1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Eerst Fargo, dan Alien

  Eerst Fargo, dan Alien

  Datum: 23/02/2022


  Een van de meest geanticipeerde sf-projecten die momenteel in productie zijn, is zonder twijfel Alien, de miniserie van Noah Hawley (Fargo, Legion) die gebaseerd is op de speelfilm van Ridley Scott.

  Maar vooraleer we de serie kunnen zien, moet eerst het vijfde seizoen van Fargo opgenomen worden. En die opnames staat gepland voor de winter, zodat Alien pas opgenomen kan worden in 2023.

  John Landgraf van FX verduidelijkt: "We moeten Fargo deze winter opnemen, dus zullen we Fargo vóór Alien opnemen, hoewel we meer scripts hebben voor Alien dan voor Fargo," zei hij. "Noah schrijft nu beide." Het opnemen deze winter van Fargo, duwt Alien naar een startdatum in 2023. Wanneer de serie uiteindelijk in première gaat, is nog niet bekend.

  Over Alien vertelt Landgraf het volgende: “De serie zal een prequel zijn op de originele Alien en zal plaatsvinden nog voor Ripley ooit op het scherm te zien was”. De FX-manager zei ook dat de show van Hawley aan het einde van de 21ste eeuw op aarde zal plaatsvinden, ongeveer 70 jaar vanaf nu. Scott's originele Alien speelde zich af in 2122, met andere woorden de serie zal dus drie decennia ouder zijn. Landgraf bevestigde ook dat er geen personages uit reeds bestaande Alien-films in de serie zullen verschijnen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems