1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 13/07/2021


  Kiefer Sutherland
  gaat na Designated Survivor andermaal de President van Amerika spelen in de serie The First Lady. Daarin vertolkt hij de rol van de 32ste President, Franklin D. Roosevelt. De serie belicht het Amerikaanse leiderschap, gezien door de ogen van de ‘first ladies’. In het eerste seizoen komen Michelle Obama (Viola Davis), Betty Ford (Michelle Pfeiffer) en Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson) aan bod.

  Uzo Aduba (Orange Is The New Black, In Treatment) en Matthew Broderick (Ferris Bueller’s Day Off, Better Things) spelen de hoofdrollen in Painkiller, de Netflix-serie over de opioïde epidemie in de VS. De serie zal zich focussen op Purdue Pharma, de producent van OxyContin. Aduba speelt de rol van Edie, een onderzoeker die de zaak leidt tegen Purdue. Broderick kruipt in de huid van Richard Sackler, een telg uit de stinkend rijke familie die Purdue Phaharma controleert. Let wel, deze serie is niet te verwarren met Dopesick, de Hulu-serie die een gelijkaardig thema behandelt.

  Veteraan Jeff Goldblum (Jurassic Park, The Fly) krijgt een terugkerende rol in het vijfde seizoen van Search Party, de serie die bij ons te zien is op Streamz/Telenet. Goldblum zal de rol spelen van Tunnel Quinn, een charismatische miljardair die een zakelijk partnership aangaat met Dory.

  Michelle Yeoh die we kennen uit Crazy Rich Asians, Crouching Tiger, Hidden Dragon en Tomorrow Never Dies, werd gecast in de rol van Scían in de Netflix-serie The Witcher: Blood Origin, de prequel op The Witcher. Scían is een meester in het zwaardvechten. Wanneer ze de kans krijgt een heilig zwaard, dat gestolen werd van haar stam, te veroveren, begint ze aan een dodelijke queeste die het lot van het continent zal bezegelen.

  Lily Rabe, die we kennen uit American Horror Story en die recentelijk te zien was in The Undoing en The Underground Railroad, krijgt de rol van Betty Gore, de jonge vrouw die in de serie Love And Death met een bijl wordt vermoord door Candy Montgomery (Elizabeth Olsen). De echtgenotes worden vertolkt door Jess Plemons (Allan Gore) en Patrick Fugit (Pat Montgomery). De serie is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

  Eddie Marsan (Ray Donovan, The Pact, River) en Harry Treadaway (Penny Dreadful, Mr. Mercedes, Star Trek: Picard) gaan belangrijke rollen spelen in Deceit, een miniserie over een vrouwelijke undercover officer die onder de codenaam ‘Lizzie James’ een seksuele prooi moet spelen voor een vermoedelijke moordenaar. De rol van ‘Lizzie’ wordt gespeeld door de Ierse actrice Niamh Algar (Raised By Wiolves, The Virtues, MotherFatherSon).

  William Fichtner (Prison Break, Crossing Lines, Entourage) zal de rol spelen van Rick Kirkham in de serie Joe Exotic. Hiermee vervangt hij de eerder gecaste Dennis Quaid. Kirkman was de producent van de reality show over de Tiger King. Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Atlantic Crossing) zal dan weer de rol spelen van Howard Baskin, de derde echtgenoot van Carole Baskin, de nemesis van Joe “Exotic” Schreibvogel.

  Allison Tolman (Fargo, Why Women Kill) en Chris Messina (The Newsroom, Sharp Objects) gaan meespelen in Gaslit, de serie die draait rond Martha Mitchell, de echtgenote van John Mitchell, de loyale Procureur-Generaal van President Nixon. Martha was de eerste die Nixon’s betrokkenheid bij Watergate in het nieuws bracht. Tollman speelt een journaliste die uiteindelijk Mitchell’s biografie zal schrijven. Messina speelt Angelo Lano, een FBI-agent. De Mitchells worden gespeeld door Julia Roberts en Sean Penn.

  De HBO-serie The Staircase heeft nog een grote naam aan zijn indrukwekkend cast toegevoegd. Michael Stuhlbarg die we recentelijk aan het werk zagen in Your Honor en die verder ook te zien was in Fargo, Boardwalk Empire en The Shape Of Water, gaat de rol spelen van David Rudolf, de advocaat van betichte Michael Peterson.

  Wunmi Mosaku weet haar series uit te kiezen. Na Dancing On The Edge, The End Of The F**king World, Kiri, Luther, Fearless en Lovecraft Country, kiest ze nu voor We Own The City, de nieuwe serie van de mensen achter The Wire. Mosaku zal de rol spelen van een advocate die verbonden is aan de afdeling mensenrechten van het ministerie van justitie.

  Catherine Tate (zie foto), de Britse comédienne die we kennen uit The Catherine Tate Show, gaat meerdere rollen spelen in Hard Cell, een zesdelige mockumentary die zich afspeelt in de Woldsley-vrouwengevangenis. Zo zal een ploeg de gevangenen en het personeel gedurende een aantal dagen volgen. De bedoeling is een documentaire te maken die laat zien hoe het leven is in een vrouwengevangenis.

  Popster The Weeknd (echte naam Abel Tesfaye) gaat meespelen in de HBO-dramaserie The Idol, een serie die hij ook mee zal schrijven. Een van de andere bedenkers en tevens uitvoerend producent is Sam Levinson, het brein achter Euphoria. De serie volgt een popzangeres die een romance heeft met een clubeigenaar uit Los Angeles die een dubbelleven leidt als leider van een cultbeweging.

  John Lithgow (Churchill in The Crown) keert terug in het nieuwe seizoen van Dexter! Hoe hij dit zal doen is nog niet bekend. De fans weten immers dat Arthur Mitchell alias de Trinity Killer uit het vierde seizoen door Dexter werd vermoord. Zal Lithgow de nieuwe Dark Passenger zijn van… Harrison, Dexter’s zoon? Feit is dat de rol van Lithgow beperkt is want hij heeft slechts een heel beperkt aantal draaidagen. Wellicht krijgen we in het najaar het antwoord…

  Judith Light (Transparent, The Politician) speelt in Julia de rol van Blanche Knopf, de uitgever van het erg succesvolle kookboek ‘Mastering the Art of French Cooking’ van Julia Child. De hoofdrol in deze serie die gebaseerd is op het leven van Child, wordt vertolkt door de Britse Sarah Lancashire (Last Tango In Halifax, Happy Valley, Kiri).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems