1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Cinema Paradiso komt terug!

  Cinema Paradiso komt terug!

  Datum: 6/08/2022

  Een van de mooiste films van de jaren ’80 was zonder twijfel Cinema Paradiso over jet jongetje Toto en zijn levenslange liefde voor de cinema die hij ontdekte in een Siciliaans filmhuis. De film won de 'Speciale Prijs van de Jury' in Cannes, alvorens de Oscar te winnen voor ‘beste buitenlandse film’.

  Meer dan dertig jaar later wil de regisseur van de film, Giuseppe Tornatore, de magie van de film doen herleven door het maken van een miniserie die gebaseerd is op de film. Volgens producent Marco Bellardi zal de serie hetzelfde verhaal vertellen, maar dan in langere vorm met verschillende nieuwe verhaallijnen zoals de kracht van een moeder, de solidariteit van een vriend, seks als taboe, gedwongen verhuizingen, weglopen en sociale verschillen. Ook zal de achtergrond van de verschillende personages uit het dorpje nader worden verkend.

  Wie de zesdelige serie zal verdelen is nog niet bekend, maar de kans dat het Netflix wordt is groot vermits Belardi’s firma een deal heeft gesloten met de streamer voor twee of drie langspeelfilms. • Naar het overzicht van nieuwsitems