1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 1/10/2021

  Sharon Horgan (Catastrophe) gaat voor Apple TV+ de Britse remake van Clan schrijven en produceren. Bovendien gaat ze een van de hoofdrollen vertolken. De serie gaat over de Garvey-zussen die gezworen hebben voor elkaar te zorgen wanneer hun ouders vroegtijdig om het leven kwamen. Malin-Sarah Gozin (die Clan bedacht) en Bert Hamelinck (die de serie produceerde) zijn hier uitvoerend producent.

  Betty Gilpin uit GLOW, gaat meespelen in Three Women, een serie over drie vrouwen die op het punt staan hun leven drastisch om te gooien. Gilpin speelt Lina, een van de drie vrouwen die een passieloos huwelijk heeft en zich in een alles verslindende relatie werpt.

  Jessica Chastain (Scenes From A Marriage, Zero Dark Thirty, Molly’s Game) en Michael Shannon (Nine Perfect Strangers, Take Shelter, The Shape Of Water) gaan countrysterren Tammy Wynette en George Jones spelen in de serie George & Tammy, een serie over het leven van Tammy Wynette en haar huwelijk met countrylegende George Jones. De serie wordt geschreven door de scenariste van o.a. Dead To Me, Hap & Leonard, The Affair en Nurse Jackie. Zij schreef recentelijk ook het scenario van The Eyes Of Tammy Faye, de bioscoopfilm die getipt wordt voor de Oscars. John Hillcoat, de regisseur van The Road en Lawless, gaat de serie regisseren.

  Matthew Fox (Lost) en Joanne Froggatt (Liar, Downton Abbey) spelen de hoofdrollen in de apocalyptische thriller Last Light. Fox speelt de rol van Andy Neilson, een van de werelds beste petro-ingenieurs terwijl Froggatt de slimme en zorgzame Elena Neilson speelt. Omwille van haar gehandicapte zoon heeft ze haar carrière opgegeven en steekt ze al haar energie in het vinden van een oplossing voor de ziekte van haar zoon.

  Aiden Gillen (The Wire, Game Of Thrones, Kin) gaat een van de hoofdrollen spelen in The O’Neill, een episch verhaal over de grootste Ierse held, Hugh O’Neill. Gillen speelt de rol van Sir Henry Bagnal, Marshall van Elizabeth I’s Royal Irish Army en de grootste vijand van O’Neill.

  Mandy Patinkin die we het best kennen als Saul Berenson uit Homeland, gaat de hoofdrol spelen in het detectivedrama Career Opportunities In Murder And Mayhem. Patinkin die recentelijk ook te zien was in het vijfde seizoen van The Good Fight, speelt Rufus Cotesworth, ooit de werelds grootste detective. Samen met zijn protegé moet hij een moord oplossen die plaatsvond aan boord van een cruiseschip dat op de Middellandse Zee vaart en bevolkt wordt door rijke en machtige passagiers die allemaal iets te verbergen hebben.

  Game Of Thrones-ster Gwendoline Christie gaat Larissa Weems spelen, de directrice van de Nevermore Academy in Wednesday, de spin-off van The Addams Family. Het hoofdpersonage Wednesday Addams leert aan die school hoe ze haar psychische krachten kan beheersen. Weems is voor de familie geen onbekende want ze heeft nog een eitje te pellen met haar voormalige klasgenote Morticia Addams, rol vertolkt door Catherine Zeta-Jones.

  Anthony Mackie, die we kennen van Altered Carbon en als de Falcon uit The Falcon And The Winter Soldier, gaat de hoofdrol spelen in Twisted Metal, de verfilming van de gelijknamige Sony PlayStation game. De serie volgt een buitenstaander die een kans krijgt op een beter leven als hij met succes een mysterieus pakket kan afleveren in een post-apocalyptische woestenij waar hij belaagd wordt door woeste plunderaars en een gestoorde clown die rondrijdt met een ijscrèmekar.

  Emily Deschanel, de zus van Zooey (The New Girl) en gedurende 12 seizoenen te zien in de serie Bones, gaat de rol van psychiater Suzanne Mathis spelen in de miniserie Devil In Ohio. Het waar gebeurde verhaal vertelt hoe het leven van Mathis op z’n kop wordt gezet wanneer ze zich ontfermt over een mysterieus meisje dat ontsnapt is uit een sekte. Daria Polatin (Jack Ryan, Hunters) zal haar eigen boek bewerken voor televisie.

  Krysten Ritter (Jessica Jones, Don’t Trust the B—in Apartement 23, Breaking Bad) gaat meespelen in de HBO Max-serie Love And Death, de serie over Candy Montgomery die haar kerkvriendin Betty Gore met een bijl vermoordde in 1980. Ritter speelt de rol van Sherry Cleckler, de beste vriendin van Candy.

  Malachi Kirby (Roots, Black Mirror), de Britse acteur die een BAFTA won voor zijn vertolking in Mangrove, een van de episodes uit Small Axe, krijg de hoofdrol in Anansi Boys, naar het gelijknamige boek van Neil Gaiman, de auteur van o.a. 'The Sandman', 'Good Omens', 'Lucifer' en 'American Gods'. Kirby speelt de dubbele hoofdrol, die van de broers Charles Nancy en Spider.

  Oscarwinnares Hilary Swank (Million Dollar Baby, Boys Don’t Cry, Away) gaat een topjournaliste spelen in de nieuwe serie van Tom McCarthy (Spotlight, Stillwater) die nog geen titel heeft. Nadat ze een carrièremisstap heeft begaan, verhuist onze journaliste naar Anchorage in Alaska voor een frisse, nieuwe start. Bij een dagelijkse krant vindt ze zowel persoonlijk als professioneel een nieuwe voldoening. McCarthy zal de pilot schrijven en regisseren.

  Elisabeth Shue, die we recentelijk aan het werk konden zien in On The Verge, Cobra Kai en The Boys, gaat meespelen in de anthologieserie Super Pumped, een serie die per seizoen een verschillend verhaal uit de businesswereld zal belichten. Het eerste seizoen vertelt de opkomst van Uber, de taxidienst. Shue speelt de rol van va Bonnie Kalanick, de moeder van medeoprichter Travis Kalanick, vertolkt door Joseph Gordon-Levitt.

  Vicky McClure (Line Of Duty, This Is England) gaat meespelen in Redemption, een nieuwe serie die opgenomen wordt in Nottingham en die geproduceerd wordt door de makers van The Crown. McClure is ook een van de producenten.

  Giancarlo Esposito (Better Call Saul, The Mandalorian), Paz Vega (The OA, Spanglish) en Rufus Sewell (The Man In The High Castle, The Pale Horse, Victoria) voeren de cast aan van de Netflix-thriller Jigsaw, een thriller die de grootste overval ooit volgt, van de voorbereidingen tientallen jaar ervoor tot een jaar nadat het gebeurd is. Volgens welingelichte bronnen zou de kijker de volgorde van de afleveringen kunnen kiezen, net zoals bij de serie Interrogation. José Padilha (Tropa De Elite, Narcos) regisseert de eerste twee afleveringen.

  ‘Goliath’ Billy Bob Thornton (Fargo) krijgt een gastrol in 1883, de prequel van Yellowstone. Daarmee vervoegt hij Faith Hill, Tim McGraw en Sam Elliott die eerder werden vastgelegd. Hij vertolkt Marshall Jim Courtright. De serie die bedacht werd door Taylor Sheridan (Sicario, Yellowstone), gaat in première op 19 december.

  Christopher Eccleston (The Leftovers, Doctor Who, The A-Word) en Connie Nielsen (Gladiator, Wonder Woman, Justce League) gaan de hoofdrollen spelen in de psychologische thriller Close To Me, naar de gelijknamige bestseller van Amanda Reynolds. Nielsen speelt de rol van Jo Harding, een vrouw die een perfect leven voor zich heeft. Maar dan verliest ze na een val haar geheugen. Wanneer ze probeert haar geheugen terug op te bouwen, ontdekt ze dat haar leven niet zo mooi was als ze kon inbeelden en dat iemand er alles aan zal doen om een groot geheim voor haar verborgen te houden.

  George MacKay (1917, Captain Fantastic, 11.22.63) en Tom Burke (Mank, Strike, War & Peace) zijn twee van de namen die we terugvinden in de cast van The Gallow Pole, het zesdelige kostuumdrama van Shane Meadows (This is England, The Virtues). De serie speelt zich af in het 18de eeuwse Yorkshire en vertelt het waar gebeurde verhaal van de opkomst en ondergang van David Hartley en z’n Cragg Vale Coiners, een bende vervalsers die de grootste oplichters werden in de geschiedenis van Engeland.

  David Tennant (Good Omens, Jessica Jones, Camping) en zijn echtgenote Georgia spelen de hoofdrollen in Hide, een modern Jekyll & Hyde-verhaal verpakt als een samenzweringsthriller. Tennant speelt een journalist die in ongenade is gevallen. Hij komt achter een verhaal dat zijn carrière een nieuwe boost zou kunnen geven. Maar al vlug ondervindt hij dat hij iets gezien heeft dat hij beter niet had gezien. Hij wordt het doelwit van een aantal ongekende tegenstanders die er alles aan zullen doen om hem het zwijgen op te leggen.

  In het 18de seizoen van Grey’s Anatomy verwelkomen we andermaal Dr. Megan Hunt. Abigail Spencer (Mad Men, Rectify, True Detective, Timeless) herneemt haar rol als de zus van Owen Hunt. Het personage was laatst te zien in seizoen 15. Nieuwkomer in het 18de seizoen is Peter Gallagher (Grace & Frankie) die de rol speelt van dokter Alan Hamilton.

  Matt Bomer (White Collar, The Sinner, The Normal Heart, American Horror Story) gaat een van de hoofdrollen spelen in Fellow Travelers, naar het boek van Thomas Mallon. Ron Nyswaner, de scenarist van o.a. Philadelphia, zal het boek bewerken tot een serie. Fellow Travelers wordt omschreven als een politieke thriller en een episch liefdesverhaal over twee mannen die alle obstakels in de wereld en in hun relatie trachten te overwinnen. De serie begint in de tijden van het McCarthyisme en evolueert gedurende de AIDS-periode.

  Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) is uit de serie Mr. & Mrs. Smith gestapt. Waller-Bridge zou een andere creatieve visie hebben gehad dan haar tegenspeler Donald Glover (Atlanta). De makers moeten dus op zoek naar een andere Mrs. Smith. De serie die gebaseerd is op de gelijknamige film uit 2005 met Brad Pitt en Angelina Jolie in de hoofdrollen, gaat begin volgend jaar in productie. • Naar het overzicht van nieuwsitems