1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Films die series worden...

  Films die series worden...

  Datum: 16/06/2022

  De bloedarmoede bij scenarioschrijvers van Amerikaanse tv-series is groot. Getuige de vele films die momenteel bewerkt worden tot series. Wij zetten de series die in productie zijn voor u op een rijtje. Sommige van die series worden al uitgezonden, andere moeten nog opgenomen worden.

  Reality Bites
  Film uit 1994 over de idealistische Leliana Pierce en haar drie vrienden op het moment dat ze het middelbaar verlaten en volwassen proberen te zijn in de jaren ’90.

  Field of Dreams
  Film uit 1989 over een boer die vanuit de hemel de vraag krijgt een baseballveld aan te leggen. Het verhaal is gebaseerd op het boek van W.P. Kinsella over Shoeless Joe Jackson, lid van het ‘Black Sox’ –team van de Chicago White Sox.

  Pitch Perfect 
  deze serie, die gebaseerd is op de filmtrilogie, speelt zich jaren later af dan de film en gaat over het personage Bumper die z’n zangcarrière wil herlanceren wanneer een van z’n songs een grote hit wordt in Berlijn. In de hoofdrollen zien we Adam Devine, Sarah Hyland, Jameela Jamil, Flula Borg en Lera Abova.

  Ted 2
  Deze serie die zich afspeelt in 1993 is een prequel en gaat over het volwassen worden van John Bennett (in de films vertolkt door Mark Wahlberg). Gelukkig krijgt John de deskundige hulp van Ted. Seth McFarlane zal de serie regisseren, schrijven en produceren.

  Fatal Attraction
  Film van Adrian Lyne die precies 35 jaar later bewerkt wordt tot een tv-serie. De rollen van Michael Douglas en Glenn Close worden ingevuld door Joshua Jackson (The Affair) en Lizzy Caplan (Masters Of Sex) De serie is momenteel in productie, maar naar inhoud toe worden de lippen op elkaar gehouden.

  Flashdance
  Een andere film van Lyne, Flashdance uit 1983, zal door de bedenker van Dear White People bewerkt worden tot een serie. Het wordt een moderne bewerking die het verhaal uit de originele film volgt.

  The Italian Job

  De serie die gebaseerd is op de film uit 1969 pikt de draad weer op met de kleinkinderen van Charlie Croker, rol in de film vertolkt door Michael Caine. Zij zullen net als hun grootvader op zoek gaan naar het beruchte Italiaanse goud. De originele film kreeg in 2003 een remake met Mark Wahlberg in de rol van Croker. De producent van die film zal ook de serie produceren.

  Grease: Rise Of The Pink Ladies
  Grease: Rise Of The Pink Ladies is een prequel op de iconische film en speelt zich af in 1954, vier jaar eerder dan Grease. De serie volgt vier ‘verschoppelingen’ die morele paniek veroorzaken op Rydell High. Marisa Davila, Chris McNally, Charlotte Kavanagh, Josette Halpert, Nicholas McDonough, Maximo Weber Salas, Jackie Hoffman, en Alexis Sides vormen de cast.

  Love Story
  Deze serie van de uitvoerende producenten van Gossip Girl, liet zich inspireren door de klassieker uit 1970 met Ali MacGraw en Ryan O’Neal in de hoofdrollen. Bedoeling is het verhaal over een rijke Harvard student die in het geheim een relatie heeft met een muzikante uit de middenklas, aan te passen aan onze tijd.

  The Parallax View
  Voorlopig is het stil rond deze serie die in 2021 aangekondigd werd. Het verhaal van The Parallax View gaat over een journalist die achter de moord op een presidentskandidaat, een gevaarlijke samenzwering ontdekt. De film dateert van 1974, werd geregisseerd door Alan J. Pakula en had met Warren Beatty een bekende hoofdrolspeler.

  Urban Cowboy
  Film uit 1980 over twee rivaliserende bareigenaars uit Texas met John Travolta (Bud) en Debra Winger (Sissy) in de hoofdrollen. James Ponsoldt (The Spectacular Now) zal zich ontfermen over de reeks die zich zal afspelen in dezelfde periode en die dieper wil ingaan op Bud’s reis naar Houston.

  American Gigolo
  Jon Bernthal (We Own This City) neemt in deze tv-serie de rol over die Richard Gere speelde in de film uit 1980. De serie speelt zich 15 jaar na de film af. De mannelijke prostituee Julian Kaye gaat op zoek naar de ware toedracht van de moord op een klant die hem in de schoenen werd geschoven. De serie kende heel wat problemen toen bedenker David Hollander (Ray Donovan) ontslagen werd wegens onbetamelijk gedrag. Zijn opvolger David Bar Katz verliet het project wegens creatieve meningsverschillen. Verwacht wordt dat ‘consulting producer’ Nikki Toscano (The Offer, Hunters, 24: Legacy) de serie zal afwerken.

  Irma Vep
  Alicia Vikander speelt de hoofdrol in deze remake van de gelijknamige film uit 1996. Olivier Assayas, de regisseur van de film, neemt opnieuw de teugels in handen. Vikander speelt Mira, een Amerikaanse actrice die naar Frankrijk vliegt om Irma Vep te spelen in een remake van de Franse stomme film Les Vampires. Een van de uitvoerende producenten in Sam Levison, de bedenker en scenarist van Euphoria.

  A League of Their Own
  Film uit 1992 over een professioneel vrouwelijk baseballteam tijdens WOII. De serie werd bedacht door Abbi Jacobson (Broad City) die ook een van de hoofdrollen speelt. Andere bekende namen die we in de cast terugvinden zijn Nick Offerman (Pam & Tommy), Rosie O’Donnell (die eveneens te zien was in de originele film) en Kevin Dunn (Veep).

  Mr. And Mrs. Smith
  In 2005 speelden Brad Pitt en Angelina Jolie de hoofdrollen in Mr. And Mrs. Smith over een gehuwd spionnenkoppel. De serie die hiervan afgeleid is werd mede bedacht door Donald Glover, de bedenker van Atlanta, die de rol van Pitt zal spelen. Oorspronkelijk zou Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) de rol van Jolie spelen, maar zij verliet de set op basis van creatieve meningsverschillen. Maya Erskine (PEN15, Obi-wan Kenobi) neemt haar plaats in.

  Dead Ringers
  Dead Ringers, de cultklassieker van David Cronenberg uit 1988, krijgt in de serie een geslachstverandering. Ditmaal is het hoofdpersonage immers een indentieke vrouwelijke tweeling in tegenstelling tot de film waarin Jeremy Irons de Mantle-tweeling speelde. Rachel Weisz en haar tweelingszus zijn gynaecologen die de manier waarop vrouw bevalt willen veranderen. Het scenario wordt geschreven door Alice Birch, de scenariste van Normal People.

  Blade Runner 2099
  Na Blade Runner en Blade Runner 2049 krijgen we nu de tv-serie Blade Runner 2099, een serie waarvan uitvoerend producent Ridley Scott mogelijk de regie zal voeren. Silka Luisa die het script schreef van Shining Girls, zal het script verzorgen.

  Alien
  Alien, de cultklassieker van regisseur Ridley Scott uit 1979, wordt bewerkt voor het kleine scherm door niemand minder dan Fargo-bedenker Noah Hawley. De FX-serie zal een prequel zijn en wordt het eerste Alien-franchiseverhaal dat zich op aarde afspeelt. Het enige personage uit de originele Alien-film dat in de serie verschijnt, is de alien. De prequel moet in 2023 worden opgenomen.

  True Lies
  De iconische actie-spionagekomedie True Lies van James Cameron uit 1994 krijgt van CBS een serieorder met de oorspronkelijke regisseur als uitvoerend producent. Ginger Gonzaga leidt de reboot-serie als een huisvrouw met een liefdeloos huwelijk. Wanneer ze echter ontdekt dat haar echtgenoot, een computerconsulent, in het geheim een internationale spion is, geeft dat een positieve push aan haar relatie.

  Anne Rice’s Interview With the Vampire
  De legendarische film uit 1994 met Brad Pitt en Tom Cruise als vampiers, wordt door AMC bewerkt tot een serie met Jacob Anderson en Sam Reid als twee vampiers die hun tanden zetten in een tumultueuze relatie nadat ze een jong meisje in een onsterfelijke bloedzuiger hebben veranderd. De erotische thriller zal zich afspelen in New Orleans.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems