1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Eén en Netflix werken aan misdaad- en dramareeks

  Eén en Netflix werken aan misdaad- en dramareeks

  Datum: 19/02/2021


  Eén en Netflix slaan de handen in elkaar voor het nieuwe Diamonds, een misdaad- en dramareeks die zich afspeelt in het Diamantkwartier in Antwerpen.

  Diamonds brengt het verhaal van de eeuwenoude diamantindustrie die vecht om te overleven in een nieuwe, snel veranderende wereld. De reeks volgt de strijd van de Joodse familie Wagner, een van de meest invloedrijke families in de Antwerpse diamantindustrie. Wanneer de jongste zoon zelfmoord pleegt, keert zijn vervreemde broer Noah terug naar huis en probeert hij de familiezaak in leven te houden. Daarbij gebruikt hij echter methodes die allesbehalve orthodox zijn, in een wanhopige poging om hem en zijn familie te redden.

  De achtdelige serie wordt geschreven door Yuval Yefet (Fauda, Line In The Sand) en Rotem Shamir (Hostages, Fauda, Line In The Sand). Die laatste regisseert de reeks ook. De reeks wordt geproduceerd door Keshet International (Prisoners Of War, False Flag, When Heroes Fly) en De Mensen (Undercover, Hotel Beau Séjour, Salamander, Chaussée D’Amour). In de reeks zal Nederlands, Engels en Jiddisch worden gesproken. De cast wordt later bekend gemaakt.

  De opnames van Diamonds starten deze zomer. De reeks is in 2022 op Eén en op Netflix te zien. • Naar het overzicht van nieuwsitems