1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Chantal Vantomme (Eigen Kweek) krijgt eigen serie

  Chantal Vantomme (Eigen Kweek) krijgt eigen serie

  Datum: 17/06/2021


  Vorige week zijn de opnames gestart voor Chantal, een nieuwe reeks voor Eén. Chantal is een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af. De reeks draait rond Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer), de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen Kweek. Hiermee krijgt dit personage een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages.

  Inspecteur Chantal Vantomme is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de 'Far West' van Vlaanderen. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

  Chantal brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten.

  Naast Maaike Cafmeyer bestaat de cast uit Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Bert Huysentruyt, Janne Desmet, Piet Depraitere, Kurt Defranq e.v.a.

  De reeks werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems