1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 28/11/2023


  Timothy Olyphant (zie foto) 
  die vooral bekend werd met de series Justified en Deadwood (in december te zien op Streamz) en onlangs te zien was in Justified: City Primevil, gaat na het vierde seizoen van Fargo opnieuw samenwerken met Noah Hawley. Olyphant krijgt immers een hoofdrol naast Sydney Chandler (dochter van Kyle Chandler) in Hawley‘s prequel op de Alien-franchise. Naar verluidt zou hij een synth spelen die de mentor en trainer is van Wendy, een hybride, meta-human die het brein en geweten heeft van een kind, maar het lichaam van een volwassene.

  Ruth Wilson (Luther, The Woman In The Wall, His Dark Materials) en Michael Sheen (Good Omens, Master Of Sex, Prodigal Son) gaan de hoofdrollen spelen in A Very Royal Scandal. Centraal in de driedelige serie staat het desastreuze interview dat Prins Andrew gaf aan Newsnight-journaliste Emily Maitlis. De serie zou het persoonlijke en professionele leven van Maitlis volgen met als hoogtepunt het bewuste interview.

  Ciaran Hinds, de we kennen uit Game Of Thrones en The English is samen met Jacob Elordi uit Euphoria, Saltburn en Priscilla bezig met de opnames van de Australische miniserie The Narrow Road To The Deep North. Het script dat gebaseerd is op het Booker Prize-winnende boek van Richard Flanaghan, vertelt een liefdesverhaal tegen de achtergrond van WOII.

  Ben Whishaw (This Is Going To Hurt) en Sarah Lancashire (Happy Valley) vervoegen Keira Knightley (The Boston Strangler) in de cast van de John Le Carré-spionagethriller Black Doves. Whishaw speelt de rol van Sam Young, vriend van het hoofdpersonage, Lancashire speelt dan weer de enigmatische spionnenmeester Reed. Andere rollen zijn er voor Andrew Buchan, Omari Dougles, Andrew Koji, Kathryn Hunter en Sam Troughton.
  De thriller speelt zich af in Londen in de kersttijd en volgt Helen Webb (Knightley), een professionele spion die jarenlang de geheimen van haar man, een politicus, heeft doorgegeven aan de schimmige organisatie waarvoor ze werkt. Wanneer haar minnaar Jason wordt vermoord, raakt Helens leven in een neerwaartse spiraal, waarbij alleen haar oude vriend, Sam Young, haar wil helpen. Het tweetal probeert te achterhalen wie Jason heeft vermoord, maar Sam, een professionele moordenaar, heeft zijn eigen problemen: het feit dat zijn laatste klus misging blijft hem achtervolgen. Samen ondernemen ze op een missie die een enorme, onderling verbonden samenzwering blootlegt, één die de duistere onderwereld van Londen verbindt met een dreigende geopolitieke crisis – en hen ertoe brengt de kosten van de morele keuzes die ze hebben gemaakt in twijfel te trekken…

  Mad Men-acteur Jon Hamm, nu ook te zien in de hoofdrol van het vijfde seizoen van Fargo, gaat de rol die hij in de podcast American Hostage speelt, nu ook vertolken in de live-action versie van de podcast. Shawn Ryan van The Night Agent en The Shield, zal zich over het project ontfermen. Hamm speelt de rol van Fred Heckman, een geliefd radioreporter uit Indianapolis die betrokken wordt in een zaak op leven-en-dood wanneer gijzelaar Tony Kiritsis eist om geïnterviewd te worden in Heckmans populaire programma.
  Voorlopig wordt de serie aangeboden aan verschillende netwerken en is er verder ook niets bekend over de cast, behalve dan dat podcast-acteurs Carla Gugino en Dylan Baker hun interesse reeds hebben kenbaar gemaakt. Ryan beschouwt dit als een prestigieus project dat hij opvat als een anthologieserie met telkens een nieuwe gijzelingszaak.

  Sheridan Smith (Cilla, Four Lives, The Teacher) en de Belgische actrice Céline Buckens die te zien was in Showtrial en Warrior, spelen de zusters Lori en Erin in de serie The Castaways.
  Na een erg lange vlucht, stapt Lori in het vliegtuig naar Fiji, terwijl Erin dat niet doet. De vlucht komt nooit aan op de tropische bestemming en maanden later is er geen wrak gevonden. Erin hoort plotseling dat Lori's creditcard is gebruikt op een afgelegen eiland in Fiji. Ze stapt in het vliegtuig naar Fiji om de waarheid op te sporen. De serie is nu in post-productie.

  Felicity Jones (Rogue One: A Star Wars Story en The Theory Of Everything) gaat een hoofdrol spelen in One, een serie die zich afspeelt in de wereld van het Formule 1-racing. One zal zich concentreren op de tumultueuze opkomst van een fictief Formule 1-familieteam, dat te kampen heeft met verwoestende persoonlijkheden, steeds veranderende rivalen en belangen van meerdere miljoenen dollars. De serie zal fictie combineren met de echte wereld van de F1.

  Ozark‘s Jason Bateman gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe serie die hij ook gaat regisseren, maar die nog geen titel heeft. Het verhaal is gebaseerd op een artikel en gaat over twee vaders met honkbal-spelende zonen. De rivaliteit tussen de twee kent echter geen grenzen en loopt volledig uit de hand: stalking, corrupte agenten, connecties met de maffia, bedreigende sms-berichten en een ongerechtvaardigde arrestatie. Dit is een verhaal over de moeite die vaders doen voor hun zoons.

  Kaitlin Olson gaat de hoofdrol spelen in High Potential, een Amerikaanse remake van de succesvolle Franse serie HPI (Haut Potentiel Intellectuel) met Audrey Fleurot in de hoofdrol. De serie gaat over een sjofele huismoeder die beschikt over een hoog IQ. Toevallig komt ze in contact met de politie en bewijst ze een bijzonder goed oog te hebben voor het oplossen van misdaden en moorden. Drew Goddard, scenarist van o.a. The Cabin In The Woods, The Martian, Daredevil, World War Z, schreef het scenario van de pilot.

  Vicky McClure uit Line Of Duty speelt de hoofdrol in het drama Insomnia naar het boek van Sarah Pinborough. McClure speelt de succesvolle carrièrevrouw Emma Averill, die vreest dat ze gek wordt, wanneer haar zwaarbevochten droomleven in een nachtmerrie verandert. Een paar weken voor haar veertigste verjaardag stopt Emma met slapen – net zoals haar moeder voordat ze op de avond van haar eigen veertigste verjaardag een gewelddadige psychotische inzinking kreeg. Emma’s echtgenoot wordt gespeeld door Tom Cullen (The Gold).

  Lizzy Caplan (Fleishman Is In Trouble), Jesse Plemons (Power Of The Dog), Joan Allen (The Bourne Ultimatum), en Connie Britton (The White Lotus) vervoegen Robert De Niro in de miniserie Zero Day. De Niro speelt een voormalig Amerikaans President wiens hulp wordt ingeroepen wanneer een globale cyberaanval dreigt. Caplan speelt de dochter, Allen zijn echtgenote.

  Michaela Jaé Rodriguez (Pose) en Cara Delevingne (Only Murders In The Building) zijn naast Kim Kardashian en Emma Roberts te zien in het 12de seizoen van American Horror Story dat de Delicate heet. De serie is gebaseerd op het boek ‘Delicate Condition’. Het verhaal gaat over een vrouw die ervan overtuigd is dat een sinister personage alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat haar zwangerschap wordt afgebroken. De serie is bij ons helaas nog niet te zien.

  Donald Sutherland is de meest recente naam die aan de cast van Lawman: Bass Reeves werd toegevoegd. De serie van Taylor Sheridan zou een anthologieserie zijn die elk seizoen een iconische sheriff belicht die een invloed heeft gehad op het verloop van de geschiedenis. Sutherland speelt de rol van rechter Isaac Parker. De hoofdrol wordt gespeeld door David Oyelowo. De serie is bij ons nog niet te zien. 

  Het zijn drukke tijden voor Mark Ruffalo (I Know This Much Is True, Spotlight, Foxcatcher). Op 16 oktober ging Poor Things in première op het Film Festival van Gent en in november was er dan de première op Netflix van de serie All The Light We Cannot See. Binnenkort start hij bovendien met de serie Hal & Harper, een komisch familiedrama over een vader die z’n kinderen veel te snel wil laten groot worden. Zo vlug zelfs dat de rollen gespeeld zullen worden door volwassenen acteurs. Ruffalo gaat ook meespelen in de nieuwe serie van Brad Inglesby, de bedenker van de topserie Mare Of Easttown. De serie zou een taskforce van wetsdienaars volgen en de criminelen die ze proberen te arresteren.

  Gillian Anderson (The X-Files, Sex Education, The Crown) gaat aan de zijde van Lena Headey (Game Of Thrones) meespelen in de nieuwe westernserie The Abandons, van Kurt Sutter, de man achter Sons Of Anarchy. De serie, die zich afspeelt in Oregon in de jaren 1850, gaat over de strijd tussen verstoten families die zich verenigen om te vechten tegen een corrupte kracht die hen wil verdrijven.

  Veteraan Kevin Bacon (City On A Hill, The Following, Tremors, Footloose) zal in The Bondsman de hoofdrol voor zijn rekening nemen. Hij speelt Hub Halloran, een premiejager uit het binnenland die terugkomt uit de dood met een onverwachte tweede kans op leven, liefde en een bijna vergeten muzikale carrière. Hij ontdekt echter dat zijn oude baan nu een demonische nieuwe wending heeft ondergaan.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems