1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • HBO Max komt op 1 juli naar België

  HBO Max komt op 1 juli naar België

  Datum: 12/05/2024


  Warner Bros. Discovery kondigde deze week aan dat hun nieuwe streamingdienst HBO Max op 1 juli 2024 in België wordt gelanceerd. Door lokale marktomstandigheden heeft WBD ervoor gekozen om voor haar nieuwe streamingdienst in Nederland en België de merknaam HBO Max te gebruiken. In andere landen wordt het Max genoemd.

  De lancering van HBO Max gaat gepaard met de langverwachte terugkeer van de HBO-Original House Of The Dragon s2, en de HBO-Originals The Last Of Us, The White Lotus, Euphoria, True Detective: Night Country, The Regime, The Sympathizer, The Jinx Part Two en de aankomende nieuwe komedie The Franchise. Nieuwe reeksen, gebaseerd op populaire titels van Warner Bros., zullen eveneens op het platform verschijnen, waaronder The Penguin en Welcome To Derry. Films van Warner Bros. omvatten Wonka, Aquaman And The Lost Kingdom en The Color Purple. Ook een hele reeks films uit de uitgebreide library van Warner Bros. zal beschikbaar zijn, waaronder de hele Harry Potter-reeks, The Matrix, The Dark Knight, Joker, maar ook de populaire series van Discovery zoals 90 Day Fiancé, Gold Rush en Fixer Upper zullen beschikbaar zijn.

  Deze zomer is HBO Max ook de enige plek waar je alles live van de Olympische Spelen van Parijs 2024 kunt bekijken. Parijs 2024 maakt deel uit van elke abonnementsvorm, zodat alle klanten volledige toegang krijgen tot het grootste sportevenement ter wereld. Een Sports Add-On biedt fans daarnaast nog meer verslaggeving aan van grote internationale en Europese sporten, waaronder tennis Grand Slams zoals Australian Open, Roland-Garros en de US Open, de drie grote rondes van de koers: Giro d'Italia, La Vuelta a España en de Tour de France naast de Tour de France Femmes, en alle wielermonumenten en klassiekers, de autorace van de 24 uur van Le Mans, de Snooker World Tour, de Golf PGA Tour en alle grote wintersport WKs en wereldbekerevenementen.**

  De abonnementsprijzen zullen variëren van € 5,99 per maand tot € 13,99 per maand. Voor de Sports Add-on betaal je € 5 per maand.

  De komst van HBO Max in België heeft uiteraard zijn gevolgen voor de Vlaamse streamingdienst Streamz die een groot deel van zijn bibliotheek zal zien verdwijnen. Dit werd deels opgevangen door een akkoord met Paramount Plus dat stevig aan het investeren is in nieuwe content. De transitie zal echter langzaam gebeuren: recente HBO reeksen die het afgelopen jaar zijn uitgekomen op het Streamz, zullen wel nog even op het platform te zien blijven. Dit komt door een licentieperiode van 6 tot 12 maanden die varieert van serie tot serie. Om een voorbeeld te geven: The Regime blijft nog tot 3 maart 2025 in het aanbod, True Detective: Night Country blijft nog tot 14 juli 2024. House Of The Dragon s2 zal nog te zien zijn op Streamz, maar The Penguin en The Last Of Us s2 zullen exclusief te zien zijn op HBO Max België en niet meer op Streamz. De programmapagina van de reeks zal jou minstens 29 dagen op voorhand vertellen wanneer deze content van HBO Max verdwijnt. • Naar het overzicht van nieuwsitems