1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 1/11/2021


  Kiernan Shipka
  , de heks uit Chilling Adventures Of Sabrina die ook te zien is in Riverdale, Mad Men en The White House Plumbers, speelt in The Golden Cage een Wall Street businessvrouw die probeert aan de top te komen en haar verleden verborgen te houden.

  De Britse acteur Benedict Cumberbatch gaat in de miniserie Londongrad, gebaseerd op het boek ‘The Terminal Spy’ van Alan Cowell, de rol spelen van voormalig KGB-agent Alexander Litvinenko, die in 2006 werd vergiftigd met polonium-2010. Litvinenko beweerde dat de vergiftiging bevolen werd door de Russische President Vladimir Putin. Dit project heeft niets te maken met Litvinenko waarin David Tennant de titelrol speelt.

  De Apple TV+-serie Extrapolations over de invloeden van de klimaatverandering op de liefde, geloof en werk, wordt een serie die alvast veel acteurs aanspreekt. Zo werden eerder Meryl Streep (Big Little Lies), Kit Harington (Game Of Thrones), Matthew Rhys (Perry Mason), Sienna Miller (The Loudest Voice), Gemma Chan (Humans), Tahar Rahim (The Serpent), Daveed Diggs (Snowpiercer), David Schwimmer (Friends) al vastgelegd. Deze week volgden ook nog Forest Whitaker (Godfather Of Harlem), Marion Cotillard (zie foto) (Annette) en Tobey Maguire (Spider-Man). De serie die momenteel opgenomen wordt, werd geschreven en geregisseerd door Scott Z. Burns, de producent en scenarist van o.a. The Laundromat, The Report, Side Effects, Contagion, The Informant! en The Bourne Ultimatum.

  De miniserie Candy over de moord op Betty Gore (ze werd met een bijl omgebracht door haar vriendin Candy Montgomery, vertolkt door Jessica Biel) heeft de echtgenoot van Betty vertolkt door Melanie Lynskey), vastgelegd. Dat wordt Pablo Schreiber, de acteur die een Emmy-nominatie kreeg voor zijn rol van cipier in het eerste seizoen van Orange Is The New Black. Schreiber was ook te zien in American Gods en Defending Jacob. Candy is een van de twee series die momenteel gemaakt wordt over de veelbesproken moordzaak. In de andere serie vertolken Elizabeth Olsen en Lily Rabe de twee vrouwen.

  Uma Thurman, de ster uit de Kill Bill-films, zal Arianna Huffington spelen in de serie Super Pumped over het ontstaan van Uber. Huffington, een zakenvrouw en medeoprichter van The Huffington Post, was lid van de bestuursraad van Uber. Andere belangrijke acteurs zijn Joseph Gordon-Levitt, Kyle Chandler en Elisabeth Shue.

  Kathleen Robertson die bij het grote publiek doorbrak met Beverly Hills, 90210 en daarna te zien was in o.a. Boss, Bates Motel en Murder In The First, krijgt een belangrijke rol in het zesde en laatste seizoen van de sf-serie The Expanse. Zij zal de vertrouwelinge spelen van leider Marco Inaros.

  Jamie Lee Curtis en Ryan Murphy gaan na Scream Queens opnieuw samenwerken. Ditmaal betreft het een miniserie, getiteld Outfielder, over Glen Burke, de baseballspeler die als eerste een high five gaf en die er tegenover medespelers en teameigenaars openlijk voor uitkwam homoseksueel te zijn. Burke speelde van 1976 tot 1979 voor de Los Angeles Dodgers en Oakland Athletics. Zijn carrière was korter dan gepland, hij stierf in 1995 ten gevolge van AIDS.

  Met The Continental maakt Mel Gibson zijn tv-comeback na een afwezigheid van 17 jaar. Gibson speelt in de spin-off van John Wick, die hoofdzakelijk zal gaan over de jonge Winston Scott, de rol van een zekere Cormac. Meer is er over dit personage niet bekend. De driedelige serie die zich 40 jaar eerder afspeelt in het hotel The Continental, wordt geregisseerd door Albert Hughes (samen met z’n broer Allen regisseerde hij o.a. Menace II Society, Dead Presidents, The Book Of Eli).

  Nadat Cathy Mueller spoorloos verdween in het eerste seizoen van Tom Clancy’s Jack Ryan, zal ze in het vierde seizoen opnieuw haar opwachting maken. Hoe de voormalige vriendin van Jack Ryan terugkomt is nog niet bekend, wat wel geweten is dat het personage andermaal vertolkt zal worden door Abbie Cornish (Three Billboards Outside Missouri, Candy) die hiermee een comeback zal maken.

  Beanie Feldstein (Impeachment: American Crime Story), Michaela Jaé Rodriguez (Pose), Kat Dennings (WandaVision), Jameela Jamil (The Good Place) en Lolly Adefope (Ghosts) gaan allemaal meespelen in de anthologieserie Girls Can’t Shoot (& Other Lies), gebaseerd op de essaycollectie 'Feminists Don’t Wear Pink (and Other Lies)'. Het eerste seizoen wil laten zien hoe vrouwen omgaan met het begrip feminisme. De essays werden geschreven door Hollywood actrices (o.a. Beanie Feldstein, Kat Dennings, Saoirse Ronan (die uitvoerend producent is van de serie) en Lolly Adefope) en tieneractivisten.

  Jennifer Coolidge die in The White Lotus als eenzame, dronken vrouw van middelbare leeftijd de show stal, zal andermaal meespelen in het tweede seizoen van The White Lotus. Hoewel het aanvankelijk de bedoeling was dat er geen vervolg zou komen, is men bij HBO gezwicht voor de talrijke positieve kritieken en de enorme buzz op social media.
  Het tweede seizoen zal zich niet langer afspelen in Hawaï, maar in een ander resort van de White Lotus-groep. Ook de vakantiegangers en het personeel zullen allemaal nieuw zijn. Coolidge zal dus een compleet andere rol spelen.
   
  Harvey Keitel (Pulp Fiction, The Irishman, Reservoir Dogs) gaat in Iron Mike – de niet-geautoriseerde miniserie over bokser Mike Tyson – de rol spelen van Cus d’Amato, de eerste trainer, mentor en adoptievader van Tyson. De serie wordt gemaakt door het team dat verantwoordelijk was voor de speelfilm I, Tonya.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems