1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • De Franse series voor het najaar

    De Franse series voor het najaar

    Datum: 3/09/2018

    Franse series zijn niet altijd even populair in onze contreien. Oké, de kwaliteit laat soms te wensen over, maar af en toe zijn er wel een paar die ook bij ons succesvol zijn, denk maar aan Braquo, Les Revenants of Versailles dat momenteel te zien is op Eén. Bovendien zijn er bij ons én in Nederland genoeg Francofielen die van Franse series houden. Voor hen een overzicht van de series die hen te wachten staan in het najaar.

    TF1
    Voor zijn nieuwe seizoen pakt TF1 andermaal uit met heel wat series. Naast de vervolgseizoenen, zijn er ook een aantal nieuwkomers o.a. de Franse remakes van The Fall en Doctor Forster. Qua vervolgseizoenen is het uitkijken naar het zeventiende seizoen van Alice Nevers, het negende van Clem en Profilage, het dertiende van Section De Recherches, het derde van Munch en Sam en het tweede van Bracelets Rouges.

    Insoupçonnable, met Emmanuelle Seigner (Le Scaphandre Et Le Papillon, Venus In Fur, Dans La Maison) en Melvil Poupaud (Un Conte De Noël, Le Temps Qui Reste), wordt de Franse remake van The Fall met Gillian Anderson en Jamie Dornan terwijl Infidèle, met Claire Keim (Respire) in de rol van Suranne Jones, de Franse bewerking wordt van Doctor Foster.
    Balthazar is een andere nieuwkomer. Daarin spelen Tomer Sisley (Les Innocents, Méditerranée) en Hélène de Fougerolles (Va Savoir, The Beach) een medisch expert en een flik. Samen proberen zij een aantal misdaden op te lossen in deze nieuwe politieserie. Le Temps Est Assassin, is de bewerking van de bestseller van Michel Bussi, met hoofdrollen voor Mathilde Seigner (Sam, Harry, Un Ami Qui Vous Veut Du Bien) en Jenifer. 27 jaar nadat ze haar ouders en broer verloor in aan auto-ongeval keert een jonge vrouw terug naar de plaats waar het allemaal gebeurde. Op de camping waar ze haar laatste avond doorbracht, vindt ze een brief van… haar moeder. Levend of niet? Tot slot is er ook nog de kostuumserie Bazar De La Charité, een serie die zich situeert in het Parijs van eind 19de eeuw, over de brand in een liefdadigheidsinstelling met Audrey Fleurot (Engrenages), Julie de Bona (Le Tueur Du Lac) en Camille Lou (Bracelets Rouges).

    France 2
    Na twee langspeelfilms krijgt het boek van Jean-Christophe Grangé, Les Rivières Pourpres, dit keer een televisiebewerking van acht afleveringen. Ex-flik Olivier Marchal (36, Ne Le Dis A Personne) vertolkt het personage dat in de films gespeeld werd door Jean Réno.
    Verder is er ook nog de thrillerserie À L'intérieur, een zesdelige serie over een jonge psychiatrische patiënte die dood wordt aangetroffen de avond voor haar ontslag uit de kliniek. Met rollen voor Noémie Schmidt (L’Amour Flou, Versailles), Béatrice Dalle (37,2° Le Matin), Emilie Dequenne (The Missing, À Perdre La Raison) en Hippolyte Girardot (Marseille, Occupied).
    In Kepler(s), een misdaadserie die zich afspeelt in het Noorden, spelen migranten een belangrijke rol. Marc Lavoine (Le Coeur Des Hommes 1 en 2) speelt een politie-inspecteur met een zwak mentaal evenwicht.
    Een serie waar erg veel van verwacht wordt is Philharmonia, een zesdelige serie over een vrouwelijke dirigent (kan moeilijk anders met zo’n titel…). Hoofdrollen zijn weggelegd voor Marie-Sophie Ferdane (Je Ne Suis Pas Un Homme Facile), Lina El Arabi (Kaboul Kitchen) en Jacques Weber (La Mente, Le Passager).
    La Dernière Vague tot slot, een miniserie van zes afleveringen, gaat over de verdwijning van een aantal surfers in het Franse departement Les Landes. De volgende dag duiken ze echter terug op, maar vertonen ze een vreemd gedrag. Meer en meer onverklaarbare natuurelementen zorgen voor een chaos onder de bevolking. De hoofdrollen in dit sf-achtige verhaal worden vertolkt door David Kammenos (La Nuit A Dévoré Le Monde), Marie Dompnier (Tunnel, Les Témoins), Arnaud Binard (Cherif) en Lola Dewaere (Le Tueur Du Lac).

    France 3
    In Aux Animaux La Guerre, naar de roman van Nicolas Mathieu, worden de inwoners van een regio in het Oosten van Frankrijk, gedwongen extreme maatregelen te nemen om onder de werkeloosheid uit te geraken. Roschdy Zem (Chocolat, 36, Va, Vis Et Deviens), Olivia Bonamy (MR73) en Tchéky Karyo (The Missing) spelen de hoofdrollen. La Révolte Des Innocents is een nieuwe zesdelige serie over de zaak rond een weeshuis in Vermiraux. Julie Ferrier (L’Arnacoeur, Pour Une Femme) vertolkt de hoofdrol.
    Tot slot kruipt Julie Depardieu (Les Femmes De L’Ombre, Un Secret, Le Tueur Du Lac) in de huid van medisch specialist Alexandra Ehle, in de gelijknamige serie waarvan afgelopen winter de pilot werd vertoond.

    Canal +
    Betaalzender Canal + is geen onbekende op het gebied van tv-series. Versailles, Les Engrenages en Les Revenants zijn series die heel wat succes oogsten, ook buiten Frankrijk. Een van de eerste series die je binnenkort kunt zien is het tweede seizoen van Guyane, een grootse avonturenserie die acht afleveringen telt. In het spoor van Guyane volgt het vierde seizoen van de ook bij ons bekende serie Le Bureau Des Légendes, waarin ‘Malotru’ gevlucht is naar Moskou.
    Een serie waarvan heel wat verwacht wordt is Hippocrate, een achtdelige serie gebaseerd op de gelijknamige film van Thomas Lilti uit 2014. Louise Bourgoin (Un Heureux Événement, La Réligieuse, Les Chevaliers Blancs) en Karim Leklou (Les Géants, Voir Du Pays) spelen jonge dokters die hun praktijk thuis moeten uitoefenen wanneer het hospitaal waar ze werken, om sanitaire redenen gesloten wordt voor 48u. Maar… de quarantaine wordt verlengd.

    In de eerste maanden van 2019 is het dan ook nog de beurt aan Vernon Subutex met Romain Duris (L’Arnacoeur, De Battre Mon Coeur S’Est Arrêté) en het zevende seizoen van Engrenages, de Franse politieserie die heel wat succes oogst in het VK.


  • Naar het overzicht van nieuwsitems