1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 29/06/2021


    Steve Carell gaat de hoofdrol spelen in The Rabbit Factor, de serie die Amazon gaat maken naar het boek van Antti Tuomainen. Carell zal de rol spelen van Henri Koskinen, een verzekeringswiskundige, die een pretpark erft nadat hij plots zijn job verliest. De ergste financiële problemen lijken voort te komen uit grote leningen afkomstig uit criminele wijken. Sommige gevaarlijke mannen willen heel graag hun geld terug…

    Veterane Laurie Holden (The X-Files, The Shield, The Americans, The Walking Dead) krijgt een terugkerende rol in het derde seizoen van The Boys. Zij zal de rol spelen van de Crimson Countess, een van de superhelden van Vought. Ook Sean Patrick Flannery (The Boondock Saints) vervoegt de cast als Gunpowder, lid van het corrupte superheldenteam Teenage Kix.

    Jonny Lee Miller die we best kennen als Sherlock Holmes in de serie Elementary gaat in het vijfde seizoen van The Crown, de rol spelen van eerste minister John Major. Het vijfde seizoen betekent ook dat de cast andermaal gewisseld wordt. Zo zal Imelda Staunton (A Confession) de rol spelen van Koningin Elizabeth, Lesley Manville (The Phantom Tread) wordt Princess Margaret, Jonathan Pryce (Game Of Thrones, The Two Popes) vertolkt de rol van Prins Philip en Elizabeth Debicki (The Night Manager) kruipt in de huid van Prinses Diana terwijl Dominic West (The Wire, The Affair) de rol speelt van Prins Charles. De opnames starten in juli.

    Andrew Garfield (The Social Network, The Amazing Spider-Man 2, 99 Homes) en Daisy Edgar-Jones (Normal People, War Of The Worlds) (zie foto) spelen de hoofdrollen in de serie Under The Banner Of Heaven, geregisseerd door David Mackenzie, de maker van o.a. Hell Or High Water en Starred Up. Het verhaal, dat gebaseerd is op het non-fictie boek ‘Under the Banner of Heaven: A Story of Violent Faith’ van Jon Krakauer, gaat over de Lafferty’s, twee broers die de vrouw en het dochtertje van hun jongere broer, vermoorden. De daders beweren dat ze de orders hebben gekregen van God. Ze waren lid van een splintergroep die de School of Prophets heette. Garfield speelt de rol van Pyre, een LDS-lid (LDS = The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints beter gekend als de Mormonen), Edgar-Jones is Brenda, een jonge Mormoonse vrouw die brutaal wordt vermoord.

    Brian Tyree Henry (Atlanta, The Woman In The Window, Vice Principals) en Kate Mara (Pose, A Teacher, House Of Cards) spelen de hoofdrollen in de achtdelige sf-serie Class Of 09 over een klas FBI-agenten uit de nabije toekomst. Het Amerikaanse strafrechtsysteem is getransformeerd door kunstmatige intelligentie. Wat ons zo hoopvol maakt is dat de serie geschreven wordt door Tom Rob Smith (The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story) en het team dat verantwoordelijk was voor voormelde serie.

    Lesley Manville
    (Phantom Tread, The Crown, Harlots, Mum), Carice van Houten (Red Light, Game Of Thrones), zangeres Paloma Faith (Pennyworth) en Clare Higgins (Ready Player One, Parade’s End, Silent Witness) werden toegevoegd aan de cast van Dangerous Liaisons naar het boek van Pierre Choderlos de Laclos. De serie vertelt hoe Marquise de Merteuil (Alice Englert) en Vicomte de Valmont (Nicholas Denton) elkaar als jonge geliefden ontmoeten in Parijs, aan de vooravond van de revolutie. De Nederlandse Carice van Houten speelt de rol van Jacqueline de Montrachet, een vrome edelvrouw die een mysterieuze connectie heeft met Marquise de Merteuil.

    Ann Dowd (The Leftovers) gaat opnieuw Aunt Lydia spelen in The Testaments, de spin-off van The Handmaid’s Tale. In deze serie die andermaal gebaseerd is op het een boek van Margaret Atwood, staat Aunt Lydia centraal. Het verhaal dat zich afspeelt 15 jaar na de gebeurtenissen in The Handmaid’s Tale, bestaat uit de getuigenissen (de testamenten) van drie vrouwen die vertellen hoe het verdergaat met Gilead: Aunt Lydia die we kennen uit The Handmaid’s Tale, Agnes, een jonge vrouw die in Gilead leefde en Daisy, een jonge vrouw die in Canada vertoefde.

    De nog steeds titelloze serie van Adam McKay over de L.A. Lakers heeft nog een paar namen aan zijn cast toegevoegd. Ditmaal gaat het niet om bekende acteurs of actrices, maar om beroemde personages. Zo zal Mike Epps (Resident Evil: Apocalypse, Dolemite Is My Name) de rol spelen van Richard Pryor, acteur en stand-up comedian die onder meer te zien was in de komedies Brewster’s Millions en See No Evil, Hear No Evil. Carina Conti (The Last Tycoon) krijgt de rol van zangeres Paula Abdul, ooit begonnen als cheerleader bij de Lakers, later ontdekt door de Jacksons en uitgegroeid tot een ster in de muziek- en danswereld. Een van de trouwste supporters van de Lakers, acteur Jack Nicholson, wordt gestalte gegeven door Max E. Williams (Bosch, Agents Of S.H.I.E.L.D) terwijl regisseur en scenariste Marjama Diallo in de huid kruipt van het Amerikaans-Somalische supermodel Iman die voor ze gehuwd was met zanger David Bowie, de echtgenote was van Laker-speler Spencer Haywood.

    Veterane Glenn Close (Fatal Attraction, Hillbilly Elegy, Damages) krijgt een rol in het tweede seizoen van de Apple TV+-serie Tehran. De serie vertelt het verhaal van Mossad-agente Tamar Rabinyan die undercover gaat voor een gevaarlijke missie. Close speelt de rol van Marjan Montazeri, een Britse die in Tehran leeft.

    Ben Whishaw (London Spy, The Lobster, Fargo, A Very English Scandal) speelt de hoofdrol in This Is Going To Hurt, een serie die de gebeurtenissen in een hospitaal vertelt, gezien door de ogen van de jonge dokter Adam Kay op wiens memoires het verhaal is gebaseerd. De rol van Kay’s moeder wordt vertolkt door Harriet Walter die we kennen als Dasha uit het derde seizoen van Killing Eve.

    Apple TV+ heeft het licht op groen gezet voor de Frans-Engelse thriller serie Liaison. Vincent Cassel (Black Swan, L'Ennemi Public n°1, Westworld) en Eva Green (Casino Royale, The Dreamers, Penny Dreadful) werden aangetrokken om de hoofdrollen te spelen. Liaison laat zien hoe fouten uit het verleden onze toekomst kunnen vernietigen. Het wordt een mix van actie met een onvoorspelbare, veel gelaagde plot waarin spionage en politieke intrige hand in hand gaan met passionele en langdurige liefde. Andere acteurs zijn Peter Mullan (Ozark), Gerard Lanvin (Dix Pour Cent, L'Ennemi Public n°1, A Gang Story), Daniel Francis (Small Axe, Once Upon A Time) en Philippine Leroy-Beaulieu (Dix Pour Cent, Emily In Paris).

    Juno Temple (Vinyl, Ted Lasso, Little Birds, Dirty John) werd gecast voor de rol van Bettye McCartt, de assistente van producent Albert S. Ruddy (Miles Teller) in de serie The Offer over de making of van The Godfather. Andere acteurs die al eerder vastgelegd werden zijn Matthew Goode, Giovanni Ribisi, Colin Hanks en Dan Fogler.

    Sofie Gråbøl, wereldberoemd geworden door haar rol in Forbrydelsen (The Killing) gaat het hoofd spelen van een materniteit in de achtdelige serie The Shift (Ellas Vagt). Met deze serie keert Lone Scherfig (regisseur van o.a. One Day, An Education, The Riot Club, Their Finest) na veertien jaar terug naar haar heimat. Gråbøl speelt de rol van Ella, het hoofd van een gloednieuwe, hoogtechnologische materniteit. Ze staat onder constante druk want haar afdeling is onderbemand en de dagelijkse gang van zaken is onvoorspelbaar. Ze wordt omgeven door een man waarvan ze niet weet dat ze van hem houdt, collega’s waarmee ze een innige band heeft en die ze niet wil verliezen en haar moeder die ook in het hospitaal werkt. De première is voorzien voor 2022.

    Jessica Raine (Call The Midwife, Partners In Crime, Patrick Melrose) en Peter Capaldi (Doctor Who) gaan de hoofdrollen spelen in de Amazon-serie The Devil’s Hour. De zesdelige serie vertelt het verhaal van Lucy Chambers die elke nacht om exact 3u33 wakker wordt, middenin het zogenoemde duivels uur dat plaatsvindt van 3u tot 4u. Bovendien is Lucy haar naam gelinkt aan een aantal brutale moorden.

    Dane DeHaan die we recentelijk aan het werk zagen in ZeroZeroZero gaat Clayton spelen in The Staircase. Clayton Peterson is de zoon van Michael, de man die verdacht werd van moord nadat zijn vrouw bij een val van de trap om het leven kwam. De serie, waarvan heel wat wordt verwacht, wordt geregisseerd door Antonio Campos, de producent van Martha Marcy May Marlene en regisseur van o.a Afterschool, de serie The Sinner en de Netflix-film The Devil All The Time.

    Neal McDonough (Yellowstone, Justified, Suits, Arrow, Desperate Housewives) een van onze favoriete 'bad guys', gaat de rol spelen van Dwight “Ike” Eisenhower in het 10de seizoen van American Horror Story: Double Feature. Let op, het is niet de 34ste President van de Verenigde Staten, maar een personage met dezelfde naam. Andere acteurs die eerder werden vastgelegd zijn Macaulay Culkin, Frances Conroy, Leslie Grossman, Billie Lourd, Sarah Paulson, Evan Peters, Adina Porter, Lily Rabe, Angelica Ross en Finn Wittrock.

    Megan Boone
    die naam heeft gemaakt door haar rol in The Blacklist houdt er na het achtste seizoen mee op. Dat bevestigde Variety. Boone speelde FBI profiler Elizabeth Keen aan de zijde van James Spader. Zij speelde mee in 170 afleveringen. The Blacklist krijgt nog wel een negende seizoen.

    Jack Huston (Fargo, Boardwalk Empire, Mr. Mercedes, The Romanoffs) werd gecast in de Amazon-serie Expats, geregisseerd door Lulu Wang (The Farewell). De serie gaat over het persoonlijke en professionele leven van een hechte groep emigranten die leeft in Hong Kong. Nicole Kidman is een van de uitvoerende producenten.


















  • Naar het overzicht van nieuwsitems