1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Eén start met opnames nieuwe fictiereeks Black-out

    Eén start met opnames nieuwe fictiereeks Black-out

    Datum: 12/10/2018

    Op 8 oktober gingen de opnames voor de nieuwe fictieserie Black-out, een politieke actiethriller over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne, van start. Een onderwerp dat op dit moment voor zichzelf spreekt.

    Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Niet voor een paar uur maar dagen aan een stuk. Tegelijk wordt de dochter van Annemie Hillebrand ontvoerd, de eerste vrouwelijke premier van België. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out. De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders. Sara De Roo (Met Man En Macht, Loft) speelt de rol van Annemie Hillebrand en Geert Van Rampelberg (De infiltrant, Loft) die van Michael Dendoncker. Naast Sara De Roo en Geert Van Rampelberg zien we ook nog Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michael Pas, Ikram Alouad, Violette Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Mathieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer.

    Volgens de persmededeling wordt Black-out een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid in de afgelopen 15 jaar. De opnames van Black-out lopen van 8 oktober 2018 tot half april 2019.

    De reeks wordt ten vroegste uitgezonden in de winter van 2020.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems