1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Het najaar op Eén en Canvas

  Het najaar op Eén en Canvas

  Datum: 18/08/2021


  Eén

  Vanaf zondag 12 september staat Eén in vuur en vlam met het nieuwe Onder Vuur. In deze spannende dramareeks moet een groep brandweermannen en – vrouwen vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Je herkent onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen in de hoofdrollen.

  Het eigenzinnige brandweerkorps Post Oosteroever in Oostende is een kleine brandweerpost met veel karakter. Ze hebben zo hun eigen manier van werken en durven de regels weleens aan hun laars lappen want het redden van een mensenleven gaat altijd voor. Daarvoor gaan ze letterlijk door het vuur. Maar wanneer er door schijnbare fouten van Post Oosteroever dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie, komt het voortbestaan van de kazerne op de helling te staan. Ook op persoonlijk vlak laaien de emoties hoog op bij de brandweermannen en - vrouwen van Post Oosteroever. Voor de collega's en vrienden loopt werk en privé meer en meer door elkaar, wat voor extra spanningen zorgt in de kazerne.

  Dit najaar brengt Eén ook het langverwachte derde seizoen van Undercover. Wat niemand voor mogelijk acht, gebeurt dan toch: de gezworen vijanden Bob en Ferry moeten samenwerken. Na de moord op een undercoveragent moeten ze door een samenloop van omstandigheden samen een Turks xtc-netwerk oprollen. Dit om elk hun eigen hachje te redden. Of steken ze elkaar toch liever een mes in de rug? Bob is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kleine Bob Lemmens onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig te stellen. Rond dezelfde tijd, komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende. Ook op persoonlijk vlak staat Ferry voor een uitdaging: kan hij het hart van Daan terugwinnen? Bob en Ferry zullen moeten samenwerken om hun doelen te bereiken, en dat zint beide heren niet...

  In Cheyenne & Lola wordt de hoofdrol vertolkt door Veerle Baetens (Tabula Rasa). Cheyenne is zes maanden vrij uit de gevangenis en droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken. De knappe maar egoïstische Lola is naar Noord-Frankrijk gekomen om bij haar minnaar in te trekken en zo ook op zoek te gaan naar een beter bestaan. Door een ongelukkige gebeurtenis worden ze onlosmakelijk door het lot met mekaar verbonden. En hoewel Cheyenne en Lola elkaars tegenpolen zijn qua karakter, bevinden beide vrouwen zich in dezelfde benarde en onderdrukte situatie. Om te overleven - en hopelijk hun leven te verbeteren - moeten ze bondgenotes worden. De reeks is een Frans-Vlaamse coproductie en werd geregisseerd door Eshref Reybrouck (Undercover).
   

  Canvas

  Op woensdag 1 september begint het derde seizoen van Killing Eve, de veelgeprezen spionageserie over het kat-en-muis-spel tussen de meedogenloze huurmoordenares Villanelle en Eve Polastri, een ‘profiler’ van de Britse geheime dienst.

  Aansluitend volgt de tweede reeks van de ophefmakende Noorse serie Exit, over een groep steenrijke, maar immorele en decadente ondernemers in Oslo. De vier dertigers verzuipen in het geld en proberen met seks, drugs en andere uitspattingen te ontsnappen aan de druk van hun professionele en persoonlijke leven. Een van de verhaallijnen in deze tweede reeks gaat over handel met voorkennis. De reeks is gebaseerd op feiten en getuigenissen van echt bestaande ondernemers. Te zien vanaf woensdag 29 september.

  In oktober is er de fascinerende en experimentele ‘true crime’ reeks Interrogation, over de waar gebeurde zaak Fisher: in 1983 wordt de 17-jarige Eric Fisher tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn moeder Mary. Ruim 20 jaar later wordt de zaak opnieuw onderzocht omdat er twijfels zijn gerezen over de aanpak van detective David Russell destijds. Elke aflevering van de tiendelige reeks bestaat uit een ondervraging van een van de betrokkenen, zowel tijdens de originele recherche in de jaren ’80 als tijdens het heropende onderzoek in de jaren 2000. Je kan de serie lineair bekijken (op Canvas), maar ze is zo opgevat dat je de afleveringen 2 tot 9 kan bekijken in de volgorde die je zelf bepaalt (dat kan op VRT NU). Zo kan je zelf in de rol van onderzoeker kruipen en kiezen welke getuigen of betrokkenen je eerst wil horen en zien om op basis daarvan je eigen oordeel te vormen.

  Later volgt de vierde reeks van de successerie The Handmaid’s Tale, waarin de ontsnapte June samen met andere rebellen in opstand komt tegen de beulen van de totalitaire staat Gilead. De risico’s die ze daarbij neemt, brengen haar opnieuw in gevaar en de strijd voor wraak en gerechtigheid dreigt haar fataal te worden.

  Op zaterdag begint op 4 september de vierde reeks van Line Of Duty, over het werk van een anticorruptie-eenheid van de Britse politie, onder leiding van Ted Hastings. Line Of Duty is de voorbije jaren uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en gewaardeerde Britse politiereeksen ooit. De rode draad door deze vierde reeks is gesjoemel bij een onderzoek naar een seriemoordenaar.

  Helemaal nieuw is Outlier (vanaf zaterdag 25 september), een Noorse reeks over een jonge vrouw van Sami-afkomst die zich in Londen specialiseert als criminologe. Wanneer een tienermeisje wordt vermoord in haar eigen gemeenschap in het hoge noorden van Noorwegen, keert ze terug naar huis om de politie te helpen de dader te vinden. Daarbij wordt ze op pijnlijke manier geconfronteerd met haar verleden. Een universeel verhaal in een heel bijzondere omgeving en een unieke setting.

  Later in het najaar volgt Vigil, een gloednieuwe misdaadreeks van de makers van Line Of Duty en Bodyguard. De reeks gaat over de mysterieuze verdwijning van een Schotse vissersboot en een moord aan boord van de nucleaire duikboot HMS Vigil. Door het onderzoek komt de politie in conflict met de Royal Navy en de Britse geheime dienst.

  Daarnaast zijn er in het najaar ook nog nieuwe seizoenen van de glossy IJslandse misdaadreeks Stella Blomkvist, de ITV-reeks Innocent en de Deense reeks Those Who Kill.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems