1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • De opkomst van de sekslijnen in de jaren '80

  De opkomst van de sekslijnen in de jaren '80

  Datum: 16/03/2022


  Vanaf 8 april kunnen we op Netflix kijken naar de eerste Nederlandse drama-comedyserie op Netflix over de stijgende populariteit van sekslijnen in Amsterdam. De serie is losjes gebaseerd op het boek '06-Cowboys' van Fred Saueressig. De bedenker van de serie is Pieter Bart Korthuis, de scenarist van o.a. Penoza en Vechtershart.

  Het verhaal gaat van start in 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de maatschappij snel verandert. Psychologiestudent Marly Salomon gaat als bijjob werken bij Teledutch, een nieuwe firma gesticht door de broers Frank en Ramon Stigter. Zij waren de eerste die in Europa de sekslijnen lanceerden. De sekslijnen boden de mogelijkheid om seks anoniem en onder een nieuwe vorm te beleven. De moraal van zowel de consumenten als de mensen die de service leverden veranderde drastisch.

  In de rolverdeling zien we Joy Delima (Flikken Rotterdam, Meskina), Minne Koole (Ares, Judas), Chris Peters (Follow De SOA, Penoza), Charlie Chan Dagelet (Mocro Maffia, Beau Séjour 2), Abbey Hoes (Verliefd Op Cuba, Nieuwe Buren, Swanenburg) en Benja Bruijning (Nieuwe Buren).

  Kijk hier naar de trailer

 • Naar het overzicht van nieuwsitems