1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Een serie om naar uit te kijken: Monsieur Spade

  Een serie om naar uit te kijken: Monsieur Spade

  Datum: 17/11/2023


  Wie The Queen’s Gambit gezien heeft, is wellicht fan geworden van schrijver/regisseur:bedenker Scott Frank, de scenarist van films als Minority Report en Get Shorty. Wel, we hebben uitstekend nieuws want in januari verschijnt in Amerika zijn nieuwste serie Monsieur Spade, een serie die te zien is op AMC dat bj ons niet meer beschikbaar is. Wie en wanneer wij deze serie te zien zullen krijgen is afwachten. Monsieur Spade draait om de beruchte hoofdpersoon uit de klassieke roman 'The Maltese Falcon' uit 1930 van de Amerikaanse schrijver Dashiell Hammett.

  Het is 1963 en de legendarische rechercheur Sam Spade geniet van zijn pensioen in Zuid-Frankrijk. In tegenstelling tot zijn dagen als privédetective in San Francisco, is het leven van Spade in Bozouls vredig en rustig. Maar de geruchten dat zijn oude tegenstander terugkeert, zal alles veranderen. Zes geliefde nonnen zijn op brute wijze vermoord in het plaatselijke klooster. Terwijl de stad treurt, komen er geheimen aan het licht en worden er nieuwe aanwijzingen gevonden. Spade ontdekt dat de moorden op de een of andere manier verband houden met een mysterieus kind waarvan wordt aangenomen dat het over grote krachten beschikt.

  Clive Owen die ook te zien is in A Murder At The End Of The World, vertolkt de hoofdrol. Hij wordt bijgestaan door Cara Bossom, Denis Ménochet, Louise Bourgoin, Chiara Mastroianni, Alfre Woodard, Dean Winters

  Kijk hier naar de trailer

 • Naar het overzicht van nieuwsitems