1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Dé beurs voor tv-series: MIPCOM 2018

    Dé beurs voor tv-series: MIPCOM 2018

    Datum: 17/10/2018

    Maandag is in Cannes MIPCOM 2018 gestart, een internationale beurs die gericht is op televisieproducties. Nu de gouden jaren voor televisieseries zich steeds verder ontwikkelen, stromen ook vele bekende acteurs toe en wordt het productaanbod alsmaar indrukwekkender. Zo zijn er twee absolute wereldpremières: Escape At Dannemora en The Pier, de nieuwe serie van de makers van La Casa De Papel. De beurs eindigt op donderdag 18 oktober.

    De ‘grote namen’ die verwacht worden zijn Ben Stiller, die zijn serie Escape at Dannemora komt voorstellen, Richard Gere die pers en aankopers te woord zal staan voor MotherFatherSon, Issa Rae (Insecure) die de 'MIPCOM Personality of the Year' award in ontvangst mag nemen, Dominic West (The Wire, The Affair) die Les Miserables komt voorstellen. Verder zijn er ook nog Sean Bean (Ned Stark in Game Of Thrones) die in Cannes zal zijn voor Curfew, Aiden Gillen (Peaky Blinders, Little Finger in Game Of Thrones) voor Project Blue Book, Jenna Coleman (Victoria) voor The Cry (momenteel te zien op BBC One) en last but not least, chef Jamie Oliver die een van de talrijke speeches zal geven.

    Wat het productaanbod betreft, daarvoor gingen we ten rade bij Variety die een overzicht geeft van de tien series die het meeste stof zullen doen opwaaien. Volgens hen zijn dat:

    The Bisexual
    Deze nieuwe Channel 4-serie is baanbrekend en geeft een eerlijke kijk op een van de laatste taboes: biseksualiteit. Het verhaal gaat over Leila, een vrouw uit New York die in Londen leeft en net gebroken heeft met haar vriendin en zakenpartner, Sadie. Ze trekt in bij een iemand die ze heeft leren kennen op internet en begint uit te gaan met… mannen. Desiree Akhavan schreef, regisseert en acteert aan de zijde van Maxine Peake (Black Mirror) en Brian Gleeson (Logan Lucky, The Phantom Thread).

    El Embarcadero (The Pier)
    Van El Embarcadero (The Pier) wordt op MIPCOM aanzienlijk veel verwacht. Het is immers de nieuwe serie van de makers van La Casa De Papel, volgens Netflix de meest bekeken niet-Engelstalige serie. De nieuwe serie wordt omschreven als een psychologische thriller over een 40-jarige architecte die na het overlijden van haar man, de vrouw opzoekt met wie de man een relatie had.

    Insoupçonnable
    In Insoupçonnable speelt Melvin Poupaud Paul Brodsky, een psychiater, familieman en… seriemoordenaar. Emmanuelle Seigner speelt Chloé Fisher, de criminologe die hem op het spoor is en waarmee hij een kat-en-muis spelletje speelt. Klinkt bekend? Inderdaad, die is de bijna letterlijke remake van de Britse serie The Fall. Deze remake komt er op verzoek van bepaalde aankopers die een Franse versie verkiezen.

    MotherFatherSon
    Na ongeveer 30 jaar keert Richard Gere terug naar het kleine scherm. In de BBC-serie MotherFatherSon speelt hij Max, een man van bescheiden afkomst die opgeklommen is tot aan de top van een groot mediabedrijf. De serie volgt de familie nadat ze getroffen werd door een crisis. Het feit dat de reeks geschreven werd door Tom Rob Smith (The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story) in combinatie met de cast, maakt dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Andere acteurs in deze serie zijn Helen McCrory (Peaky Blinders), Bill Howle (The Witness For The Prosecution, Dunkirk) en Ciarán Hinds (The Tower).

    The Name Of The Rose
    Umberto Eco’s historisch moordverhaal ‘The Name of the Rose’ is een van de bestverkopende boeken aller tijden. Meer dan 50 miljoen mensen kochten tot op heden het bekende boek.
    Na de film uit 1980 met Sean Connery in de rol van de detective monnik William Baskerville, krijgen we in 2019 een serie met John Turturro in de hoofdrol. De rol van Christian Slater als assistent Adso wordt in de serie ingevuld door het Duitse opkomende talent Damien Hardung. De regie is in handen van de Italiaanse veteraan Giacomo Battiato.

    An Ordinary Woman (Obychnaya Zhenshchina)
    Deze serie kwam voor het eerst onder de aandacht van de internationale filmmarkt op Séries Mania waar Anna Mikhalkova de prijs won voor haar rol als ‘gewone vrouw’.
    De 39-jarige Marina runt in Moskou een kleine bloemenwinkel, is gelukkig getrouwd met een dokter en heeft een dochter die aan de universiteit studeert. Wat niemand echter weet is dat Marina ook een netwerk van prostituees runt via WhatsApp. Als een van de meisjes dood wordt aangetroffen, wordt haar wereld ondersteboven gegooid. Volgens de makers leunt deze serie erg dicht aan bij het Nordic Noir-genre.

    Over Water
    Over Water is na Tabula Rasa de nieuwe Vlaamse serie waarvan erg veel verwacht wordt op de internationale markt. De tiendelige serie gaat over ene John Beckers, ooit een gevierde tv-ster, nu een aan lagerwal geraakte sukkelaar die alles verloor door drinken en gokken. Wanneer hij de kans krijgt om te gaan werken in de haven, wordt hij andermaal geconfronteerd met de demonen uit zijn verleden. De serie die in première ging op Film Fest Gent, kreeg erg goeie kritieken en zal vanaf het najaar te bekijken zijn op Eén. Zie ook Over Water: Antwerpse haven wordt menselijk... en Kijk naar de eerste beelden van Over Water). 

    Project Blue Book
    Aiden Gillen is persoonlijk aanwezig op de Croisette om zijn nieuwste ‘kindje’ Project Blue Book persoonlijk te komen voorstellen. Project Blue Book was de codenaam die het Amerikaanse luchtmacht gaf aan het top-secret onderzoek naar UFO-gerelateerde fenomenen in de jaren ’50 en ’60. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Gillen. Hij is Dr. J. Allen Hynek, een briljante prof die gerekruteerd wordt door de Amerikaanse luchtmacht om deze clandestiene operatie in goede banen te leiden. Elke aflevering is gebaseerd op bestaande files die UFO-theorieën combineren met authentieke historische feiten. Naast Gillen zien we ook nog Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo, Michael Harney en Neal McDonough. De serie wordt geproduceerd door o.a. Robert Zemeckis.

    Valley Of The Boom
    Matthew Carnahan (House Of Lies) maakt met Valley Of The Boom een serie voor National Geographic over de technische ‘boom’ in Sillicon Valley in de jaren ’90 of zoals ze in de serie zeggen: "De oorlog om de browsers". Een mix van drama, comedy en documentaire waaraan een jaar research voorafging.
    De hoofdrol wordt gespeeld door Bradley Whitford (The West Wing, Transparent, Get Out). Hij speelt Jim Barksdale, de voormalige baas van Netscape. In andere rollen zien we Steve Zahn (The Crossing, Mad Dogs, Treme) speelt de rol van ‘Michael Fenne’ (in het echt heette de man David Kim Stanley), de excentrieke baas van Pixelon, een bedrijf dat even vlug van de markt verdween als het verscheen en Lamorne Morris (New Girl).

    The War Of The Worlds
    Wie van sf houdt, heeft zonder twijfel al gehoord van War Of The Worlds: het boek, het hoorspel, de film of de serie uit 1988. De nieuwe serie die ITV op poten heeft gezet leunt erg dicht aan bij het boek van H.G. Wells. Hoofdrollen in deze nieuwe versie zijn weggelegd voor Rafe Spall (The Big Short), Eleanor Tomlinson (Poldark) en Robert Carlyle (Trainspotting).



  • Naar het overzicht van nieuwsitems