1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • De Cock maakt z'n comeback

  De Cock maakt z'n comeback

  Datum: 5/06/2018

  De Cock, met “ceeooceekaa”, komt terug, maar dan in een nieuw jasje. Eerst komt er een speelfilm gevolgd door een serie die zal uitgezonden worden via de streamingservice Videoland en tv-zender RTL 4. De kijker zal kennis kunnen maken met een jonge Jurre de Cock, gespeeld door de Nederlandse acteur Waldemar Torenstra (Divorce, Vechtershart). De rol van zijn partner, Tonnie Montijn, wordt vertolkt door Tygo Gernandt (Dokter Tinus, Bloedlink, Hartenstraat, Van God Los).

  Het verhaal van Baantjer speelt zich af in de roerige jaren '80 in Amsterdam en begint als De Cock (dan eind 30) net rechercheur is geworden. De Cock en Montijn stuiten op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

  De opnames van Baantjer - onder leiding Arne Toonen (De Boskampi's, Blakc Out, Dik Trom) - starten in september. De speelfilm is volgend jaar te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is.

  Het filmscenario werd geschreven door Carl Joos (De Premier, The Broken Circle Breakdown, De Zaak Alzheimer) en Thijs Römer (Weemoedt, Moordvrouw, Nieuwe Buren). De serie wordt geschreven door Reint Schölvinck (Van God Los-serie, Moordvrouw) en Wolter Muller (De Ludwigs).

  Baantjer is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn 7 miljoen exemplaren verkocht.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems

Nieuw op DVD/Blu-ray