1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 14/09/2021


  De Britse Gemma Arterton (zie foto) (Black Narcissus, Gemma Bovary, Their Finest, Tamara Drewe) gaat in Funny Girl de rol spelen van Barbara Parker. Tijdens de culturele explosie in de jaren ’60 nam zij Londen stormenderhand in: van schoonheidskoningin in Blackpool tot comedy superster en de lieveling van het volk. De serie is gebaseerd op de bestseller van Nick Hornby.

  Een van de sterren van morgen, LaKeith Stanfield (Atlanta, Knives Out, Uncut Gems en Judas And The Black Messiah), gaat in The Changeling de rol spelen van een boekhandelaar uit New York. Hij probeert zich te settelen als ondernemer, echtgenoot en vader. Maar dan begint zijn vrouw erg vreemd te doen. Op een dag pleegt ze een daad die geen enkele ouder voor mogelijk zou houden en verdwijnt ze met de Noorderzon. Tijdens zijn zoektocht ontdekt onze boekhandelaar een New York City dat hij zich nooit had kunnen inbeelden. De serie wordt geschreven door de scenariste van Saving Mr. Banks, Venom, Cruella en Fifty Shades Of Grey. De regie is in handen van Melina Matsoukas, regisseur van o.a. Insecure en Queen & Slim.

  Yael Stone, de Australische actrice die in ons geheugen geprint staat als ‘inmate’ Lorna Morello in Orange Is The New Black, gaat een rol spelen in de Australische serie Firebite over twee inheemse vampierenjagers die in de woestijn op zoek gaan naar de laatste kolonie van vampieren. De serie werd geschreven door de scenarist van Samson And Delilah.

  Volgnes Deadline gaat Timothy Hutton (American Crime, The Haunting Of Hill House) een terugkerende rol spelen in Women Of The Movement, een zesdelige serie die geproduceerd wordt door o.a Jay-Z en Will Smith. De serie die zich afspeelt in 1955, gaat over Mamie Till-Mobley die haar leven op het spel zette om gerechtigheid te vinden voor de dood van haar zoon Emmett, die op brutale wijze vermoord werd in het Zuiden van Jim Crow. Haar inspanning lagen aan de basis van de burgerrechtenbeweging zoals we ze vandaag kennen. Hutton speelt de rol van de advocaat van de betichten.

  Josh Duhamel (Jupiter’s Legacy, Transformers) wordt de tegenspeler van Oscarwinnares Renée Zellweger (Judy, Bridget Jones’s Diary) in The Thing About Pam, een misdaadserie die ze ook produceert. De zesdelige serie is gebaseerd op de moord in 2011 op Betsy Faria. Haar echtgenoot Russ werd veroordeeld, maar zweerde onschuldig te zijn. Zijn veroordeling werd later tenietgedaan. Deze brutale moord bracht een ketting van gebeurtenissen op gang waarbij een duivels plan werd blootgelegd. Hierbij zou een zekere Pam Hupp (Zellweger) betrokken zijn. Duhamel speelt de rol van de advocaat van Russ Faria.

  Chloë Sevigny, de we onlangs zagen in We Are Who We Are van Luca Guadagnino, zal te zien zijn in The Girl Of Plainville, de serie rond de controversiële zaak Michelle Carter. Carter werd veroordeeld voor onvrijwillige doodslag nadat ze Conrad Roy III verschillende keren via sms-berichten had aangespoord zelfmoord te plegen. Sevigny speelt de rol van de moeder van Conrad. Zij worstelt met schuldgevoelens over de dood van haar zoon en ontdekt dat zijn leven gecompliceerder was dan ze dacht.

  Hank Azaria, de we ons herinneren van de komedies The Birdcage, Along Came Polly, Mystery Men en Night At The Museum en van de serie Ray Donovan, gaat meespelen in Super Pumped, de serie over de geboorte en opkomst van Uber. Azaria zal de rol spelen van Tim Cook, de CEO van Apple. De rol van Travis Kalanick, de CEO en oprichter van Uber, is weggelegd voor Joseph Gordon-Levitt.

  De uitstekende Australische acteur Hugo Weaving (Seven Types of Ambiguity, The Matrix, Lord Of The Rings: Priscilla: Queen Of The Desert) voert de cast aan van Love Me, een bewerking van de Zweedse serie Älska Mig, bedacht, geacteerd en geregisseerd door Josephine Bornebusch (Solsidan). De serie zal zes afleveringen tellen van 43 minuten elk. Love Me volgt drie personen, allemaal op zoek naar de liefde.

  Na Nicole Kidman, Cynthia Erivo, Merritt Wever en Alison Brie werd nu ook Betty Gilpin toegevoegd aan de cast van Roar, een serie van acht afleveringen die bedacht werd door de mensen achter GLOW. De serie is gebaseerd op de korte verhalen van Cecilia Ahern, allemaal gebundeld in het boek 'Roar'. Ze laten zien hoe een grote diversiteit van vrouwen navigeert doorheen de actuele wereld. Gilpin speelt de rol van Amelia, een vrouw die zo mooi is dat haar man in het huis haar een troon heeft gebouwd waarop ze kan zitten.

  Vince Vaughn, die we ons best herinneren van het tweede seizoen van True Detective en van de speelfilm Wedding Crashers, gaat de hoofdrol spelen in Bad Monkey, een nieuwe Apple TV+-serie over een voormalig detective die nu restaurant-inspecteur is in Zuid-Florida. Onze inspecteur raakt echter verwikkeld in een groot onderzoek wanneer een afgekapte arm gevonden wordt door een lokale visser. Opvallend is dat de serie afkomstig is van Bill Lawrence, de medebedenker van Ted Lasso.

  Catherine Zeta-Jones die we kennen uit succesvolle speelfilms als Chicago, Traffic en Ocean’s Twelve en die onlangs ook te zien was in The Prodigal Son, gaat de matriarch Morticia spelen in Wednesday, de Addams Family-serie die Tim Burton aan het maken is. De serie zal zich focussen op de studentenjaren van Wednesday aan de Nevermore Academy waar ze probeert haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen, een monsterlijke moordpartij te dwarsbomen die de plaatselijke stad heeft geterroriseerd, en het bovennatuurlijke mysterie op te lossen waarmee haar ouders 25 jaar geleden verwikkeld waren - en dat alles terwijl ze haar nieuwe en zeer verwarde relaties in Nevermore op orde te krijgen.

  Veteranen Bryan Brown (Cocktail, FX) en Greta Scacchi (Presumend Innocent, Good Morning Babylonia, White Mischief) gaan de hoofdrollen spelen in de achtdelige Australische serie Darby And Joan. De gepensioneerde Jack Darby en de rouwende Britse weduwe Joan Kirkhope ontmoeten elkaar in de Australische Outback. Zij raken betrokken in intrigerende mysteries en in een episch liefdesverhaal. De makers hopen dat Darby en Joan ieders favoriete koppel detectives wordt.

  Coby Smulders (How I Met Your Mother, Friends From College, Stumptown) zal Betty Gilpin (GLOW) – die moest afzeggen wegens een wijziging in haar agenda – vervangen in Impeachment: American Crime Story. Ze zal de rol spelen van Ann Coulter, Amerikaanse columniste en publiciste en lid van de Republikeinse Partij.

  Veteranen Sam Waterston (The Newsroom), Kurtwood Smith (Perpetual Grace, LTD) en Anne Archer (Fatal Attraction) krijgen aan de zijde van Amanda Seyfried een belangrijke rol in The Dropout, de serie over Elizabeth Holmes en haar firma Theranos. Waterston speelt de rol van George Schultz, voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Archer speelt zijn vrouw Charlotte en Smith tot slot portretteert David Boies, de machtige advocaat die in de rechtbank Elizabeth Holmes vertegenwoordigt.

  Countrysterren en real life-koppel Faith Hill en Tim McGraw spelen Margaret en James Dutton, de matriarch en patriarch van de Dutton-familie in de serie 1883, een prequel op het succesvolle Yellowstone met Kevin Costner in de hoofdrol. De serie wil een intense studie zijn van een familie die armoede ontvlucht en op zoek gaat naar een betere toekomst in Amerika’s beloofde land, Montana. De groep die van Texas naar Montana trekt zal aangevoerd worden door Sam Elliott (A Star Is Born, Justified) die de rol speelt van Shea Brennan, een harde jongen met een heel droevig verleden. • Naar het overzicht van nieuwsitems