebaseerd is op de gelijknamige film van Nicholas Roeg met David Bowie in de hoofdrol en het boek van Walter Tevis. Ejiofor speelt een alien die als mens naar de Aarde komt in de hoop zijn planeet te kunnen redden.

    Naar aanleiding van de hetze op de sociale media (Hammer wordt ervan beticht expliciete seksuele berichten over verkrachting en kannibalisme te hebben rondgestuurd…) heeft acteur Armie Hammer (Call Me By Your Name) al zijn komende projecten gecanceld. Eén van die projecten was een rol in de tiendelige serie over het maken van The Godfather waarin hij producent Albert S. Ruddy zou spelen.

    Oscarwinnares Renee Zellweger (Judy, Bridget Jones’s Diary) gaat de hoofdrol spelen in The Thing About Pam, een misdaadserie die ze ook gaat produceren. De zesdelige serie is gebaseerd op de moord in 2011 op Betsy Faria.

    Na Yellowstone, dat bij ons te zien is op Telenet, gaat Kevin Costner een nieuwe, analoge serie maken die National Parks zal heten. Costner acteert, produceert en schreef ook het scenario. De serie volgt een handvol NPS (National Park Service)-agenten die dagelijks proberen de parken te vrijwaren van criminele misdrijven.

    Tom Sturridge (On The Road, The Boat That Rocked, Far From The Madding Crowd), Gwendoline Christie (Game Of Thrones) en Charles Dance (The Crown, Game Of Thrones) zijn alle drie te zien in belangrijke rollen in The Sandman, de verfilming van Neil Gaiman’s populaire comic book serie. Gaiman is filmisch gezien vooral bekend als de scenarist van American Gods, Lucifer en Good Omens. Morpheus, alias de Dream King gaat op zoek naar de plaatsen en mensen die hij onrecht heeft aangedaan in de hoop zijn eerder gemaakte fouten te kunnen rechtzetten.

    Anne Hathaway (Modern Love, The Devil Wears Prada, The Dark Knight Rises, Interstellar) wordt de vrouwelijke tegenspeler van Jared Leto in WeCrashed, de serie van Apple TV+ over Adam Neumann, de medeoprichter van WeWorks. Welke rol Hathaway zal spelen is niet bekend.

    Neve Campbell, die we kennen van Wild Things, House Of Cards en Scream, krijgt een van de hoofdrollen in The Lincoln Lawyer waarin zij Maggie McPherson zal spelen, de eerste echtgenote van het hoofdpersonage Mickey Haller. Zij is een passionele Deputy District Attorney die van haar collega’s de bijnaam Maggie McFierce kreeg omwille van haar vastberadenheid en toewijding aan haar job.

    Joel Kinnaman (Altered Carbon, For All Mankind, House Of Cards, The Killing) gaat in de remake van In Treatment het vriendje spelen van therapeute Dr. Brooke Taylor (Uzo Aduba uit Orange Is The New Black). Zijn plotse terugkomst zal voor extra problemen zorgen in het persoonlijke leven van Dr. Taylor.

    De cast van de Netflixserie Pieces Of Her, krijgt stilaan vorm. Naast hoofdrolspeelsters Toni Colette en Bella Heathcote werden nu ook Jessica Barden (The End Of The F***ing World), Omari Hardwick (Power), Joe Dempsie (Gendry in Game Of Thrones) en David Wenham (Top Of The Lake, Lord Of The Rings) aan de cast toegevoegd. De serie is gebaseerd op de bestseller van Karin Slaughter.

    Oscarwinnaar Tim Robbins (Castle Rock, Here And Now, The Brink) gaat naast Leslie Mann de mannelijke hoofdrol spelen in de Amazon-serie The Power. Oorspronkelijk zou Rainn Wilson de rol spelen, maar door de vertraging opgelopen door het Coronavirus was Wilson niet langer beschikbaar. Robbins speelt Daniel Dandon, de Republikeinse gouverneur van Washington en een doorn in het oog van Margot Cleary-Lopez (Leslie Mann), de democratische burgemeester van Seattle. Het verhaal gaat over de overname van de wereldwijde macht door de vrouwen.

    Rob Huebel (Transparent), Leland Orser (Berlin Station), Tate Donovan (Damages) en Kevin Dunn (Veep) zullen aan de zijde van hoofdrolspeler Chris Messina (The Newsroom) te zien zijn in Verbatim, een anthologieserie gebaseerd op actuele gebeurtenissen. De pilootaflevering volgt het verhaal van het toelatingsschandaal dat plaatsvond in de VS in 2019. Talrijke ouders werden beschuldigd van samenzwering om hun kinderen door middel van omkoping en bedrog naar elite-universiteiten te krijgen. Onder hen de actrices Lori Loughlin (Full House) en Felicity Huffman (Desperate Housewives, When They See Us).

    Karakterkop Leland Orser (ER, Berlin Station, Ray Donovan, Seven) gaat een van de hoofdrollen spelen in American Gigolo, de serie die gebaseerd is op de gelijknamige film met Richard Gere. Ook Sandrine Holt (House Of Cards) werd aan de cast toegevoegd. Orser speelt de selfmade miljardair Richard Stratton die zijn vrouw Michelle (vertolkt door Gretchen Mol) verliest aan het hoofdpersonage Julian Kaye (Jon Bernthal), een ex-gevangene die werkzaam is in de seksindustrie. Welke rol Holt zal spelen is niet bekend.

    Corey Stoll (House Of Cards, Billions, Ratched, The Deuce) gaat volgens Deadline meespelen in Scenes From A Marriage, de Amerikaanse remake van de serie van Ingmar Bergman. De serie verkent begrippen als liefde, haat, lust, monogamie, huwelijk en scheiding gezien door de lens van een doorsnee Amerikaans koppel. Dat koppel wordt gespeeld door Jessica Chastain en Oscar Isaac.






















  • Naar het overzicht van nieuwsitems