1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Film die series worden

  Film die series worden

  Datum: 1/06/2023


  Hollywood en meer bepaald de scenaristen van de reguliere zenders zijn hun inspiratie kwijt. Daarom gaat men maar al te graag grasduinen in de eigen library en zoekt men z’n heil in oude, al dan niet succesvolle films.

  We zetten de projecten die op til staan voor u even op een rijtje en beginnen met een aantal horrorfilms.

  IT en IT: Chapter Two krijgen een prequel, in de vorm van Welcome To Derry, een tv-serie die zal ontwikkeld worden door HBO en Andy Muschietti, de regisseur van de films. Hoewel er nog niet veel geweten is over het project, zou de serie meer vertellen over Derry, het fictieve stadje in Maine waar de films zich afspelen. De serie krijgt ook de zegen van auteur Stephen King, de schrijver van IT. Een van de hoofdrolspeelsters is Madeleine Stowe, de actrice uit Twelve Monkeys die we ook aan het werk zagen in de serie Revenge. Wie Pennywise zal spelen is nog niet bekend.

  In The Conjuring draait alles rond Ed en Lorraine Warren, twee onderzoekers die zich gespecialiseerd hebben in het opsporen van bovennatuurlijke fenomenen. De serie zou de verhalen die aan bod kwamen in de langspeelfilms verder uitwerken. In het totaal brachten de films uit het “Conjuring”-universum (The Conjuring, Annabelle, The Conjuring 2, Annabelle: Creation, The Nun, Annabelle Comes Home en The Conjuring: The Devil Made Me Do It) ruim $2 miljard op wereldwijd.

  Bryan Cogman, producer en scenarist van Game Of Thrones, is samen met Disney+ bezig met een serie over Zorro, wellicht de eerste superheld die al meermaals het onderwerp was van tv-series en langspeelfilms (de meest succesvolle was ongetwijfeld The Mask Of Zorro uit 1998 met Antonio Banderas in de hoofdrol). De nieuwe serie met in de hoofdrol Wilmer Valderrama (That '70s Show) volgt Diego De La Vega, die na een familietragedie terugkeert naar El Pueblo de Los Angeles. Daar wordt hij geconfronteerd met een systeem van onrecht en corruptie dat hem inspireert om de identiteit aan te nemen van Zorro, een soort van gemaskerde burgerwacht.

  Andrew Niccol werd wereldbekend met The Truman Show, maar zijn debuutfilm is wellicht vele mensen ontgaan. Wel, die film uit 1997, Gattaca, zal nu bewerkt worden tot een tv-serie. Het verhaal speelt zich af in een samenleving in de nabije toekomst waar op eugenetica gebaseerde technologie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat kinderen de ‘beste’ erfelijke eigenschappen van hun ouders krijgen. Ethan Hawke speelde in de film de rol van Vincent, een man geboren zonder genetische screening die ervan droomt astronaut te worden, maar wegens discriminatie wordt uitgesloten en de identiteit aanneemt van een andere man om deel te nemen aan een missie naar Saturnus. Wellicht zullen de mensen die instonden voor de serie Homeland zich ontfermen over het project.

  De opnames van Netflix’ meest prestigieuze Italiaanse serie zijn onlangs in Rome gestart. De serie heet Il Gattopardo (The Leopard) en is een moderne bewerking van het boek van Giuseppe Tomasi di Lampedusa dat zich volledig afspeelt in Sicilië. Het verhaal werd reeds eerder verfilmd door Luchino Visconti in 1963 met Claudia Cardinale, Alain Delon en Burt Lancaster in de hoofdrollen. De film won toen ook de Palme d’Or op het Festival van Cannes.
  Het originele verhaal speelt zich af in 1860. Een stervende aristocratie worstelt om zich staande te houden in het ruige Siciliaanse landschap. We volgen het verval van het adellijke huis van Fabrizio Corbero, prins van Salina, en de opkomst tot eminentie van de enorm rijke ex-boer Don Calogero Sedara. De prins zelf weigert actieve stappen te ondernemen om het verval van zijn persoonlijke fortuin een halt toe te roepen of te helpen bij de opbouw van een nieuw Sicilië, maar zijn neef Tancredi, prins van Falconeri, zwemt met de stroom mee en verzekert zijn eigen positie door te trouwen met Don Calogero's mooie dochter Angelica.
  De zesdelige serie wordt opgenomen in Palermo, Syracuse, Catania en Rome. De rol van Angelica wordt vertolkt door topmodel Deva Cassell, de dochter van Monica Bellucci en Vincent Cassel.
  De regie is deels in handen van Tom Shankland die onder meer SAS Rogue Heroes, The Serpent, Les Misérables en The Missing regisseerde.

  John Creasy, een gebroken ex-huurling die de taak heeft aanvaard om de dochter van zijn overleden vriend te beschermen tegen de mensen die haar familie ombrachten, is het hoofdpersonage van de boeken van Philip Nicholson. Die boeken zullen nu door Netflix vertaald worden in een tv-serie. In 2004 maakte Tony Scott reeds de langspeelfilm Man On Fire, die gebaseerd was op de eerste twee boeken en op de film uit 1987 met Scott Glenn in de hoofdrol.

  Het lijkt er sterk op dat Lionsgate een serie gaat maken die geïnspireerd is door de Twilight-saga, die op zijn beurt gebaseerd was op de boeken van Stephenie Meyer. De serie die momenteel nog geen titel heeft, wordt ontwikkeld door Sinead Daly (The Get Down, Raised By Wolves). De saga over een jonge vrouw Bella die verscheurd werd door haar liefde voor vampier Edward en weerwolf Jacob, groeide uit tot een wereldwijd monstersucces en bracht in het totaal (6 films) zo’n $1,3 miljard op. Gezien de status van hoofdrolspelers Robert Pattinson en Kristen Stewart lijkt het onwaarschijnlijk dat beide acteurs terugkeren om hun rollen nog eens over te doen. Wellicht worden het nieuwe, jonge acteurs die hun plaatsen mogen innemen.

  Nic Pizzolatto, de bedenker en scenarist van True Detective, gaat voor Amazon een serie maken die gebaseerd is op de iconische western The Magnificent Seven, die zelf een remake was van Seven Samurai, de klassieke Japanse film uit 1954. Het is niet de eerste keer dat Pizzolatto zich waagt aan een remake van de bekende western. In 2016 schreef hij namelijk het scenario van ... The Magnificent Seven, de film van Antoine Fuqua met Dezel Washington, Ethan Hawke en Chris Pratt in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over een outlaw die een groep strijders verenigt om een nederzetting van immigranten in Texas te verdedigen in een oorlog tegen veebaronnen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems