1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Game Of Thrones verwachte winnaar op de Emmy's

  Game Of Thrones verwachte winnaar op de Emmy's

  Datum: 23/09/2019

  Telkens er een serie ophoudt te bestaan, lijkt het erop dat de Academy zijn schade wil inhalen door de serie in kwestie te overladen met Emmy’s. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het laatste seizoen van Game Of Thrones de grote winnaar zou worden op de 71ste Emmy-uitreiking. De HBO-serie kreeg in het totaal 12 awards, waarvan tien voor creative arts. Tijdens afgelopen nacht kwamen daar nog twee exemplaren bij: ‘beste drama serie’ en ‘beste acteur in een bijrol in een drama’ (Peter Dinklage, die de prijsvoor de vierde keer won, daarmee een record vestigend). Daarna volgden Chernobyl met 10 Emmy’s en The Marvelous Mrs. Maisel met 8. Deze laatste serie won vannacht de twee Emmy’s voor acteerprestaties in een comedy.

  De grote winnaar van de avond was echter Fleabag dat afgelopen nacht vier awards kreeg (naast de twee voor creative arts): ‘beste regie comedy’, ‘beste scenario comedy’, ‘beste actrice comedy’ (Phoebe Waller-Bridge) en ‘beste comedy’. Vooral deze laatste twee waren verrassend te noemen vermits ook het afscheidnemende Veep een van de genomineerden was. Maar ook van Fleabag moeten de kijkers afscheid nemen…

  De Britten deden het over het algemeen zeer goed want ook Jodie Comer (‘beste actrice drama’), Ben Whishaw (‘beste mannelijk bijrol in een miniserie’) en Bandersnatch (‘beste tv-film’) vielen in de prijzen.

  Uiteraard waren er ook grote verrassingen. Zo won Jharrel Jerome onder luid gejuich van de ‘echte’ Central Park Five, de award voor ‘beste acteur in een miniserie’ (When They See Us), triomfeerde Michelle Williams in de categorie ‘beste actrice in een miniserie’ met haar vertolking in Fosse/Verdon, werd acteur Jason Bateman voor Ozark verkozen tot ‘beste regisseur drama’ en kreeg Julia Garner de Emmy voor ‘beste actrice in een bijrol drama’ voor haar rol in het vermelde Ozark. Billy Porter was voor velen een verrassing, maar wie Pose gezien heeft weet dat deze award heel terecht is. Porter werd de eerste openlijk homofiele acteur die de award won voor ‘beste acteur in een drama’.

  Bij de zenders was HBO met 34 Emmy’s de grote triomfator. Netflix volgde met 27 awards terwijl Amazon Prime Video de derde plaats veroverde met 15 Emmy’s.

  Een overzicht van de programma’s die meer dan één Emmy wonnen:
  Game Of Thrones 12
  Chernobyl 10
  The Marvelous Mrs. Maisel 8
  Free Solo 7
  Fleabag 6
  Love, Death & Robots 5
  Saturday Night Live 5
  Fosse/Verdon 4
  Last Week Tonight With John Oliver 4
  Queer Eye 4
  RuPaul's Drag Race 4
  Age of Sail 3
  Barry 3
  Russian Doll 3
  State Of The Union 3
  The Handmaid's Tale 3
  Anthony Bourdain Parts Unknown 2
  Bandersnatch (Black Mirror) 2
  Crazy Ex-Girlfriend 2
  Our Planet 2
  Ozark 2
  RENT 2
  Succession 2
  United Shades Of America With W. Kamau Bell 2
  When They See Us 2

  Een overzicht van de zenders en het aantal awards dat ze wonnen:
  Creative Arts Telecast Total
  HBO 25 9 34
  Netflix 23 4 27
  Prime Video 8 7 15
  National Geographic 8 0 8
  NBC 5 2 7
  CNN 5 0 5
  FX Networks 3 5
  CBS 4 0 4
  FOX 4 0 4
  Hulu 3 1 4
  VH1 3 1 4
  YouTube 4 0 4
  SundanceTV 3 0 3
  CW 2 0 2
  ABC 1 0 1
  Apple Music 1 0 1
  BBC America 0 1 1
  NASA TV 1 0 1
  Oculus Store 1 0 1
  Twitch 1 0 1

  Een volledige lijst met alle winnaars vind je hier • Naar het overzicht van nieuwsitems