1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Eén presenteert voorjaar 2018

  Eén presenteert voorjaar 2018

  Datum: 5/12/2017

  Vandaag maakte Eén zijn programma’s bekend voor het komende voorjaar. Uiteraard willen we jullie niks onthouden over het luik fictie dat de zender voor ons in petto heeft.

  Vanaf 7 januari pakt Eén uit met het langverwachte tweede seizoen van Salamander. In dit nieuwe seizoen trekt de moord op een politieke balling uit de Afrikaanse staat Kitangi de aandacht van hoofdinspecteur Paul Gerardi. Hij ontdekt een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen en is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is. Maar door het onderzoek komen zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan….
  Salamander 2 kan rekenen op een getalenteerde cast met Filip Peeters in de rol van hoofdinspecteur Gerardi. Daarnaast keren ook Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug, en is er een glansrol voor Violet Braeckman, die in het eerste seizoen debuteerde als Gerardi's dochter. Het eerste seizoen van deze thrillerreeks kon op heel wat waardering rekenen, zowel in Vlaanderen als daarbuiten

  In de nieuwe tragikomische fictiereeks Gevoel Voor Tumor wordt het leven van Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde, helemaal overhoopgehaald: hij krijgt plots kanker en wordt zo zelf patiënt. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.
  Naast Maarten Nulens die de hoofdrol speelt, spelen ook Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter mee in deze reeks. Gevoel Voor Tumor wordt later dit voorjaar op Eén uitgezonden.

  Een andere serie die later dit voorjaar te zien is op Eén is Klem, de nieuwe serie van de makers van Overspel. In deze nieuwe dramaserie komt Hugo Warmond erachter dat zijn jongste dochter hartsvriendinnen is met de dochter van de gevaarlijke crimineel Marius Milner. Bij toeval redt Hugo het leven van Marius, die hem vanaf dan als zijn beste vriend beschouwt. Helaas heeft Hugo een hoge functie bij de belastingdienst en kan hij dus beter niet in de buurt van een crimineel gezien worden. Door zijn connectie met Marius komt de keurige belastinginspecteur langzaam in de criminele wereld terecht... In Klem spelen onder andere Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan mee.

  Voor wie de familie Welvaert mist, is er goed nieuws: in afwachting van het derde en laatste seizoen van Eigen Kweek, zendt Eén vanaf donderdag 4 januari het tweede seizoen opnieuw uit. Kijkers kunnen genieten van de avonturen van de sympathieke aardappeltelers in het West-Vlaamse Wijtschate. Vier jaar na de eenmalige wietteelt gaat het leven van de familie Welvaert opnieuw zijn gewone gangetje. De ontmoeting met “Den Ollander” is niet meer dan een vage herinnering. Tot “De broer van den Ollander” samen met Bernard, de kompaan van “Den Ollander”, op het erf van Jos staat. Hij wil weten wat er gebeurd is met het geld van zijn broer. Geld dat de familie meer dan 4 jaar geleden mee naar huis heeft genomen. Als blijkt dat het geld er niet meer is, ziet de man maar één oplossing: Jos moet opnieuw wiet kweken om hem zo te vergoeden.

  Efkes BBQ’en, efkes squashen, of efkes… nu ja… poepen? De mannen in Loslopend Wild & Gevogelte weten zich op allerlei manieren bezig te houden om aan de dagelijkse ratrace te ontsnappen. De vrouwen vinden in dit nieuwe seizoen van het herkenbare sketchprogramma dan weer letterlijk overal een parkeerplek. En natuurlijk zorgen de gekende dagelijkse misverstanden tussen vrouw en man voor de nodige hilariteit.
  Het gloednieuwe vierde seizoen toont in zijn eigengereide stijl hoe vrouwen en mannen zich in bochten moeten wringen om in deze veeleisende tijden het einde van de dag te halen. De reeks kan rekenen op dezelfde topcast als vorig seizoen, en daarnaast duiken dit seizoen een heleboel verrassende gastacteurs en –actrices op, zoals Sam Gooris en Wendy Van Wanten.
  Loslopend Wild & Gevogelte is vanaf 9 januari elke dinsdag om 21.30 uur te zien op Eén.

  Op vrijdagavond kun je genieten van buitenlandse topfictie. Vanaf 12 januari brengen we het tweede seizoen van Outlander en later volgt de derde reeks van Poldark. Ook de nieuwe seizoenen van Vera, Shetland, en het twintigste seizoen van Midsomer Murders staan op het programma.

  En dan is er nog It’s Showtime, de nieuwe serie van Bart De Pauw die normaliter in januari zou starten. Het Nieuwsblad weet te melden dat het volgens Eén-netmanager Olivier Goris niet uitgesloten is dat ze de serie alsnog zullen uitzenden. “Op dit moment hebben we beslist om het niet uit te zenden, maar we hebben ook niet beslist om het helemaal niet uit te zenden. We zullen zien hoe de zaak evolueert”, zegt Goris. Voor de VRT is er volgens Het Nieuwsblad ook een financieel belang in het spel. De openbare omroep heeft de reeks geproduceerd, samen met het productiehuis KoekenTroef van De Pauw en Telenet.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems