1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Curb-acteur Richard Lewis overleden

  Curb-acteur Richard Lewis overleden

  Datum: 29/02/2024


  Stand-up comedian Richard Lewis die vooral bekend was als de ‘vriend’ van Larry David in de serie Curb Your Enthousiasm, is dinsdagavond overleden in zijn huis in Los Angeles na een hartaanval. Hij was 76 jaar oud.

  Lewis was er in 2000 al bij vanaf de eerste aflevering van Curb Your Enthousiasm. Hij was te zien in elk seizoen (in het totaal in 41 afelveringen) ook al verkondigde hij dat – omdat Parkison bij hem was vastgesteld – hij niet zou aantreden in seizoen 11 om te kunnen herstellen van drie operaties. Maar groot was de verbazing van cast & crew als Richard plots opdaagde in seizoen 11 om aflevering 7 op te nemen.

  Hoewel hij te zien was in verschillende shows en films, was zijn carrière vooral gefocust op stand-up comedy en Curb Your Enthousiasm. Tot zijn meest bekende films behoren Robin Hood: Men In Thighs en Oscarwinnaar Leaving Las Vegas.

  In een verklaring in Variety zei Larry David over zijn al lang bestaande mede-ster en vriend: "Richard en ik zijn drie dagen na elkaar geboren in hetzelfde ziekenhuis en voor het grootste deel van mijn leven is hij als een broer voor me geweest. Hij had die zeldzame combinatie van de grappigste persoon te zijn en ook de liefste. Maar vandaag heeft hij me laten huilen en daar zal ik hem nooit voor vergeven."

 • Naar het overzicht van nieuwsitems